A day to remember… 23/6 [HIGH ON FIRE]

0
2








"/>



Η ψυχεδελική παράνοια κορυφώνεται σε στιγμές όπως το ατμοσφαιρικό χάος του “The cave”, ενώ στα “Carcosa” και “Slave the hive” οι HIGH ON FIRE θερίζουν με καταιγιστικά ξεσπάσματα. Τα ανατολίτικα περάσματα, το βαρύ μπάσο του Jeff Matz και τα τύμπανα–πολιορκητικοί κριοί του Des Kensel χτίζουν ένα ηχητικό τείχος που δεν αφήνει περιθώρια ανάσας.

Το “Luminiferous” είναι από τις αξιόλογες κυκλοφορίες των HIGH ON FIRE, αποτελώντας μια τελετουργική επίθεση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο και το αποστειρωμένο metal. Το “The black plot” γυρίστηκε σε video και για την προώθησή του άλμπουμ η μπάντα περιόδευσε το καλοκαίρι του 2015 ως headliners στις Η.Π.Α., μαζί με τους PALLBEARER, LUCIFER και VENOMOUS MAXIMUS. Ακολούθησε περιοδεία με τους CROWBAR, καθώς και συμμετοχή στην Decibel Magazine Tour πλάι στους ABBATH, SKELETONWITCH και TRIBULATION. Αργότερα άνοιξαν για τους MESHUGGAH, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν headline περιοδεία στην Ευρώπη με πρώτο σταθμό τη χώρας μας, στις 20/11/2016.

Did you know that:

  • Όταν ρώτησαν τον drummer των HIGH ON FIRE, Des Kensel, πώς θα ακούγεται το “Luminiferous”, εκείνος απάντησε: «Όλοι ρωτούν πώς ακούγεται η νέα μουσική των HIGH ON FIRE. Μασήστε λίγη μεσκαλίνη και βάλτε τη Β πλευρά του “Master of reality” των Sabbath να παίζει ανάποδα στις 78 στροφές και ίσως πάρετε μια ιδέα».
  • Στο τραγούδι “The Cave”, ο Jeff Matz παίζει σάζι, παραδοσιακό έγχορδο όργανο της Ανατολής. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η ενασχόλησή του με την τουρκική παραδοσιακή μουσική και το bağlama —όπως αποκαλείται στην Τουρκία— τον ενέπνευσε να ενσωματώσει αυτόν τον ήχο στη μουσική των HIGH ON FIRE.
  • Το video για το “The Black Plot” φέρει την υπογραφή του Skinner, ενός από τους πιο αναγνωρίσιμους σύγχρονους εικαστικούς καλλιτέχνες. Mε έδρα το Oakland, έχει καθιερωθεί με το σουρεαλιστικό του ύφος που συνδυάζει έντονα χρώματα και κοσμικό τρόμο. Είναι επίσης υπεύθυνος για το εξώφυλλο του “Electric Messiah” των HIGH ON FIRE καθώς και για το artwork του “Once more ’round the sun” των MASTODON, αλλά και για το video του “Asleep in the deep” των τελευταίων.

Κώστας Αλατάς