Ray Manzarek: Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο θρυλικός πληκτράς των DOORS

0
6

ManzarekΠέθανε, σε ηλικία 74 ετών, ένας από τους πιο επιδραστικούς πληκτράδες όλων των εποχών και ιδρυτικό μέλος των DOORS, ο Ray Manzarek, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο στη χολή.

Ο Manzarek, έγινε διάσημος κυρίως από τη δουλειά του με τους DOORS, τους οποίους ίδρυσε το 1965 μαζί με τον Jim Morrison κι έγιναν μία από τις πιο επιτυχημένες όσο και διφορούμενες rock μπάντες όλων των εποχών με φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς, αυτά όμως που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης είναι το χαρακτηριστικό παίξιμο του Manzarek στα πλήκτρα και φυσικά οι πωλήσεις άνω των 100 εκατομμυρίων αντιτύπων σε όλον τον κόσμο. Μετά τον θάνατο του Morrison, το 1971, ο Manzarek έγινε επιτυχημένος συγγραφέας, ενώ είχε προταθεί και για βραβείο Grammy για δική του μουσική. Το 2002, ξεκίνησε περιοδείες με τον συνοδοπόρο του από τα χρόνια των DOORS, κιθαρίστα Robby Krieger, περνώντας και από τη χώρα μας.

“Είμαι βαθιά λυπημένος με το θάνατο του φίλου και συμπαίκτη μου, Ray Manzarek”, δήλωσε ο Krieger. “Είμαι απλά χαρούμενος που μπόρεσα να παίξω τραγούδια των DOORS μαζί του την τελευταία δεκαετία. Ο Ray υπήρξε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου και θα μου λείψει πολύ”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here