FUELED BY FIRE – “Trapped in Perdition” (NoiseArt)

0
85

Γουστάρω απίστευτα αυτούς τους Καλιφορνέζους που αν και τους έμαθα σχετικά πρόσφατα (πριν από τρία χρόνια με το δεύτερο δίσκο τους “Plunging into darkness”) κατάφεραν να με «κερδίσουν» με την εντυπωσιακή επίθεση από groovy thrash riffs που παρέπεμπαν απευθείας στους μεγάλους DEATH ANGEL και σε μικρότερο βαθμό στους EXODUS (περιόδου “Fabulous disaster”). Και όλα αυτά επενδυμένα με ένα δυνατό lineup που έβγαζε τεράστια ποσά ενέργειας μέσα στο studio (φαντάζομαι πάνω στη σκηνή τι θα έκαναν).

Το τρίτο άλμπουμ των FUELED BY FIRE δεν αποτελεί καμία ρηξικέλευθη μουσική πρόταση. Συνεχίζει στο ίδιο μονοπάτι που χάραξε το “Plunging into darkness” και θα έλεγα ότι όλα τα κομμάτια θα μπορούσαν κάλλιστα να υπάρχουν και στο δεύτερο δίσκο της μπάντας αφού και το ύφος είναι στυλιστικά όμοιο και η αιχμηρή κοινωνική θεματολογία ξανά παρούσα. Ίσως η μοναδική διαφορά του “Trapped in perdition” είναι η πιο λουστραρισμένη και «καθαρή» παραγωγή του που ούτως ή άλλως δεν μας χαλάει καθόλου ενώ και τα φωνητικά του Rick Rangel είναι πιο δουλεμένα αυτή τη φορά.

Αν αρέσκεστε στο Bay Area Thrash των late 80’s και γουστάρετε μπάντες όπως οι δύο προαναφερθείσες αλλά και οι EVILDEAD, HEATHEN κτλ., τότε δεν θα πρέπει με τίποτα να αγνοήσετε τους FUELED BY FIRE και το “Trapped in perdition”. Πάντως, θα πρότεινα να ξεκινούσατε με το “Plunging into darkness” για μία ορθότερη χρονική ακολουθία.

7,5 / 10

Σάκης Νίκας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here