HELLRIPPER αφιέρωμα

0
27
Hellripper

Hellripper

“Poisonous witchcraft over Athens”

HELLRIPPER το λοιπόν, στην Ελλάδα. Το γράφω μπας και το πιστέψω καλύτερα. Το ολοένα και ανερχόμενο black/speed metal πνευματικό “παιδί” του James McBrain (one man project να σημειωθεί, μια και στις συναυλίες έχει session μουσικούς να τον πλαισιώνουν), θα επισκεφτεί για πρώτη φορά τη χώρα μας, στα πλαίσια της προώθησης του τρίτου πονήματος τους “Warlocks grim & withered hags” (2023), το οποίο αποθεώθηκε από τον διεθνή metal Τύπο. Σκωτσέζικο τσαγανό, υψηλές ταχύτητες, μα και το κάτι παραπάνω στον ήχο τους. Όμορφος, πάρα πολύ όμορφος συνδυασμός. To Rock Hard, άδραξε την ευκαιρία να σας μιλήσει για έναν εκ των πλέον άξιων εκπροσώπων του black/speed κινήματος των τελευταίων 10 ετών, ενόψει της καταστροφικής όπως προμηνύεται συναυλίας της 19ης Οκτωβρίου, προσφέροντάς σας και μερικούς λόγους για τους οποίους, δεν πρέπει να το χάσετε!

Στην χώρα μας, δεν έχουμε όσο συχνά φανταζόμαστε την ευκαιρία να δούμε μπάντες την στιγμή που εδραιώνονται, αναδεικνύονται και θεριεύουν σε όλα τα επίπεδα. Οι HELLRIPPER είναι ακριβώς μια τέτοια μπάντα, έχοντας βαριά κλείσει δεκαετία στα πράγματα και με ένα εμφατικό 3/3 στους δίσκους. Αν το “Coagulating darkness” (2017) μας τους σύστησε με φρενήρη τρόπο και το “The affair of the poisons” (2020) επιβεβαίωσε ότι “δεύτερη φορά σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση”, τότε το τρίτο κρίσιμο δίσκο τους “Warlocks grim & withered hags” (2023) βλέπουμε ένα συγκρότημα να περνάει τις εξετάσεις, εμπλουτίζοντας το μοτίβο του με folk/black αναφορές, δείχνοντας προορισμένο για μεγάλα πράγματα. To δε single “Forked-tongue messiah” το αποδεικνύει περίτρανα (έξτρα πόντοι για τη διασκευή σε RED HOT CHILI PEPPERS στο “Punk rock classic”!).

Επειδή μια μπάντα τέτοιου τύπου ειδικά (όπως μας έχει μαρτυρήσει η πρόσφατη ιστορία!) φαίνεται και κρίνεται στο σανίδι, προσωπικά ακούω τα καλύτερα για τους κυρίους, οπότε πραγματικά ανυπομονώ να επιβεβαιωθώ και δια ζώσης. Χώρια που έρχονται πραγματικά φορτσάτοι από ένα γεμάτο από πλευράς περιοδειών 2024 (απτή απόδειξη του πόσο αγκαλιάστηκε ο δίσκος τους) και νιώθω πως είναι έτοιμοι να το γιορτάσουν με το να πάρουν μερικά ακόμα κεφάλια. Άμα η περιοδεία με ABBATH και TOXIC HOLOCAUST ήταν το ζέσταμα, τότε η τρίμηνη σχεδόν headline περιοδεία στην Ευρώπη με τίτλο “The Euro Goat Summer Massacre” (με υπότιτλο “Kiss your neck goodbye”) θα πρέπει ήδη να σας πείθει για το μη αγαθό των προθέσεων τους. Από τα ονόματα, μαντεύω ότι οι κύκλοι δεν πρέπει να σταμάτησαν δευτερόλεπτο!

Και σαν να μην σας έφταναν αυτά, έχουμε και εγχώρια δυναμική προσθήκη που ανοίγει την ακόλαστη αυτή βραδιά. Μια από τις πλέον ταιριαστές, κατά την ταπεινή αποψάρα του κυρίου που υπογράφει αυτές τις γραμμές: τους INCINERATION A.D.. Οι νεόκοποι black/thrashers, με είχαν αφήσει θυμάμαι στο περσινό Athens Extreme Festival με τις καλύτερες των εντυπώσεων (μπορείς να διαβάσεις την εκτεταμένη τότε ανταπόκρισή μου, όπως και το σχετικό άρθρο που σε προετοίμαζε τότε). Οριακά τρίτος χρόνος ύπαρξης των κυρίων, με το “Goatfuck Armageddon blasphemy” EP να έχει ξεκινήσει με το δεξί τη καριέρα τους, αφήνοντας παράλληλα υποσχέσεις για ακόμα περισσότερα πράγματα στουντιακά και συναυλιακά. Πραγματικά ανυπομονώ να δω πόσο έχουν εξελιχθεί από τη τελευταία φορά!

Άμα εσύ που έφτασες ως εδώ, χαμογέλασες και εν τέλει γούσταρες με τα όσα διάβασες πως μας περιμένουν, ο έξτρα λόγος, είναι δικός σου! Ραντεβού στο pit!

Γιάννης Σαββίδης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here