SEPULTURA: O Kisser μιλάει για το επερχόμενο άλμπουμ, την ηχογράφηση με τον Lombardo και τη διασκευή στους DEATH

0
71

Sepultura 260713To JacksonGuitars.com πήρε πρόσφατα συνέντευξη από τον κιθαρίστα των SEPULTURA, Andreas Kisser.

Κάποια αποσπάσματα ακολουθούν από κάτω.

Για τη συνεργασία με τον Lombardo: “O Dave ήταν με το σκυλί και τα δύο παιδιά του και περπατούσαν στην παραλία και είναι καλοί φίλοι με τον Ross (σ.σ. Robinson, παραγωγός του νέου άλμπουμ των SEPULTURA). Ήταν στη γειτονιά και ο Ross του είπε ‘γιατί δεν έρχεσαι από εδώ να παίξεις στο άλμπουμ των SEPULTURA;’. Αυτός είπε ‘γιατί όχι;’. Ήταν απίθανα φίλε. Δύο drummers, χωρίς κύμβαλα. Μόνο με τα τύμπανα μόνα τους ακουγόταν πολύ βαρύ. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδωλά μας και είναι τόση τιμή να τον έχουμε σε αυτό το άλμπουμ. Και ο τρόπος που έγινε ήταν τόσο φυσικός, σα να βρίσκονται φίλοι.”

Για την κατεύθυνση του νέου άλμπουμ: “Γράφω συνέχεια υλικό – riffs ή ιδέες σε μία ακουστική κιθάρα. Αλλά ξεκινήσαμε πραγματικά να δουλεύουμε σε αυτό το άλμπουμ τον Φεβρουάριο, άρα ήταν αρκετά γρήγορο. Έχουμε τον Eloy Casagrande σαν drummer μας και είναι 22 χρονών. Ο τύπος είναι ένα κτήνος. Ένας από τους καλύτερους drummers που έχω δεί στον πλανήτη Γή. Έχει αυτό το metal αίμα, το οποίο έχει τόση πολύ ενέργεια και φέρνει τόσες πολλές δυνατότητες για τα riffs και τέτοια πράγματα. Είναι ένα άλμπουμ SEPULTURA, αλλά όπως κάθε άλμπουμ SEPULTURA, υπάρχει κάτι διαφορετικό. Νομίζω ότι τώρα η βασική διαφορά είναι ο drummer. Είναι η πρώτη φορά που δουλέψαμε στο στούντιο μαζί του. Έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια από το προηγούμενο άλμπουμ και είναι πολύ συναρπαστικό”.

Για τη διασκευή στο “Zombie ritual” των DEATH, η οποία θα υπάρχει στο άλμπουμ: “Χωρίς τους DEATH δε θα υπήρχαν οι SEPULTURA – ειδικά στην αρχή. Τα πολύ πρώτα άλμπουμ – όπως το ‘Morbid visions’ και το ‘Schizophrenia’ – έχουν επηρεαστεί πολύ από τον Chuck Schuldiner και τα riffs του. Μπορείς να το ακούσεις αυτό πολύ καθαρά στην αρχική μουσική μας. Και δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία ή την ιδέα να το παίξουμε αυτό το κομμάτι. Πραγματικά παίζουμε τα είδωλά μας, όπως τους BLACK SABBATH ή τους MOTORHEAD και μερικά Βραζιλιάνικα πράγματα, αλλά επειδή έχουμε διασκευάσει τόσες διαφορετικές μπάντες, νομίζω ήταν η ώρα για αυτό το φόρο τιμής σε αυτή την σπουδαία μπάντα”.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξηεδώ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here