SAXON: Video clip για το “Fire and steel”

0
15
Saxon
Photo by Ned Wakeman
Saxon
Photo by Ned Wakeman

SAXON

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΝΕΟ VIDEO FIRE AND STEEL” ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥΣ “HELL, FIRE AND STEEL” ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥΣ, HELL, FIRE AND DAMNATION ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΗΔΗ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΔΩ

Οι Saxon κυκλοφόρησαν το βίντεο για το τραγούδι Fire And Steel με αφορμή την πρόσφατα ανακοινωθείσα εκτενή ευρωπαϊκή περιοδεία τους Hell, Fire And Steel. Δείτε το βίντεο εδώ (το βίντεο σκηνοθετήθηκε και επεξεργάστηκε από τον Paul M Green).

«Ο αρχικός τίτλος ήταν ‘Fire And Steam’ και το ίδιο το τραγούδι είναι πιο πολύ thrash παρά κλασικό metal», σχολιάζει ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Saxon, Biff Byford. «Σκόπευα να το κάνω για κάτι άλλο, αλλά είχα μια επιφοίτηση και σκέφτηκα ότι το ‘Fire And Steel’ ήταν καλύτερο. Ας το κάνουμε για το Sheffield. Αν οι άνθρωποι έτρωγαν με μαχαίρι και πιρούνι πριν από εκατό χρόνια, αυτά κατασκευάζονταν συχνά στο Sheffield. Εκεί εφευρέθηκε το ανοξείδωτο ατσάλι και, παρόλο που υπάρχει ακόμα χάλυβας στο Sheffield, δεν είναι όπως ήταν παλιά. Το Sheffield ήταν ένα από τα μέρη που συχνά επισκεπτόμουν ως έφηβος. Πηγαίναμε στο Sheffield και βλέπαμε όλες τις μπάντες στο Sheffield City Hall και στα club και τις pub που φιλοξενούσαν μπάντες.»
Η ευρωπαϊκή περιοδεία Hell, Fire And Steel θα περιλαμβάνει όχι μόνο τραγούδια από το πρόσφατο άλμπουμ τους Hell, Fire And Damnation (το οποίο έφτασε στο top 20 και είναι ήδη διαθέσιμο από τη Silver Lining Music), αλλά επίσης θα παίξουν ολόκληρο το κλασικό δεύτερο άλμπουμ τους, Wheels of Steel (το οποίο θα κλείσει 45 χρόνια την επόμενη χρονιά), καθώς και άλλες επιτυχίες και αγαπημένα τραγούδια απ’ όλη την καριέρα τους.

Το πρωτοποριακό άλμπουμ των Saxon, “Wheels of Steel”, έχει αναφερθεί από πολλούς δημοσιογράφους ως ένα από τα κλασικά άλμπουμ που κάθε οπαδός του metal πρέπει να έχει, οπότε η ευκαιρία να δει κανείς το άλμπουμ να παίζεται ολόκληρο δεν πρέπει να χαθεί από κανέναν οπαδό του είδους.
Ο Biff Byford των Saxon δηλώνει: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα επιστρέψουμε στην Ευρώπη στις αρχές της επόμενης χρονιάς και θέλαμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό για να σηματοδοτήσουμε την περίσταση. Η περιοδεία με τους Judas Priest ήταν φανταστική και θέλαμε να φέρουμε λίγο από αυτό το πνεύμα και την ενέργεια στην επόμενη περιοδεία μας. Και τι καλύτερος τρόπος από το να παίξουμε το πρώτο άλμπουμ που πραγματικά μας εκτόξευσε παγκοσμίως, το “Wheels of Steel”, στην ολότητά του. Φυσικά, θα παίξουμε και τις συνηθισμένες επιτυχίες και αγαπημένα τραγούδια των οπαδών μας. Επιπλέον, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε τραγούδια από το νέο μας άλμπουμ “Hell, Fire And Damnation”, που έχουν τόσο θερμή ανταπόκριση. Ειλικρινά, το να είμαι στους Saxon δεν με έχει κάνει να αισθανθώ ξανά τόσο καλά.»

Η περιοδεία “Hell, Fire And Steel” ξεκινά από τη Βρέμη της Γερμανίας στις 4 Φεβρουαρίου, αλλά δυστυχώς δεν περνά από τη χώρα μας.

Το Hell, Fire And Damnation είναι ένα άλμπουμ στο οποίο οι Saxon εξερευνούν διάφορες πτυχές της ιστορίας και του μυστηρίου, μέσα από δέκα από τα πιο εκρηκτικά τους τραγούδια μέχρι σήμερα. Ο Biff προσφέρει τα πιο πλούσια φωνητικά του εδώ και χρόνια, ενώ οι Nigel Glockler και Nibbs Carter στα ντραμς και το μπάσο αντίστοιχα, καθορίζουν τον ρυθμό με εκρηκτική δύναμη. Οι κιθάρες των Doug Scarratt και Brian Tatler είναι φρέσκες και γεμάτες φωτιά, συμπληρώνοντας η μία την άλλη ιδανικά, προσφέροντας μια συνολική ενέργεια και μανία που θα κάνει τους οπαδούς να «τρελαθούν». Μουσικά, οι Saxon φέρνουν τα πάντα στο τραπέζι. Υπάρχει ένας φρενήρης φόρος τιμής στο ίδιο το heavy metal με το τραχύ και δυναμικό Fire And Steel, ένα υπέροχο νεύμα στη γέννηση του NWOBHM με το mid-tempo κομμάτι Pirates Of The Airwaves, αλλά ίσως το πραγματικό διαμάντι είναι το Theres Something In Roswell, με το εκτεταμένο groove και την αίσθηση που αξίζει να παιχτεί σε αρένες.

Το Hell, Fire And Damnation είναι ένα κλασικό δείγμα βρετανικού heavy metal. Η παραγωγή έγινε από τον Andy Sneap (Judas Priest, Exodus, Accept, και κιθαρίστας των Priest) και τον Biff Byford, με τον Sneap να επιμελείται τη μίξη και το mastering. Το άλμπουμ ισορροπεί τέλεια μεταξύ αυτοπεποίθησης και δύναμης, αλλά και της ειλικρινούς, άνετης επίδειξης των μυών του NWOBHM, το οποίο οι Saxon συνέβαλαν στη δημιουργία του.

SAXON
BIFF BYFORD – φωνητικά
NIGEL GLOCKLER – ντραμς
DOUG SCARRATT – κιθάρα
BRIAN TATLER – κιθάρα
NIBBS CARTER – μπάσο

Ακολουθείστε τους Saxon στα:

www.facebook.com/SaxonOfficial/
www.instagram.com/saxon.official
www.twitter.com/SaxonOfficial
www.youtube.com/PlanetSaxon
www.saxon747.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here