PENTAGRAM – Doom or doomed

0
46
Pentagram

Pentagram

“Stories unfold but they’ve all been told!”

Χαρακτηριστικός στίχος από τον ύμνο “Sign of the wolf” και απολύτως ταιριαστός με τούτο το μικρό κείμενο. Παίδες, δεν είμαι εδώ για να αραδιάσω πληροφορίες επί πληροφοριών για το πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΟ group που έρχεται στη χώρα μας στα πλαίσια του Demon’s Gate Festival, για τελευταία μάλιστα φορά. Όποιος δε γνωρίζει έστω επιφανειακά τους PENTAGRAM, τότε μάλλον κάτι έχει πάρει στραβά στην πορεία του ως metalhead. Σε πολύ λίγες γραμμές, μιλάμε για μια από τις τρεις μεγαλύτερες doom metal μπάντες των Η.Π.Α (μαζί με τους TROUBLE και SAINT VITUS), για ένα θρυλικό group, επιδραστικό όσο λίγα, με αριστουργηματικούς δίσκους στο «οπλοστάσιό» του…

… και έναν από τους πιο εμβληματικούς frontmen που έχει δει το metal, τον Bobby Liebling. Να λοιπόν γιατί θα πάω στο Κύτταρο την 1η Οκτωβρίου. Για να αποχαιρετήσω καλλιτεχνικά (εννοείται, καλά να είναι ο άνθρωπος να ζήσει άλλα 200 χρόνια) έναν ιστορικό μουσικό, που μάλιστα ζήτησε ο ίδιος να συμπεριληφθεί η Αθήνα στην “The farewell tour”, ώστε να αποχαιρετίσει κι αυτός τους οπαδούς της μουσικής του. Η Αθήνα μάλιστα δε θα είναι η μοναδική «ελληνική» στάση της περιοδείας αυτής, καθώς την επομένη, ο Bobby και η παρέα του θα πετάξουν για Λευκωσία. Κύπριοι φίλοι, ξέρετε και εσείς τι πρέπει να κάνετε!

Και αν οι Κύπριοι θα έχουν τη χαρά να δουν τους καταπληκτικούς FRIENDS OF HELL και τους DARK POETRY ως support, εμείς εδώ θα δούμε τους ACID MAMMOTH. Που έχουν στα επτά χρόνια «ζωής», ήδη τέσσερεις δίσκους βαρύτατου, SABBATH-ικού doom και ο φετινός τους, αυτός που τιτλοφορείται “Supersonic Megafauna collision” (τι τίτλος!), συζητείται πολύ μεταξύ των οπαδών του είδους ως ο πιθανόν καλύτερός τους. Ταιριαστό support, ό,τι πρέπει για «ορεκτικό» για ένα τέτοιο live!

Αν έχεις δει τους PENTAGRAM ζωντανά, ξέρεις πολύ καλά τι να περιμένεις και αδημονείς για την 1η Οκτωβρίου. Θα είσαι εκεί. Αν όμως είσαι οπαδός της SABBATH-ίλας από όπου κι αν προέρχεται και μέχρι τώρα δηλώνεις άγνοια, τότε τι καλύτερο από το να μάθεις, πίνοντας μια μπύρα (ή και περισσότερες), καθώς ακούς φερέλπιδες νέους μαθητές τους και κυρίως, ένα συγκρότημα που με τη μουσική και τη στάση του, καθόρισε κατά πολύ αυτό που λέμε “doom metal”.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ LIVE.

Be forewarned.

Δημήτρης Τσέλλος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here