P.O.D – “Circles” (Mascot)

0
118

Για όσους ασχολούνταν και άκουγαν το “κατάπτυστο”  nu metal  την εποχή που βγήκε, σίγουρα θα γνωρίζουν τους  Ρ.Ο.D από το San Diego της California. Η μπάντα που είχε την ικανότητα να συνδυάζει το hip hop, την reggae και το metal είχε όχι μόνο φανατικούς οπαδούς , τους επονομαζόμενους warriors αλλά και  στα 00’s μας χάρισε μια σειρά με σπουδαίους δίσκους για το είδος που υπηρετούσαν. Επιπλέον τα τέσσερα album που έβγαλαν μέσα σε αυτήν την δεκαετία, σημείωσαν τεράστια εμπορική επιτυχία όσο και τα ανάλογα  singles που έβγαζαν από κάθε δίσκο. Μιλάμε για μια από τις πιο εμπορικές μπάντες του σκληρού ήχου στα 00’s αν μη τι άλλο. 

Τα δύο album που ακλούθησαν , τα “Μurdered love” και “Τhe awakening” τους βρήκαν εκτός των μεγάλων δισκογραφικών . Ήταν τα album που έδειχναν την μπάντα να βρίσκεται σε μια συνθετική κόπωση και να που φέτος, αναπάντεχα για μένα, μας προσφέρουν έναν δίσκο που αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον για την μουσική τους με δυνατές συνθέσεις που θυμίζουν την περίοδο ακμής τους (00’s).

Στο “Circles” μπορούμε να βρούμε από heavy rock κομμάτια σαν τα “Panic attack”, “Rockin’ with the best”,”Soundboy Killa” και “Listening for the silence”  αλλά και συνθέσεις που συνδυάζουν με εξαιρετικό τρόπο το hip hop και τον metal ήχο (που όπως προείπα είναι μάστορες στο είδος αυτό) όπως τα “On the radio” “Domino” και “Fly away”. 

Aυτό που επίσης πάντα μου άρεσε στους P.O.D είναι ο τρόπος που προσεγγίζουν την μελωδία στις φωνητικές γραμμές και την διοχετεύουν είτε μέσω των refrains είτε μέσω ολόκληρων κουπλέ, με ένα τέτοιο παράδειγμα να είναι το ομώνυμο κομμάτι “Circles”. Eίναι ένα χαρακτηριστικό που όχι μόνο τους ξεχωρίζει, αλλά και τους δίνει μια μοναδική ηχητική ταυτότητα κατά την αποψή μου. O νέος δίσκος των P.O.D διαθέτει μια σειρά πολύ αξιόλογων τραγουδιών, είναι η καλύτερη κυκλοφορία τους εδώ και αρκετά χρόνια και θα ικανοποιήσει όσους τους παρακολουθούσαν πίσω στην δεκαετία του 2000. 

Οι ίδιοι δήλωσαν ότι ο δίσκος αυτός θα είναι για αυτούς ή μια καινούργια αρχή ή ένα όμορφο τέλος, και έχω την αίσθηση ότι θα συμβεί το πρώτο σίγουρα. 

7,5 / 10 

Γιάννης Παπαευθυμίου 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here