ASG – “Blood Drive” (Relapse)

0
53

Είναι μερικά συγκροτήματα που η μουσική τους θυμίζει και μια εποχή του χρόνου. Όταν ακούς ASG για παράδειγμα, σου ‘ρχεται στο μυαλό ότι πας βόλτες με το σαραβαλάκι σου έχοντας στο αριστερό σου χέρι την παραλία! Πέμπτος δίσκος λοιπόν για το κουαρτέτο από την βόρεια Καρολίνα, με sludgy ψυχεδέλεια και pop southern/heavy rock ήχους που τείνουν τον τελευταίο καιρό να γίνουν της μόδας, αλλά μέχρι να τους βαρεθούμε βάζουμε τέρμα το “Blood Drive” και όπου μας πάει.

Έξι χρόνια από το “Win Us Over” είναι αρκετά, δεν υπήρξαν όμως και εντελώς κενά. Στο ενδιάμεσο το συγκρότημα αποχαιρέτησε την Volcom Entertainment (με την οποία κυκλοφόρησε τέσσερις δίσκους) μ’ ένα split μαζί με τους KARMA TO BURN, κυκλοφόρησε άλλο ένα με τους BLACK TUSK μέσω της Hyperrealist για να καταλήξουν σε μια πρώτη επαφή με την Relapse με ένα ακόμα split μαζί με τους RED FANG και φυσικά στο εξαιρετικό “Blood Drive”. Δε τα λες και λίγα όλα αυτά όταν μάλιστα σκέφτεσαι να θέσεις νέες βάσεις στη μουσική που παίζεις. Έτσι λοιπόν, αφήνοντας πίσω τα πιο thrash/punk στοιχεία του ήχου τους, ενέδωσαν στον ελαφρύ pop ρυθμό που πρόσφατα επαναπροσδιόρισαν οι TORCHE μέσω του “Harmonicraft”. Άνετο άκουσμα, με τεράστια παραγωγή και όμορφες μελωδίες που μπορεί να τις ξεχάσεις όταν επιστρέψεις στους MASTODON, αλλά όσο διαρκούν πραγματικά σου φτιάχνουν κέφι. Στη τεράστια λίστα των τελευταίων χρόνων με τις sludge/southern κυκλοφορίες, το “Blood Drive” έρχεται να καλύψει το μουσικό κενό ανάμεσα στο “Yellow and Green” των BARONESS και το “Harmonicraft”, με τη φωνή του Jason Shi να ακουμπά στον δεύτερον δεύτερο δίσκο ενώ η υπόλοιπη μουσική στον πρώτο. Έχουμε δηλαδή μια συνεχή βαριά southern/grunge riffολογία στα οποία πατάνε τα σχεδόν αιθέρια φωνητικά. Για όσους πάλι είχαν συνηθίσει τον Shi με την πιο βρώμικη χροιά του, το σοκ είναι μεγάλο, όταν μάλιστα γνωρίζουν ότι στις ζωντανές εμφανίσεις του η απόδοσή του στα μελωδικά μέρη δεν είναι κι η καλύτερη. Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα παραμένει συμπαγές κι άρτιο, με τα “Avalanche”, “Blood Drive” και “Hawkeye” να αποτελούν τα πιο φωτεινά σημεία του δίσκου.

Νομίζω πως δεν υπάρχουν και πολλά ακόμα να πούμε για τους ASG (All System Go) πέρα από το ότι βρίσκονται στην καλύτερη φάση της καριέρας τους. Το “Blood Drive” είναι ένας πολύ δυνατός δίσκος που κυκλοφόρησε από μια πολλή δυνατή εταιρεία που θα δώσει επιτέλους στο συγκρότημα την δημοσιότητα που του αρμόζει.

7 / 10

Νίκος Ζέρης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here