HESPERA – “In Absence” (Napalm Records)

0
115

Κατά καιρούς, εμφανίζονται διάφορα διαμαντάκια στην επιφάνεια από τον σκληρό ήχο κι αυτή τη φορά προκύπτουν μέσα από ένα νέο project με σκανδιναβικό ήχο, που ακούει στο όνομα HESPERA.

Ποιοι είναι όμως οι HESPERA; Εδώ αγαπητοί αναγνώστες κρύβονται δύο μεγάλες εκπλήξεις. Διαβάζοντας λοιπόν την σύνθεση της μπάντας, τα ονόματα των Cole Martinez και Matt Silac μου ήταν εντελώς άγνωστα, όπου σύμφωνα με το δελτίο τύπου είναι και οι βασικοί συνθέτες των HESPERA. Όταν όμως είδα ότι στη σύνθεση της μπάντας αναφέρονταν τα ονόματα των Björn “Speed” Strid (SOILWORK, THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA) και Dirk Verbeuren (ex-SOILWORK, MEGADETH), o δεύτερος ως session, τα ματάκια μου γουρλώσανε! Οι συστάσεις για τους δύο εν λόγω κυρίους είναι περιττές. Αυτό όμως που δεν είναι περιττό είναι το γεγονός πως οι δύο αυτοί μουσικοί συνεργάζονται ξανά.

Αν και αρκετοί θα ήθελαν τον Dirk πίσω στoυς SOILWORK, κάτι που πρακτικά είναι αδύνατο λόγω των υποχρεώσεων του στους MEGADETH, το EP “In absence” είναι μία δουλειά που θα ικανοποιήσει τους οπαδούς στο μέγιστο. Τα έξι τραγούδια που παρουσιάζονται εδώ είναι πιο SOILWORK από τους SOILWORK! Τα τραγούδια έχουν τόσο ιδιαίτερη σύνθεση, ατμόσφαιρα αλλά και στιλ, που θα μπορούσαν άνετα να βρίσκονται σε κάποιον δίσκο του σουηδικού συγκροτήματος. Αν προσθέσουμε στο σύνολο και την φωνή του Strid, η γενικότερη SOILWORK-αίσθηση ενισχύεται ακόμα περισσότερο.

Το μόνο ερωτηματικό που βάζω εδώ, είναι γιατί ο Strid να θέλει να παίξει σε ένα project που έχει σχεδόν ίδιο ήχο με την βασική του μπάντα. Ίσως ήταν η ευκαιρία να βρεθεί πάλι κάτω από την ίδια στέγη με τον Verbeuren ή η καλλιτεχνική του ανησυχία που τον θέλει να ασχολείται με πολλά και διάφορα project; Την απάντηση ίσως την μάθουμε στο μέλλον, πολύ πιθανόν και με την πορεία των HESPERA. Για την ώρα όμως, μπορούμε να αρκεστούμε στο EP “In absence”, μία δουλειά που μας κάνει να λαχταράμε ένα full length άλμπουμ.

7,5 / 10

Δημήτρης Μπούκης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here