IRON MAIDEN: Ποιο είναι το ιδανικό τραγούδι τους; Ο Steve Harris δίνει την άποψή του

0
149
Maiden

Maiden

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο podcast “Scars and Guitars”, ο εμβληματικός μπασίστας και ιδρυτής των IRON MAIDEN, Steve Harris, ρωτήθηκε ποιο τραγούδι από την καριέρα του θεωρεί πως συνοψίζει την μουσική του κληρονομιά.

Ο μουσικός βρήκε την ερώτηση εξαιρετικά δύσκολη και απάντησε (σύμφωνα με το Ultimate Guitar):

«Είναι περίεργη ερώτηση γιατί έχω γράψει τόσα πολλά τραγούδια. Δεν ξέρω πόσα ακριβώς έχω γράψει, αλλά πρέπει να είναι περισσότερα από 150 μέσα στα χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω, δεν ξέρω. Νομίζω ότι μάλλον θα έπρεπε να ρωτήσετε τους οπαδούς»

Ο Harris τόνισε ότι οι απαντήσεις των οπαδών πιθανότατα θα διέφεραν πολύ, αφού ο καθένας θα έχει το δικό του αγαπημένο τραγούδι.

«Νομίζω ότι αν ρωτούσατε τον κόσμο — δεν το κάνουμε ποτέ αυτό — αλλά αν το κάνατε, νομίζω ότι θα παίρνατε 10 ή 12 διαφορετικές απαντήσεις από 10 ή 12 άτομα. Είναι κάτι τόσο προσωπικό, γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο.»

Όταν ο παρουσιαστής πρότεινε το “Flight of Icarus” ως υποψήφιο για το απόλυτο τραγούδι των IRON MAIDEN, ο Harris διαφώνησε ευγενικά. Τόνισε ότι το ιδανικό κομμάτι των MAIDEN θα έπρεπε να αντικατοπτρίζει το συλλογικό πνεύμα της μπάντας και όχι τις ατομικές συνεισφορές. Όπως εξήγησε:

«Όχι, γιατί νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να επιλέξεις ένα τραγούδι που γράφτηκε από τρεις από εμάς, ή κάτι τέτοιο, γιατί το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε από τον Adrian και τον Bruce. Δεν περιέχει στοιχεία της δικής μου γραφής.»

Εν αντιθέσει, ο Harris πρότεινε το “The Evil That Men Do” ως καλύτερο παράδειγμα ενός κλασικού τραγουδιού των IRON MAIDEN, λόγω της συλλογικής διαδικασίας σύνθεσης. «Μάλλον θα διάλεγα κάτι σαν το ‘The Evil That Men Do’, που γράφτηκε και από τους τρεις μας. Ο David γράφει κι αυτός, αλλά δεν είναι τόσο παραγωγικός. Ο Nicko δεν γράφει, ο Janick ήρθε πολύ αργότερα, αλλά έχει γίνει αρκετά παραγωγικός. Αλλά νομίζω ότι θα έλεγα ακόμα το ‘The Evil That Men Do.’»

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το podcast ακριβώς εδώ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here