ACHELOUS – “Tower of High Sorcery” (προακρόαση)

0
824
Achelous

Achelous

Στο ημερολόγιο: Σάββατο, την 20η ημέρα του μηνός Ιανουαρίου. «Ευθυμίου του Μεγάλου», σύμφωνα με το εορτολόγιο. Ανατολή Ηλίου στις 07:38, δύση στις 17:34, Σελήνη εννέα ημερών και από πίσω το ποιηματάκι γράφει «Η ευτυχία είν’ κι αυτή παραξενιές γεμάτη και στην καλύβα βρίσκεται και λείπει απ’ το παλάτι». Ωραία μέρα για να ακουστεί για παρθενική φορά ο επερχόμενος, τρίτος full length δίσκος, των Αθηναίων epic heavy metallers ACHELOUS! Στους δημοσιογραφικούς/συντακτικούς κύκλους, αυτό λέγεται «προακρόαση».

Μαζεύονται δηλαδή συντάκτες από διάφορα Μέσα, ακούν το album και καταθέτουν την πρώτη τους εντύπωση. Πρώτη εντύπωση ξαναλέω κι όχι πλήρη και εμπεριστατωμένη άποψη. Γιατί, όποιος ισχυρίζεται πως με μια ή δυο ακροάσεις έβγαλε συμπέρασμα, να ξέρεις, συναγωνίζεται στα ψέματα τον Βαρόνο Μινχάουζεν. Πιθανότερο είναι να συναντήσεις Βροντόσαυρο στην οδό Λιοσίων, έξω από το Gagarin205, την ώρα που μέσα εμφανίζεται ο Pavarotti, παρά να καταλάβεις έναν δίσκο με μια φευγαλέα ακρόαση.

Οι ACHELOUS βέβαια, ως ειδική περίπτωση μπάντας, ως ένα σχήμα από «άλλο ανέκδοτο», μετέτρεψαν μια τυπική και ενίοτε βαρετή προακρόαση, σε party. Φίλοι του συγκροτήματος, die-hard οπαδοί (έχουν ΚΑΙ τέτοιους) αλλά και μέλη άλλων σχημάτων της εγχώριας σκηνής (γεγονός άξιο αναφοράς, σε μια «κοινότητα» όπου η χολή και η κακία είναι συνηθέστερα και από το χιόνι στα Ιμαλάια), έδωσαν το «παρών» στο bar “En Vivo” του Περιστερίου και άλλη διάσταση στο όλο event, το οποίο απογειώθηκε φυσικά όταν «άνοιξε» ο μπουφές. Γιατί ACHELOUS χωρίς φαγοπότι, δε γίνεται. Να τα λέμε και αυτά.

Το Tower of High Sorcery αποτελείται από εννέα συνθέσεις στο σύνολο. Πιο συγκεκριμένα, οκτώ πλήρη κομμάτια και μια εισαγωγή, με το “Pagan fire” να είναι η εντελώς διαφορετική, αναβαθμισμένη έκδοση του “Pagan child”, που βρίσκεται στο «αρχαίο» demo “Al Iskandar”. Το πρώτο δείγμα που δημοσιεύτηκε, ήταν το “Dragon wings” που κυκλοφόρησε σε lyric video μια μέρα πριν, οπότε προλάβαμε και το ακούσαμε αρκετές φορές. Αν δεν το έχεις ακούσει, πάτησε “play”:

Καθώς η διαδικασία της ακρόασης συνεχιζόταν, ενδιάμεσα στα τραγούδια δίνονταν πολλές πληροφορίες από τα μέλη του group όσον αφορά το concept (που βασίζεται στον κόσμο του Dragonlance) αλλά και εξιστορούνταν «εκ των έσω» πτυχές της ηχογράφησης. Κάπου εδώ πρέπει να πούμε πως το δεύτερο single που αναμένεται να κυκλοφορήσει είναι το “Into the shadows”, με την συμμετοχή του μεγάλου Harry “The Tyrant” Conklin των JAG PANZER. Και νομίζω ξέρεις τι πρέπει να περιμένεις από αυτό…

Από αυτή λοιπόν την πρώτη «επαφή» με τα καινούργια τραγούδια, κατάλαβα δύο πράγματα: Το πρώτο έχει να κάνει με το πόσο ενθουσιώδης ακούγεται η μπάντα στον καινούργιο της δίσκο. Δεν είναι το ντεμπούτο της, δεν είναι καν το δεύτερό της album, είναι το τρίτο. Άλλα συγκροτήματα με αυτόν τον αριθμό, ακούγονται ήδη «συνταξιούχοι». Οι ACHELOUS αντίθετα, ακούγονται να έχουν την ορμή και το πάθος ενός 20άρη πρωτόβγαλτου.

Το δεύτερο, αφορά την εξέλιξη της μουσικής. Πολλά και διάφορα καινούργια πράγματα ακούγονται στο νέο album, που σε πάνε από το hard rock ως τις παρυφές του ακραίου ήχου. Οι συνθέσεις έχουν κάθε λογής ύφος και χρονική διάρκεια και η βελτίωση σε όλους τους τομείς, από την παραγωγή μέχρι την απόδοση του τελευταίου μέλους της μπάντας, είναι εμφανέστατη. Αν αυτό δεν είναι το προϊόν του «δεσίματος» που υπάρχει στις τάξεις της και των απείρων ωρών που έχουν οι ACHELOUS περάσει σε studio και συναυλιακά σανίδια, τότε τι μπορεί να είναι;

Το “Tower of High Sorcery” θα συζητηθεί πολύ, όταν κυκλοφορήσει. Αυτό, το υπογράφω. Ως την ώρα της εκτεταμένης, αναλυτικής παρουσίασής του, κράτα την πολύ θετική, πρώτη εντύπωση και τη βεβαιότητα πως οι ACHELOUS κάνουν ένα ακόμη μεγάλο βήμα, προς την σωστή κατεύθυνση. Πως μεταφράζεται αυτό και ποια είναι αυτή; Μη βιάζεσαι. Περισσότερα, όταν πρέπει.

ΥΓ: ΕΠΙΚΗ η μπλούζα “Brock Lesnar” του τραγουδιστή. WWE rules!

TRACKLIST:

 1. Whispering forest (Introduction) (01:39)
  2. Dragon wings (03:57)
  3. Ishtar (Blood red sea) (06:09)
  4. The oath (04:43)
  5. Tower of High Sorcery (06:26)
  6. Fortress of sorrow (04:10)
  7. Into the shadows (04:40)
  8. Pagan fire (03:52)
  9. When the angels bleed (09:13)

Δημήτρης Τσέλλος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here