A day to remember… 21/10 [RUNNING WILD]

0
553

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “Pile of skulls” – RUNNING WILD
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1992
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: EMI Electrola
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: Rolf Kasparek, Karl-Ulrich Walterbach
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:
Φωνητικά & κιθάρα – Rolf Kasparek

Κιθάρα – Axel Morgan
Drums – Stefan Schwarzmann
Μπάσο – Thomas Smuszynski

Ο αέρας που φύσαγε μανιασμένος στα πανιά του πειρατικού των RUNNING WILD, δεν σταμάτησε να λυσσομανά την δεκαετία των 90s, αντιθέτως έγινε ακόμα πιο δυνατός. Μετά το πιο εμπορικό άλμπουμ της ιστορίας των RUNNING WILD μέχρι σήμερα (από πλευράς πωλήσεων), το “Blazon stone”, η αρμάδα του καπετάνιου Kasparek ήταν έτοιμη να κυκλοφορήσει, αν όχι το καλύτερο, σίγουρα ένα από τα καλύτερα της άλμπουμ. Για ακόμα μία φορά όμως, η ανταρσία ήταν προ των πυλών και το πλήρωμα έπρεπε να αλλάξει… ξανά.

Έτσι λοιπόν, πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία σύνθεσης νέων τραγουδιών και την είσοδό τους στο studio, τα μέλη των RUNNING WILD συναντήθηκαν με τον manager τους. Κατά τα λεγόμενα του Kasparek, οι Jens Becker και Rudiger Dreffein ήθελαν να αλλάξουν μουσική κατεύθυνση, σε ένα πιο εμπορικό στιλ, όπως αυτό των BON JOVI. Όπως πάντα όμως, η τελική απόφαση ήταν του Rock ‘n’Rolf και ο ίδιος εκείνη την εποχή δεν ήταν ανοικτός σε μία τέτοια μουσική στροφή. Μάλιστα ο Kasparek είχε ξεκινήσει ήδη να γράφει τραγούδια με το που τελείωσε η περιοδεία του “Blazon stone” και η επιστροφή στην πειρατική θεματολογία, που απουσίαζε πλήρως από αυτό, είχε μπει στο πρόγραμμα να επιστρέψει. Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα και το συγκρότημα θα προχωρούσε με νέα μέλη πίσω από τα ντραμς και το μπάσο και οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν γρήγορα. Ο Kasparek επιστράτευσε τον Stefan Schwarzmann, ο οποίος ήταν ο ντράμερ της περιόδου “Port royal” και που είχε αποχωρήσει για τους UDO. O Schwarzmann έφερε μαζί του τον μπασίστα Thomas Smuszynski και όλα πλέον ήταν έτοιμα για το μαγικό έβδομο άλμπουμ τους.

Για το “Pile of skulls” το συγκρότημα έμεινε στο studio δύο μήνες και το αποτέλεσμα ήταν να κυκλοφορήσει ένα διαμάντι. Ότι περιβάλλει αυτό το άλμπουμ είναι εξαιρετικό και ξεχειλίζει από ποιότητα. Το εξωπραγματικό εξώφυλλο του Andreas Marschall, αποτυπώνει άριστα το μουσικό περιεχόμενο του “Pile of skulls”, ο οποίος ξεκινάει με μία από τις καλύτερες και πιο ανατριχιαστικές εισαγωγές στο heavy metal, το “Chamber of lies”. Από εκεί και μετά ο όλεθρος είναι διαρκής, με τραγούδια που περιέχουν απίστευτες δυναμικές, τόσες που από πολλούς θεωρείται εν μέρη power metal. Είναι δεν είναι, μικρή σημασία έχει. Οι ύμνοι του “Pile of skulls” είναι αυτοί που έχουν σημασία. Ο εναρκτήριος κυκλώνας “Whirlwind”, το μοχθηρό “Sinister eyes”, το επικό “Black wings of death”, το western “Fistful of dynamite”, το αλήτικο “Pile of skulls” και φυσικά το τεράστιο έπος, το οποίο φέρνει το μεγάλο φινάλε του άλμπουμ, το “Treasure island”.

Δεν μπορώ να κλείσω το κείμενο, παρά μόνο με μία βαθιά υπόκλιση σε αυτό το τεράστιο έργο. Ένα διαχρονικό αριστούργημα που δεν θα παλιώσει ποτέ.

Did you know that:

  • Το “Pile of skulls” είναι το τελευταίο άλμπουμ των RUNNING WILD στο οποίο μετέχει ο κιθαρίστας Axel Morgan
  • Το τραγούδι “Treasure island” είναι βασισμένο στο ομώνυμο κλασικό μυθιστόρημα του Robert Louis Stevenson

Δημήτρης Μπούκης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here