Οι TALVIENKELI είναι ένα συγκρότημα που έχει έδρα τη Lyon της Γαλλίας και τους βρήκα, πέφτοντας πάνω στη μουσική τους εντελώς τυχαία. Βασικά, ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση η χρήση brutal αντρικών κι «αιθέριων» γυναικείων φωνητικών, κάτι που χρησιμοποιούνταν κατά κόρο στα μέσα και τέλη της δεκαετίας του ’90, αλλά τα τελευταία χρόνια τείνει να εκλείψει παντελώς. Το ντεμπούτο EP τους, με τίτλο “Blooming”, ήταν όντως ένα ρομαντικό ταξίδι στο χρόνο, με πολλά συμφωνικά στοιχεία, επιρροές από διάφορα prog αλλά και πιο μοντέρνα σχήματα και αρκετή ποικιλία στον ήχο. Βέβαια, εγώ που είμαι σε μία ηλικία που έζησα την ακμή αυτού του ιδιώματος, έχω κάποιο link με το παρελθόν, δεν ξέρω αν μπορεί να συμβεί το ίδιο με τους νεότερους, αφού η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει πιο ενδιαφέροντα σχήματα. Δεν μπορώ όμως να αρνηθώ ότι οι TALVIENKELI έχουν σίγουρα πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες, παιχτικά είναι καλοί, ενώ και όλη η δουλειά που έχει γίνει στο CD τους σε ότι αφορά το εικαστικό κομμάτι, είναι εξαιρετική. Τους προτιμώ στα μικρότερα σε διάρκεια κομμάτια τους, όπως το “The tricked and the trickster” αλλά και στο “Crossfade”, παρά στο δαιδαλώδες “Tormented”, που ανοίγει το EP και είναι μία προσπάθεια περισσότερο να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ιδέες τους, παρά να φτιάξουν ένα compact τραγούδι. Θα τους παρακολουθώ στενά, αφού μου φαίνονται ενδιαφέροντες και με προοπτική. Μέχρι τότε μπορείτε να ακούσετε/αγοράσετε το EP αυτό από το bandcamp και να διαβάσετε τη συνέντευξη που μας έδωσαν εδώ.
Σάκης Φράγκος






>

![A day to remember… 29/4 [ROTTING CHRIST] Rotting](https://rockhard.gr/wp-content/uploads/2026/04/Rotting-Triarchy-sbit-218x150.jpg)
![A day to rmeember… 29/4 [MANOWAR] Manowar](https://rockhard.gr/wp-content/uploads/2026/04/Manowar-louder-sbit-218x150.jpg)
