SINNER – “Touch of Sin 2” (AFM)

0
107

Και να πω ότι ο Mat Sinner δεν είχε με τι να ασχοληθεί και αποφάσισε να επανεκδώσει ένα από τα χειρότερα (εάν όχι το χειρότερο) άλμπουμ της καριέρας του… Με τόσα πράγματα καταπιάνεται είτε σαν μουσικός είτε σαν παραγωγός / συνθέτης. Τέλος πάντων…η AFM επανακυκλοφορεί το δυσεύρετο –η αλήθεια είναι- “Touch of sin” που είχε βγει αρχικά στην αγορά στα μέσα της δεκαετίας του ‘80. Και μόνο για αυτό, θα πρέπει να δικαιολογήσω ως ένα βαθμό την εν λόγω κυκλοφορία καθώς σίγουρα θα υπάρχουν άτομα που ψάχνουν το δίσκο και δεν διατίθεται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά (και πολύ καλά κάνουν).

Ωστόσο, πρόκειται για μία μετριότατη δισκογραφική στιγμή από μέρους των Γερμανών που θα βρει φανατικούς υποστηρικτές μονάχα σε όλους αυτούς που ακούν 80’s hard rock αμερικάνικης καταβολής. Όταν όμως οι SINNER επιχειρούν να γίνουν οι MOTLEY CRUE της Στουτγάρδης τότε υπάρχει πρόβλημα. Γιατί, βρε Mat, δεν μένεις στο πολύ πιο ταιριαστό για σένα μελωδικό, τευτονικό metal; Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, ο Mat Sinner λίγο καταπιάστηκε με τα ποζεριλίκια (αφού είδε ότι δεν του έβγαινε) ενώ δεν θα πρέπει να μας διαφύγει της προσοχής ότι βρισκόμαστε στα mid-80’s.

Η επανηχογράφηση περιλαμβάνει καλύτερη παραγωγή, πιο μεστές και δυνατές κιθάρες, διάφορους καλεσμένου, τέσσερα bonus tracks (εκ των οποίων μία καλή διασκευή στο “Don’t believe a word των THIN LIZZY) αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν είναι δυνατό να αλλάξει.

Το “Touch of Sin 2” μπορεί, πράγματι, να είναι απόλυτα εναρμονισμένα ηχητικά με τις απαιτήσεις της εποχής μας (ο Achim Kohler έχει συμβάλει τα μέγιστα πίσω από την κονσόλα) αλλά δε νομίζω ότι αξίζει να ξοδέψετε 13-15 Ευρώ για να αγοράσετε αυτή τη δουλειά. Αναμένοντας την επιστροφή των PRIMAL FEAR…

5 / 10

Σάκης Νίκας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here