BEST OF 2022 — Η γνώμη των συντακτών του Rock Hard (Μέρος 1 / 21–25)

0
191


Έφτασε και η ώρα που αν όχι όλοι, τότε σίγουρα οι περισσότεροι συντάκτες, σε κάθε είδους περιοδικό, λαχταρούν να φτάσει. Η ώρα των λιστών!!! Η ώρα που παραθέτουμε τα άλμπουμ που ακούσαμε και γουστάραμε περισσότερο μέσα στη χρονιά. Οι συντάκτες του Rock Hard, λοιπόν, κλήθηκαν και φέτος να στείλουν τα 20 αγαπημένα τους άλμπουμ και τις 3 μεγαλύτερες απογοητεύσεις τους, τα αποτελέσματα έχουν ήδη βγει και ξεκινάμε από σήμερα την αντίστροφη μέτρηση, που θα διαρκέσει πέντε ημέρες. Σήμερα, παρουσιάζουμε τα άλμπουμ που βρίσκονται στις θέσεις από 25 έως 21 (δηλαδή από 27  έως 21, βασικά, λόγω ισοβαθμίας), με τις διαφορές, όπως θα διαπιστώσετε, να είναι εντελώς οριακές.

Ο τρόπος βαθμολόγησης είναι ο εξής: Σε κάθε λίστα ο πρώτος δίσκος παίρνει 20 βαθμούς, ο δεύτερος 19, ο τρίτος 18 κ.ο.κ. Για κάθε επανεμφάνιση σε λίστα, υπάρχει bonus δύο βαθμών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, μετράμε α) ποιος δίσκος υπάρχει σε περισσότερες λίστες και β) ποιος είχε υψηλότερη θέση

27. MARILLION – “An hour before it’s dark” (65 πόντοι)
“Το αποτύπωμα που εν τέλει αφήνει το “An hour before it’s dark”, θεωρώ πως θα φανεί άμεσα και δεν θα περιμένει την δικαίωση του μέσα από το πλήρωμα του χρόνου. Είναι αυτό που αποκαλούμε συχνά “άλμπουμ — σταθμός”… Κλείστε τα μάτια και αφεθείτε στην απαστράπτουσα μαγεία των MARILLION να σας οδηγήσει. Λατρεία παντοτινή!”
(9/10 – Γρηγόρης Μπαξεβανίδης)

26. CARPENTER BRUT – “Leather terror” (65 πόντοι)
“Αυτό εδώ το άλμπουμ δεν απευθύνεται μόνο σε οπαδούς της σκοτεινής μουσικής, αλλά στους λάτρεις της καλής μουσικής γενικότερα. Έχει να δώσει κάτι στους πάντες. Για αυτό και θα μάθουν μια και καλή γιατί το όνομα Carpenter Brut είναι ένα από τα πιο σημαντικά της τελευταίας πενταετίας. Σε ότι αφορά εμένα, βρήκα τον δίσκο της χρονιάς, χωρίς να περιμένω οτιδήποτε άλλο θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος της.”
(Γιώργος Κόης)

25. SLIPKNOT – “The end, so far” (65 πόντοι)
“Οι SLIPKNOT, μπορεί να λένε “άντε γεια” στην Roadrunner, αλλά ταυτόχρονα λένε “ελάτε να μας ρίξετε” από την κορυφή στην οποία είναι και ετοιμάζονται όπως φαίνεται για μία νέα δική τους εποχή. Και μπορεί να μην μιλάμε για το κορυφαίο άλμπουμ τους (ποσώς με απασχολεί), αλλά δεν νομίζω ότι έχουμε ακούσει κάτι καλύτερο από αυτούς τους κυρίους τα τελευταία 14 τουλάχιστον χρόνια.”
(7,5/10 – Φραγκίσκος Σαμοΐλης)

24. QUEENSRYCHE – “Digital noise alliance” (71 πόντοι)
“To “Digital noise alliance” είναι ένα μουσικό έργο που όχι μόνο χαρίζει στους πικραμένους οπαδούς τους ανείπωτη χαρά και ευτυχία αλλά παράλληλα επαναφέρει τους δημιουργούς του για τα καλά στο σύγχρονο μεταλλικό γίγνεσθαι… Τι μαγεία Θεέ μου!!!)
(8,5/10 – Γρηγόρης Μπαξεβανίδης)

23. STAR ONE – “Revel in time” (75 πόντοι)
“Πόσο συχνά συμβαίνει να φιλοξενούνται στο ίδιο άλμπουμ παλιές καραβάνες και νέα ταλέντα και να ηχεί το τελικό αποτέλεσμα τόσο ανανεωτικό αλλά και οικείο, όπως και αντιπροσωπευτικό της ιστορίας της σκληρής μουσικής από το 1970 μέχρι το παρόν; Όχι πολύ συχνά. Γι’ αυτό και ο Arjen Lucassen αποτελεί εγγύηση, όπως συμβαίνει τώρα με το “Revel in time”.”
(8,5/10 – Φίλιππος Φίλης)

22. DOOMOCRACY – “Unorthodox” (75 πόντοι)
“Οι Έλληνες Epic Doom Metallers, κατόρθωσαν όχι μόνο να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, αλλά και να κυκλοφορήσουν έναν εξαιρετικό δίσκο, χαρίζοντας στους οπαδούς τους μια κυκλοφορία, η οποία χωρίς υπερβολή θα μπορούσε να αποτελεί τον δίσκο της χρονιάς, τουλάχιστον στο είδος που εκπροσωπούν με τόση προσήλωση και συνθετικό μεγαλείο.”
(9/10 – Φανούρης Εξηνταβελόνης)

21. AVANTASIA – “A paranormal evening with the moonflower society” (76 πόντοι)
“… υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να αγαπήσουμε την νέα περιπέτεια των AVANTASIA, αλλά την ίδια στιγμή, με κάθε αντικειμενικότητα, καταλαβαίνουμε πως θα μπορούσε να είναι περισσότερο συναρπαστική.”
(7/10 – Γιώργος Κουκουλάκης)

Αύριο, θα ανακοινώσουμε τη συνέχεια της λίστας, με τα άλμπουμ που βγήκαν στις θέσεις 16-20.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here