EVERDOME – “Afterbirth” (Supreme Music Creations)

0
124

Τέλη του 2012 είχα την τιμή να με καλέσουν τα μέλη του ελληνικού συγκροτήματος EVERDOME για μια πρώτη ακρόαση του δεύτερου τους δίσκου, με τίτλο “Afterbirth”. Τις πρώτες θετικές εντυπώσεις μου διαβάσατε μέσα από το site στις αρχές του 2013.

Έχοντας πλέον το δίσκο στα χέρια μου και την ευκαιρία να τον ακούσω πολλές φορές, οι θετικές εντυπώσεις παραμένουν. Τα παιδιά έχουν δημιουργήσει ένα εκπληκτική μίξη doom / power καταφέρνοντας να ισορροπήσουν με χαρακτηριστική ευκολία ανάμεσα σε υπέροχες, γλυκιές μελωδίες και δυναμικά riffs. Οι κιθάρες είναι ξεκάθαρα οι πρωταγωνιστές της μουσικής καταφέρνοντας να συνθέσουν ένα τοπίο που ναι μεν είναι σκοτεινό και δεν ενδείκνυται για χαρούμενους ανθρώπους αλλά σου αφήνει μια ιδιαίτερη αίσθηση στο τέλος που σε προτρέπει να το ακούσεις ξανά.

Η ποικιλία και οι πλούσιες εναλλαγές αποτελούν προϊόν της υψηλής τεχνικής των μελών του συγκροτήματος, καθώς και στην χαρισματική φωνή του Mats Leven (CANDLEMASS, Malmsteen, THERION) ο οποίος δεν διστάζει να ακολουθήσει με ευκολία τα υπόλοιπα μέλη ακόμα και μέσα από καλά εκτελεσμένα prog μουσικά «μονοπάτια».

Το να προσπαθήσει να τους κατατάξει, μουσικά, δίπλα σε συγκεκριμένα συγκροτήματα απλά θα αποτύχει. Τα τραγούδια του “Afterbirth” μπορούν να δελεάσουν από fans των CANDLEMASS, MEMENTO MORI μέχρι MEMORY GARDEN και MORGANA LEFAY. Η παραγωγή είναι προσεγμένη και αποτελεί σημαντικό «όχημα» για την υλοποιήση των ιδεών που είχαν τα παιδιά.

Για ένα είμαι 100% σίγουρος, ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς και μία ακόμη απόδειξη ότι η ελληνική σκηνή συνεχίζει να δημιουργεί αριστουργήματα. Το ζήτημα είναι πότε θα το πάρετε χαμπάρι και θα την υποστηρίξετε φανατικά!!

8 / 10

Παναγιώτης Δημητρόπουλος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here