ELYSION – NIGHTRAGE – BEYOND PERCEPTION interview

0
1159
“The metal trinity”

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στο Gagarin205, θα πραγματοποιηθεί μία φοβερή σύμπραξη τριών ελληνικών σχημάτων, που φαινομενικά ανήκουν σε διαφορετικά είδη του heavy metal, πρακτικά όμως, ταιριάζουν, διότι είναι από τα κορυφαία το καθένα στο είδος τους. Ο λόγος για τους ELYSION, τους NIGHTRAGE και τους BEYOND PERCEPTION. Ο Σάκης Φράγκος, βρέθηκε στο πάντα φιλόξενο Arch Beer House, με την Χριστιάννα, τραγουδίστρια των ELYSION, τον Μάριο Ηλιόπουλο (κιθάρα) και τον Dino Σταμόγλου (ντραμς) των NIGHTRAGE και τον Κώστα, κιθαρίστα των BEYOND PERCEPTION. Διαβάστε τι ειπώθηκε σ’ αυτήν τη φιλική κουβέντα.

Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τη συναυλία που κάνουν οι ELYSION, NIGHTRAGE και BEYOND PERCEPTION στις 26 Νοεμβρίου. Να ξεκινήσω, όχι μόνο επειδή είναι η μοναδική κοπέλα της παρέας, αλλά επειδή είναι headliners της συναυλίας, να ξεκινήσω με τη Χριστιάννα. Ξεκινάω με το concept, για το οποίο θα μου μιλήσετε όλοι γιατί σας αφορά όλους. Για μένα είναι ένα πολύ ωραίο και ποικιλόμορφο concept για συναυλία. Δηλαδή, δε παίζουν 3 συγκροτήματα του ιδίου ήχου, αλλά παίζουνε 3 συγκροτήματα που το καθένα έχει μια τελείως διαφορετική προσωπικότητα. Αναπτύξτε (γέλια)
Χριστιάννα (ELYSION
): Καταρχάς ευχαριστούμε άλλη μια φορά για τη φιλοξενία. Χαιρετώ τα παιδιά, εκ μέρους όλης της μπάντας μας και μεγάλη μας τιμή να βρισκόμαστε ανάμεσα σας και θα βρεθούμε ανάμεσα σας στην σκηνή. Ευχαριστούμε και για τη πρόσκληση για άλλη μια φορά. Έχουμε να τα πούμε, από σχετικά πρόσφατα, λίγες μέρες πριν το live μας στο Release με NIGHTWISH. Σε ότι έχει να κάνει με το concept, ήταν κάτι που θέλαμε πάρα πολύ να κάνουμε, γιατί ο σκληρός ήχος γενικότερα αλλά και γενικά η μουσική, θεωρώ πως δεν έχει τα στεγανά που κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι έχει. Οπότε θα θέλαμε πολύ, να υπάρχει ένα πολυσύνθετο live με μπάντες οι οποίες μπορεί να εκπροσωπούν ένα λίγο διαφορετικό ιδίωμα μεταξύ τους, αλλά όλες είμαστε λάτρεις αυτού του ήχου, δεν έχουμε παρωπίδες. Οπότε νομίζω θα συντεθεί ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα το οποίο θα απευθύνεται σε ολόκληρη τη γκάμα ενός μεταλλά ας πούμε. Προσωπικά, σαν εκπρόσωπος των ELYSION θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι που πέρασες έτσι λίγο στο καλοσώρισμά σου. Θα θέλαμε λίγο να καταρρίψουμε την έννοια του headliner γι’ αυτό το live, γιατί είναι υπερτεράστια τιμή που μας κάνουν τα παιδιά οι NIGHTRAGE να μοιραστούν τη σκηνή μαζί μας, οπότε αυτό και μόνο καθιστά ουσιαστικά λίγο…αδόκιμο τον όρο headliner. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Είναι ένα live που διοργανώνουμε για να γιορτάσουμε εμείς το καινούργιο μας δίσκο και τα παιδιά μας κάνουν τη τιμή να παίξουν μαζί μας σαν special guests. Οπότε δε μπορούμε παρά να είμαστε ευγνώμονες, που με μια τέτοια ιστορία, δέχτηκαν να συμμετέχουν μαζί μας σε μια βραδιά για όλους. Και φυσικά ευχαριστούμε και τους BEYOND PERCEPTION, που είναι εκεί για να δώσουν μια ακόμα πιο groovy νότα στη βραδιά.
Κώστας (BEYOND PERCEPTION): Τα είπε όλα (γέλια). Και εμείς ευχαριστούμε με τη σειρά μας, είναι τεράστια τιμή να παίζουμε με αυτές τις μπάντες. Όπως είπε και η Χριστιάννα, παντρεύονται πολλά στυλ. Θα είναι μια σούπερ βραδιά, το πιστεύω. Πραγματικά ανυπομονούμε όλοι να ανεβούμε στη σκηνή και να μοιραστούμε έτσι όλη αυτή τη τρέλα που έχουμε.

Έχει πλάκα, ουσιαστικά έκανα πάσα με αυτό το “headliner” που είπα στην αρχή, γιατί είναι δεδομένο ότι ο κλασσικός ο μέσος μεταλλάς ας πούμε θα πάει να γράψει “α, οι NIGHTRAGE παίζουν κάτω από τους ELYSION” κλπ. Θέλω λοιπόν εσύ, Μάριε, πρώτα από όλα, να μας πεις, εσύ, ως ο άμεσα ενδιαφερόμενος. Καταρχάς, δεν είναι support είναι special guest. Αλλά πολλοί τη διαφορά αυτή δεν μπορούν να τη καταλάβουν. Οπότε πες μου τη λογική με την οποία ένα συγκρότημα που λένε τώρα “μα οι NIGHTRAGE με 20 χρόνια ιστορία θα πάνε να παίξουν support;” ενεργεί έτσι.
Μάριος (NIGHTRAGE
): Εμάς, πάντα μας αρέσει να παίζουμε live και δεν έχουμε ας πούμε τέτοια κολλήματα του τύπου “ποιος παίζει πρώτος, ποιος παίζει τελευταίος”. Εμείς απλά είμαστε μια μπάντα που τόσα χρόνια υπηρετεί το metal. Θεώρησα αυτή τη συναυλία ότι είναι ξεχωριστή επειδή κιόλας είμαι fan των ELYSION, το πρώτο τους άλμπουμ είναι από τα αγαπημένα μου, το ακούω συνέχεια. Και θεωρώ ότι θα είναι μια πολύ ωραία metal βραδιά. Πέρα από αυτό, έχει να κάνει με το ότι εμείς ψάχνουμε πάντα να βρούμε κάποια σύνδεση με τους fans που μας ακούνε. Και θεώρησα ότι είναι ένα πολύ ωραίο event να παίξουμε και εμείς. Ευχαριστώ τους ELYSION για τη πρόσκληση. Δεν σκεφτόμαστε έτσι, ας πούμε, με αυτό το τρόπο τουλάχιστον.
Χριστιάννα (
ELYSION): Νομίζω ότι το έχεις αποδείξει και εσύ και οι NIGHTRAGE μέσα στα χρόνια ότι δεν τίθεται θέμα καμίας «ψωνίασης» επέτρεψε μου να πω.

Photo by Dimitris Tzortzis

Όχι όχι, είναι σημαντικό. Και αυτά τα πράγματα, αυτή η νοοτροπία, θεωρώ ότι θα πρέπει να περνάει και στις επόμενες γενιές. Δηλαδή να παραδειγματίζονται από τέτοιου είδους καταστάσεις και όχι από “εγώ που έτσι που αλλιώς”. Θέλω να τονίσουμε σε αυτό το τραπέζι έτσι όπως συζητάμε, ότι δεν υπάρχει κανένα κόλλημα από τη στιγμή που μας αρέσει το billing ας πούμε, τα συγκροτήματα που παίζουνε, να παίξουν σε οποιαδήποτε σειρά μας ζητηθεί, σε οποιαδήποτε σειρά βγαίνει η φάση καλύτερα.
Χριστιάννα (ELYSION
): Δεν ήταν θέμα σειράς, ήταν θέμα πρόσκλησης, καθαρά. Έτσι κι αλλιώς, ο χαρακτήρας της βραδιάς είναι ενωτικός. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να ενώσουμε διαφορετικά ιδιώματα του ήχου, δημιουργώντας κάτι που να αγγίζει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Και οι χαρακτήρες έχουν πολύ μεγάλη σημασία σε κάτι τέτοιο. Δεν είναι τυχαίο ότι λειτούργησε όπως πιστεύω ότι θα λειτουργήσει αυτό. Και επίσης, στα όσα χρόνια που κάνω αυτό που κάνω, εγώ αυτό που έχω να καταθέσω είναι ότι βλέπω πως όσο περισσότερο πραγματικά καταξιωμένος είναι κάποιος και ικανός και ταλαντούχος, τόσο λιγότερη ανάγκη έχει να το αποδεικνύει και να το διεκδικεί. Μιλάει από μόνη της η πορεία και δε χρειάζεται κάτι άλλο.

Πες μου λίγο Χριστιάννα, τη προηγούμενη φορά που μιλήσαμε, ήταν λίγες μέρες πριν βγείτε με τους NIGHTWISH. Τώρα έχουν περάσει λίγοι μήνες αφού παίξατε με τους NIGHTWISH. Εντάξει, έχουμε συνέλθει όλα καλά; (γέλια) Νομίζω ότι ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία έτσι;
Χριστιάννα (ELYSION
): Εντάξει έχω λίγο πονοκέφαλο ακόμη (γέλια). Εντάξει, γέρασα, αλλά δε χρειάζομαι τόσο μεγάλο διάστημα για να συνέλθω, μη φανταστείς (γέλια). Οριακά είχαμε προλάβει εντωμεταξύ να το κάνουμε. Ήταν φανταστικά! Εμένα νομίζω προσωπικά ήταν η αγαπημένη μου εμφάνιση σε σχέση με το πότε έχω περάσει καλύτερα. Δεν έχω ξαναπεράσει τόσο ωραία. Και ήταν φοβερά τιμητικό για τους ELYSION να δούμε ότι από πολύ νωρίς είχε μαζευτεί τόσος κόσμος. Πράγμα που δε συνηθίζεται τόσο πολύ, αλλά ήταν τόσο μεγάλη η συμμετοχή, που ήταν πραγματικά συγκινητικό. Δηλαδή ήταν νομίζω ό,τι καλύτερο μας έχει συμβεί μέχρι τώρα. Και είμαστε φοβερά ευγνώμονες γι’ αυτό. Μακάρι να μπορέσουμε και σε αυτή τη βραδιά που θα είναι και περισσότερο αφιερωμένη σε δικό μας υλικό, να αφήσουμε όσους μας κάνουν τη τιμή να έρθουν ευχαριστημένους και να φύγουν με ένα χαμόγελο.

Και έχετε να κάνετε πολλά χρόνια live δικό σας (σημείωση Γιάννη Σαββίδη: 2018, Voices of the mist festival).
Χριστιάννα (ELYSION
): Ισχύει, τα λέγαμε και πριν το Release, συνέπεσαν και τα χρόνια του covid και συνέπεσε ότι εξαιτίας του covid καθυστέρησε και το δικό μας release του νέου δίσκου. Οπότε, ουσιαστικά αυτό είναι το πρώτο live που κάνουμε μετά από πολλά χρόνια και η παρουσίαση του δίσκου μας. Που βέβαια θα εμπεριέχει και ένα πολύ μεγάλο μέρος υλικού από τους προηγούμενους δίσκους. Οπότε θα είναι ένα πολυσυλλεκτικό έτσι live.

Πριν λίγες μέρες, βγήκε το video του “Blink of an eye” και κοιτάζω από κάτω (γιατί είμαι πάντα περίεργος, δεν κοιτάζω απλά το βίντεο, σκρολάρω, βλέπω σχόλια), έχει έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό σχολίων από ξένους! To οποίο μπορεί σε κάποιους να φανεί περίεργο, αλλά εγώ με βάση όσα είπαμε τη προηγούμενη φορά δεν μου φαίνεται περίεργο. Πως το βλέπεις ότι έχετε τόσο μεγάλη ανταπόκριση από το εξωτερικό ενώ η μπάντα ήταν ανενεργή για πολλά χρόνια;
Χριστιάννα (ELYSION
): Νομίζω κιόλας ότι έγκειται και η επιτυχία των ELYSION. Στο γεγονός ότι μάλλον, εκ του αποτελέσματος, έχουμε καταφέρει να έχουμε αρκετά καλά κομμάτια, ένα προς ένα, χωρίς fillers μέσα στους δίσκους, που έχουν αντέξει στο χρόνο. Έχουμε ένα πιστό κοινό, που ευτυχώς παρέμεινε μαζί μας παρά το μεγάλο διάστημα απουσίας που μεσολάβησε ανάμεσα στο release των δίσκων. Αυτό που λες με τα comments είναι πολύ τιμητικό και τελικά είναι αυτό που μετράει ακόμα περισσότερο κι από τα views. Γιατί, όπως έχουμε ξανασυζητήσει, views μπορεί να πειράζονται στο YouTube, αλλά όταν αυτά συνοδεύονται και από μια πληθώρα από comments, εκεί νομίζω ότι φαίνεται το πραγματικό interaction ανάμεσα στη μπάντα και στους ανθρώπους που την ακολουθούν, που έχουν τη διάθεση να κάτσουν και να αφήσουν το σχόλιο τους. Και πραγματικά, αν είμαστε για κάτι ευλογημένοι, για το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει, έχουμε μπει σε σπίτια ανθρώπων από όλο το κόσμο.

Κώστα, μιλάγαμε για απουσία με τους ELYSION. Και εσείς όμως δε πάτε πίσω, είχατε 6 χρόνια απουσίας και βγάλατε ένα EP στην αρχή της χρονιάς.
Κώστας (BEYOND PERCEPTION)
: Ναι, σωστά. Είναι η τελευταία δισκογραφική μας δουλειά, η πέμπτη δισκογραφική δουλειά σύνολο. Κάναμε και ένα live με τους CROWBAR και πήγε σούπερ. Το διασκεδάσαμε όλοι, είχε και κόσμο, θυμηθήκαμε τα παλιά εκεί, ξέρεις. Ήταν μετά τη καραντίνα και αυτά ρε παιδί μου, όλος ο κόσμος μαζί. Πολύ ωραίο live. Και συνεχίζουμε τώρα ξέρεις με καλοκαιρινά festival, θα κάνουμε και ένα δικό μας επετειακό, το ’24 για τα 20 χρόνια, γιατί κλείνουμε 20 χρόνια σαν μπάντα. Και ξέρεις, καινούργια κομμάτια και τέτοια.

Το EP σας βγήκε μόνο σε ψηφιακή μορφή, πως το αποφασίσατε αυτό;
Κώστας (BEYOND
PERCEPTION): Είναι κάτι το οποίο το συζητάμε, να βγει σε βινύλιο, γιατί το προηγούμενο πήγε πολύ καλά σε βινύλιο. Και το λέγαμε και με τα παιδιά ότι πουλάμε περισσότερα βινύλια. Οπότε είναι κάτι το οποίο το έχουμε έτσι σαν concept, στο μέλλον να το τυπώσουμε κιόλας. Αλλά προς το παρόν, μόνο ψηφιακά.

Μιας και άνοιξε η όρεξη, με ψηφιακό EP, με συναυλίες και τα λοιπά, σκέφτεστε ακόμα περισσότερο καινούργιο υλικό;
Κώστας (BEYOND
PERCEPTION): Είναι στα σκαριά, ναι. Εντάξει, όπως και να ‘χει, βγήκαμε από μια δύσκολη κατάσταση που ήτανε ο κορωνοϊός και όλα αυτά. Οπότε εκεί είδαμε λίγο, ξέρεις, επειδή μείναμε μέσα να δουλέψουμε σε καινούργιο υλικό. Και τώρα όλο αυτό έρχεται και μέσα στο studio. Οπότε θα ‘χουμε κάτι σύντομα.

Πως ήταν που ξεμπουκώσατε, παίζοντας με μια από τις μπάντες που φαντάζομαι είναι από τα ινδάλματα σας;
Κώστας (BEYOND
PERCEPTION): Εμείς μάθαμε ότι έρχονται στην Ελλάδα και σκεφτήκαμε “πρέπει να παίξουμε με τους CROWBAR!”. Ταιριάξαμε πολύ!

Χρειάστηκε να παχύνετε λιγάκι για να μπείτε μέσα (γέλια)
Κώστας (BEYOND
PERCEPTION): Εντάξει φάγαμε στα καμαρίνια εκεί, όλα εντάξει (γέλια). Ναι, το να βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους να παίζουν live ας πούμε, είναι κάτι το οποίο, φαίνεται και η εμπειρία, το ύφος που θέλουν να περάσουν. Και είναι το πιο σημαντικό αυτό.

Ναι, γιατί και συγκροτήματα στο δικό σας στυλ, στην Ελλάδα, αυτό το πιο groovy δεν έχουμε πολλά συγκροτήματα. Παρότι είστε από τα πιο παλιά, δεν βλέπω να ακολουθούν πολλοί.
Κώστας (BEYOND
PERCEPTION): Είμαστε ο εαυτός μας, βγάζουμε τον εαυτό μας. Αυτό γράφουμε και το στηρίζουμε. Πολύ απλά.

Ωραία, ωραία. Και λέγαμε για συναυλίες λοιπόν και τώρα οι NIGHTRAGE είναι και φουλ στην επικαιρότητα κιόλας. Δηλαδή τα παιδιά είναι τίγκα, έρχεστε από συναυλίες, τέσσερις ημερομηνίες στη Γερμανία. Τι έλεγε εκεί πέρα, πως ήταν;
Dino
(NIGHTRAGE): Ένα Γερμανικό tour κάναμε, ήταν πάρα πολύ ωραία, είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Ήταν και headline tour, οπότε ήταν στις πλάτες μας κατά βάση. Πήγε πολύ καλά, είχαμε πολύ καλή ανταπόκριση από το κόσμο και θα ξαναεπιστρέψουμε, σύντομα κιόλας.

Πήγατε με καινούργιο τραγουδιστή έτσι; Για πέστε μας ρε παιδιά, γιατί έχουμε καινούργια πράγματα. Έφυγε ο Ronnie, ήρθε ο Κωνσταντίνος.
Μάριος (NIGHTRAGE
): Ναι είμαστε χαρούμενοι γιατί τώρα, για πρώτη φορά στην ιστορία μας έχουμε Έλληνα τραγουδιστή, δεν είχαμε ποτέ τέτοια ευκαιρία ας πούμε. Καταλήξαμε στον Κωνσταντίνο, ευτυχώς ο Φώτης μας βοήθησε, είχαμε ένα προβληματάκι, ξέρεις με τους τραγουδιστές καμιά φορά…σου πετάνε κάτι. (γέλια)
Χριστιάννα (
ELYSION): Τι πρόβλημα έχουν οι τραγουδιστές; Δεν βλέπω κάτι (γέλια)
Μάριος (
NIGHTRAGE): Να ‘ναι καλά ο Φώτης (σ.σ. Fotis Benardo), μέσω του Φώτη τέλος πάντων, βρήκαμε τον Κωνσταντίνο. Μας βοήθησε στο tour αυτό, στις συναυλίες αυτές που παίξαμε και τελικά τον πήραμε και στη μπάντα. Γιατί κόλλησε πολύ ωραία. Μας άρεσε πολύ η φωνή του.
Dino (NIGHTRAGE): Ταιριάζει πάρα πολύ στο στυλ και θα τον δείτε και στο καινούργιο άλμπουμ τώρα που γράφουμε. Είμαστε τώρα κατά τη διάρκεια του γραψίματος. Τελειώσαμε τα τύμπανα σήμερα (σ.σ. 4/11).

Τελειώσατε με τα τύμπανα, τέλος; Γιατί εσένα δε σου έχω εμπιστοσύνη, ο Dino είναι κτήνος. Δεν αφήνει τίποτα όρθιο! Ελπίζω στο studio να έχει μείνει κανένα ταμπούρο. (γέλια)
Dino
(NIGHTRAGE): Όχι εντάξει εντάξει, έφερα δικά μου drums οπότε όλα εντάξει. (γέλια) Αλλά θα τον ακούσετε και στο νέο άλμπουμ, έχει φέρει πολύ φρέσκο αέρα στη μπάντα. Και έχει ταιριάξει πολύ στον ήχο.

Ναι, εντάξει, όταν είστε και περισσότεροι Έλληνες μέσα στη μπάντα, συνεννοείστε καλύτερα (γέλια). Έχετε μεγαλύτερη αμεσότητα έτσι; Είναι το πλέον πολυεθνικό ελληνικό group οι NIGHTRAGE. Όλα αυτά τα χρόνια, έχουν περάσει 25 μέλη ξέρω γω, οι 20 είναι ξένοι, είναι φοβερό!
Μάριος (NIGHTRAGE
): Έτσι ήταν η ιστορία μας. Απλά έτυχε.

Γράφετε λοιπόν δίσκο. Πες μας λεπτομέρειες, λογικά στον Φώτη τον Bernardo έτσι;
Μάριος (NIGHTRAGE
): Ναι, είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε για πρώτη φορά με τον πρώην drummer μας. Έχει παίξει στο δεύτερο δίσκο NIGHTRAGE o Φώτης. Καταπληκτικός μουσικός, πολύ καλός φίλος, πιστεύω τώρα που τον είδα να δουλεύει και σαν παραγωγός, καταπληκτικός παραγωγός. Έχει μεταδοτικότητα. Εμένα με ενδιαφέρει και αυτό το θέμα που είπες για τη συνεννόηση. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό. Εντάξει, όλοι μπορούν να βγάλουν ένα καλό ήχο σε ένα studio. Αλλά πιστεύω ότι και το ενδιάμεσο, ξέρεις, η συνεννόηση, να μιλάς με κάποιον που σε καταλαβαίνει και τον καταλαβαίνεις. Αυτό για μένα παίζει μεγάλο ρόλο. Ήταν κάτι που το ζητούσαμε. Και είμαστε χαρούμενοι που τελικά γράφουμε για πρώτη φορά ένα άλμπουμ από την αρχή μέχρι το τέλος στην Ελλάδα. Και αυτό είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Οπότε είναι ωραία εμπειρία θα έλεγα και νομίζω ότι θα πάει καλά, είμαστε ενθουσιασμένοι.

Είναι αυτό στο οποίο ήθελα να καταλήξω, σας βλέπω ενθουσιασμένους. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτή η αύρα, αυτή η θετική αύρα που έχουν τα συγκροτήματα, θέλω να πιστεύω ότι θα περάσει πολύ ωραία και στις 26 του μηνός. Να κλείσουμε με ένα όμορφο μήνυμα για το κόσμο, τι να περιμένει και τα λοιπά.
Μάριος (NIGHTRAGE
): Μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό που είπες για το μήνυμα που περνάμε; Εγώ πιστεύω ότι περνώντας αυτό το μήνυμα, που το περνάμε, εμείς πιστεύω αισθανόμαστε κερδισμένοι. Αν μπορούμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα ότι τελικά μόνο με την αλληλεγγύη και με το να βοηθάει ο ένας τον άλλο, πιστεύω ότι δίνεις κάτι όμορφο προς τα έξω. Και αυτό από μόνο του μας κάνει να νιώθουμε κερδισμένοι. Σαν μπάντες, σαν μπάντα που βοηθάει κάποια άλλη, να το περάσουμε αυτό προς τα έξω και να δείξουμε ότι δεν χρειάζονται τα λάθη του παρελθόντος. Ξέρεις για τι μιλάω. Δεν είναι Ολυμπιακοί Αγώνες η μουσική, εγώ έτσι πιστεύω. Η μουσική είναι κάτι όμορφο, είναι κάτι που θες να κάνεις, να δείξεις στον άλλον, να κάνεις μια σύνδεση.
Dino (NIGHTRAGE): Και η ενότητα έχει λίγο εκλείψει οπότε…
Μάριος (
NIGHTRAGE): Ναι, πιστεύω ότι αυτό θα έπρεπε να κάνουν όλες οι μπάντες. Δε θα έπρεπε να υπάρχει αυτό το “α, εγώ παίζω δεύτερος, δεν θέλω να παίξω πρώτος. Εγώ που παίζω πρώτος, θέλω να παίξω τρίτος”. Αυτό δε θα έπρεπε να υπάρχει.
Dino (NIGHTRAGE): Βγες στη σκηνή, κάνε το κομμάτι σου και θα αποδείξεις αυτό που είναι για να αποδείξεις.

Και την επόμενη φορά από μόνος σου, θα σου ζητηθεί να παίξεις πιο μετά.
Μάριος (NIGHTRAGE
): Έτσι, οπότε είμαστε κερδισμένοι, θεωρώ.
Χριστιάννα (
ELYSION): Εμείς σίγουρα είμαστε κερδισμένοι, έτσι κι αλλιώς. Από θετική ενέργεια, άλλο τίποτα. Πιστεύω όλες οι μπάντες ξεκινάμε με τη καλύτερη διάθεση. Νομίζω ότι και ο κόσμος που θα έρθει θα είναι γεμάτος θετική ενέργεια. Γιατί σαν οπαδός κάποιος κάθε μιας από τις μπάντες έχει εκλάβει τη θετική σκέψη του καθενός συγκροτήματος, τους ακολουθεί για κάποιο λόγο. Εμείς υποσχόμαστε, να κάνουμε ότι μπορούμε για να φύγουν όλοι με ένα χαμόγελο από εκεί. Έχουμε και κάτι εκπλήξεις για τα αγόρια από δω τις οποίες δεν τους έχω πει καν. Ελπίζω να μας ακολουθήσουν σε αυτό. Μακάρι να δώσουν ένα τσικ παραπάνω στη βραδιά αυτή. Εγώ θέλω μόνο να ευχαριστήσω όλους και πάλι, εκ μέρους των ELYSION που θα μας συντροφεύσουν σε αυτή τη βραδιά. Δεν υπάρχουν πρώτοι, δεν υπάρχουν τελευταίοι. Δεν υπάρχουν headliners, είναι μια βραδιά γιορτή για το metal. Έτσι πρέπει να είναι και αν μπορώ κι εγώ κάτι να πω, είναι ότι καλό είναι ο καθένας να κοιτάζει πως να βελτιώσει τη μπάντα του και τον εαυτό του. Και έχει να συναγωνιστεί το κακό του εαυτό και τα τρωτά σημεία του εγκεφάλου του και τη βλακεία που τον δέρνει και ποτέ κάποια άλλη μπάντα. Πότε κάποια άλλη μπάντα δε μπορεί να μας κάνει να ακουγόμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι. Εμείς μόνο είμαστε ικανοί ή ανίκανοι να αναδείξουμε τον ήχο μας. Και νομίζω συμφωνούν όλοι μαζί μου.
Κώστας (
BEYOND PERCEPTION): Εγώ θεωρώ ότι γενικά είναι μια μεγάλη ευκαιρία όλο αυτό, για κάποιους που δεν τους αρέσει το ύφος ή δεν το ακούνε, να δουν live τη μπάντα, την κάθε μπάντα. Είναι μια διαφορετική εμπειρία και μπορεί να κρίνει από εκεί, ξέρεις, το κάθε είδος. Οπότε πιστεύω ότι θα είναι πολύ όμορφο να δούμε έτσι ένα συνονθύλευμα διαφόρων ειδών.
Μάριος (
NIGHTRAGE): Εγώ θέλω να ευχαριστήσω εσένα Σάκη που μου παραχώρησες τη συνέντευξη και τους ELYSION για τη πρόσκληση και τους BEYOND PERCEPTION. Είμαστε χαρούμενοι που θα μοιραστούμε τη σκηνή με αυτά τα δύο συγκροτήματα. Ελπίζω για το καλύτερο, αν και νομίζω ότι θα γίνει ένα πάρα πολύ ωραίο live.

Σάκης Φράγκος
Απομαγνητοφώνηση: Γιάννης Σαββίδης
Κάμερα: Έλενα Βασιλάκη

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here