ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “Somewhere far beyond” – BLIND GUARDIAN
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1992
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Virgin
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: Kalle Trapp
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:
Φωνητικά, Μπάσο – Hansi Kursch
Κιθάρα – Andre Olbrich
Κιθάρα – Marcus Siepen
Drums – Thomas Stauch
Όταν πριν από έναν χρόνο περίπου, ο ίδιος ο Hansi αναφέρθηκε λεπτομερώς στο “Somewhere far beyond”, στην συνέντευξη που έδωσε στον Σάκη Φράγκο, που μπορείτε φυσικά να την διαβάσετε στο Rock Hard, ο δικός μου λόγος πραγματικά περισσεύει. Οφείλουμε όμως για τα γενέθλια αυτού του άλμπουμ, που κλείνει τα είκοσι χρόνια, να πούμε μερικά λόγια για να το τιμήσουμε. Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε το “Somewhere far beyond” το αξίζει αυτό, καθώς δεν είναι ένας απλά καλός δίσκος, αλλά ένα από τα άλμπουμ-ορόσημα των BLIND GUARDIAN και ένας από τους καλύτερους δίσκους Ευρωπαϊκού power metal.
Το τέταρτο λοιπόν άλμπουμ των βάρδων του heavy metal, ήταν αυτό που διαδέχτηκε το “Tales from the twillight world”, τον πιο κομβικό δίσκο στην δισκογραφία του συγκροτήματος, από την άποψη ότι στο “Tales from the twillight world” οι BLIND GUARDIAN βρήκαν τον ήχο τους. Στο “Somewhere far beyond” όμως πήγαν τα πάντα ένα επίπεδο παραπάνω. Αν επικεντρωθούμε αποκλειστικά συνθετικά, τραγούδια όπως τα “The bard’s song – in the forest”, “Theater of pain” ή το ομώνυμο, αποδεικνύουν ότι το συγκρότημα ήταν στο στάδιο που δημιουργικά άρχισε να κάνει άλματα.
Φυσικά η αλλαγή της δισκογραφικής τους εταιρείας από την No Remorse στην Virgin, ήταν μία επιλογή που επηρέασε την πορεία των BLIND GUARDIAN σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το “Tales from the twillight wold” ήταν ένα άλμπουμ με πολύ μεγάλη δυναμική, από ένα συγκρότημα όμως που θεωρούταν ως ένα ανερχόμενο σχήμα. Η Virgin εκμεταλλευόμενη την δυναμική του “Tales..”, το εξαιρετικό υλικό του “Somewhere far beyond” και την πρόσβαση που είχε σε μεγαλύτερες αγορές που μπορούσε να διανείμει υλικό από τα συγκροτήματα του καταλόγου της, μεγάλωσε αυτόματα εμπορικά το όνομα της μπάντας σε αρκετές χώρες.
Είναι αυτό το μαγικό εξώφυλλο του Andreas Marschall, οι συγκλονιστικές κιθάρες των Olbrich και Siepen, οι αιώνιοι ύμνοι “Time what is time”, “Journey through the dark”, τα δύο μέρη του “The bards song” και γενικότερα όλα τα τραγούδια αυτού του έπους, που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια σε όλους μας, ώστε το “Somewhere far beyond” να κοντράρεται στα ίσα με το “Imaginations from the other side”, για το ποιο από τα δύο είναι το καλύτερο τους άλμπουμ. Μέσα μου το “Imaginations from the other side” θα έρχεται πάντα ως το πιο αγαπημένο. Όμως το “Somewhere far beyond θα είναι πάντα εκεί για να μου βγάζει το αίσθημα της αμφιβολίας και για αυτό θα το αγαπώ για πάντα εξίσου το ίδιο.
Did you know that:
-Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω, από το να πατήσετε εδώ και να μάθετε όσα δεν γνωρίζετε για το “Somewhere far beyond”, από τον ίδιο τον Hansi Kursch όπως κι ένα Worst to best, όχι μόνο από τον Φραγκίσκο Σαμοΐλη, αλλά και από τον Hansi Kursch.
Δημήτρης Μπούκης