ACACIA AVENUE – “Cold” (AOR Heaven)











"/>





Οι ACACIA AVENUE είναι το μουσικό project που ξεκίνησε ο Δανός βιρτουόζος της κιθάρας, Torben Enevoldsen (FATE, FATAL FORCE, SECTION A). Το 2010 κυκλοφόρησαν τον πρώτο ομώνυμο δίσκο τους και τέσσερα χρόνια μετά, επιστρέφουν με το δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο “Cold”.

Όπως και στον πρώτο δίσκο έτσι και τώρα ο Enevoldsen συνεργάζεται με αρκετούς τραγουδιστές από τον χώρο του μελωδικού rock και AOR, όπως τους Rob Moratti (πρώην SAGA και FINAL FRONTIER), Steve Newman (NEWMAN), Torben Lysholm (PANGEA, MYSTERELL), Albin Ljungqvist, Mikael Roupé (BAMBOO BROTHERS), Peter Sundell (GRAND ILLUSION, DECOY) και Nicklas Sonne (DEFECTO). Είναι επομένως ξεκάθαρο και το τι μπορούμε να περιμένουμε από το “Cold”.

Ακούγοντας το πρώτο τραγούδι του δίσκου, με τίτλο “Time”, άρχισα να τρίβω τα χέρια μου από ικανοποίηση. Εξαιρετικά μελωδικό, με όμορφη μίξη κλασσικών AOR ήχων και μοντέρνων riffs. Τα υπόλοιπα τραγούδια κινούνται στο ίδιο μοτίβο, έχοντας ως ατού τόσο την εκπληκτική κιθάρα του Enevoldsen, ο οποίος κυριολεκτικά “κεντάει” πάνω στην ταστιέρα, όσο και τις εκπληκτικές μελωδίες που έχει γράψει ο ίδιος. Δεν αισθάνθηκα σε καμία περίπτωση πλήξη ακούγοντας το άλμπουμ, ενώ τα τραγούδια έχουν μια έντονη διαφορετικότητα μεταξύ τους, καθώς σε αυτό βοηθάει και ο αριθμός των διαφορετικών τραγουδιστών με τους οποίους συνεργάστηκε ο Enevoldsen. Μάλιστα, ο ίδιος παίζει επίσης μπάσο και πλήκτρα στον δίσκο, με τα drums να αναλαμβάνει ο Dennis Hansen (FATAL FORCE). Σε γενικές γραμμές λοιπόν, το άλμπουμ είναι έξοχο συνθετικά, με ωραιότατη μίξη μελωδιών με πιο δυνατά riffs, αλλά και πολύ καλά φωνητικά από μερικούς τραγουδιστές που αποτελούν σταθερή αξία στον χώρο.

Το “Cold” σίγουρα έρχεται την κατάλληλη περίοδο, καθώς αποτελεί χωρίς αμφιβολία μια “δροσερή” πρόταση για το καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής θα το έβαζα μαζί με το “Let’s get serious” των OUTLOUD στα καλύτερα άλμπουμ μελωδικού rock για τη χρονιά που διανύουμε. Αν σας άρεσε το άλμπουμ των τελευταίων, τότε και το “Cold” θα αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για την δισκοθήκη σας.

8 / 10

Νίκος Ανδρέου

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here