CELTIC FROST: Ο ιδρυτής τους, Tom Gabriel Fischer, βραβεύτηκε στα Ελβετικά μουσικά βραβεία 2021

0
213












Για την προσφορά του στη μουσική, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, τιμήθηκε ο Tom Gabriel Fischer, νυν μέλος των TRIPTYKON, πρώην των HELLHAMMER και φυσικά ιδρυτής των εμβληματικών CELTIC FROST, στον οποίο απονεμήθηκε ένα από τα βραβεία της βραδιάς. Η τελετή έλαβε χώρα στις 17 Σεπτεμβρίου στο κέντρο “Arte e Cultura” (LAC) του Λουγκάνο και διεξήχθη από το Ελβετικό υπουργείο πολιτισμού. Το συγκεκριμένο γεγονός, είχε ιδιαίτερη σημασία, αφού σηματοδότησε την πρώτη φορά που τα εν λόγω βραβεία αναγνώρισαν επίσημα το είδος της heavy metal μουσικής.

«Η μπάντα του Tom Gabriel Warrior έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην μουσική ιστορία και έχει επηρεάσει μουσικούς σε όλο τον κόσμο. Ως πρωτοπόρος της metal μουσικής, o Warrior αποτελεί ίνδαλμα, όχι μόνο εντός των ορίων της metal σκηνής αλλά και ως υποστηρικτής για τα δικαιώματα των ζώων, έχει στόχο του να δώσει φωνή σε όσους δεν μπορούν να ακουστούν.», ήταν η ανακοίνωση του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Πολιτισμού.

Μεταξύ των νικητών των βραβείων, ήταν επίσης και ο θρυλικός παραγωγός, Roli Mosimann, με τον οποίο ο Fischer είχε συνεργαστεί στο παρελθόν για τις ηχογραφήσεις του δίσκου των CELTIC FROST, “Vanity/Nemesis” (1990), και δέκα χρόνια αργότερα για το “Sub” των APOLLYON SUN. Μάλιστα ο Fischer έλαβε το βραβείο εκ μέρους του, αφού ο Mosimann δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Στις δηλώσεις που έκανε ο μουσικός σχετικά με το βραβείο του, τόνισε το γεγονός ότι η τοπική μουσική βιομηχανία είτε αγνόησε, είτε χλεύασε την μουσική του και ότι συνάντησε πολλές φορές εμπόδια, επειδή η συγκεκριμένη μουσική δεν ήταν εμπορική, αλλά περισσότερο σκοτεινή και πειραματική. Ο Fischer, αν και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμή που του έγινε να τον βραβεύσουν, δήλωσε πως βρίσκει αυτό το βραβείο άσχετο με εκείνον, δεδομένου ότι έχουν περάσει 40 χρόνια που είναι μουσικός. Υπογράμμισε τέλος πως, ο ίδιος πορεύτηκε μόνος του, χωρίς να συμβιβαστεί με τις συνήθεις γραμμές της ελβετικής μουσικής σκηνής και χωρίς ποτέ να αιτηθεί την παραμικρή πολιτιστική χρηματοδότηση από την χώρα του.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here