INQUISITION – “Bloodshed across the Empyrean Altar Beyond the Celestial Zenith” (Season Of Mist)

0
89

Μετά τον εξαιρετικό και πρώτο δίσκο κάτω από την σκέπη της Season of Mist  “Obscure Verses for the Multiverse”, επανήλθαν το ίδιο δυναμικά με την υποστήριξη της ίδιας εταιρίας και τον “Bloodshed Across The Empyrean Altar Beyond The Celestial Zenith”. Είναι ο έβδομος δίσκος για το ντουέτο από την Κολομβία (Αμερική εγκατεστημένοι εδώ και αρκετά χρόνια) και φαίνεται ότι ο Jason “Dagon” Weirbach με τον Incubus, πατώντας πάνω στις ίδιες φόρμες και επιλέγοντας την ίδια συνταγή κυκλοφόρησαν ένα ακόμα «δυνατό» δίσκο. Γεγονός είναι ότι οι INQUISITION δεν έχουν κακούς δίσκους και στις τελευταίες δύο δουλειές τους έχουν καταφέρει να πλασάρουν την μπάντα ανάμεσα στις καλύτερες του χώρου αυτή την στιγμή.

Ο δίσκος περιλαμβάνει 13 τραγούδια και ξεκινάει με ένα intro που δημιουργεί μυστηριακή ατμόσφαιρα πριν ακολουθήσει το απόλυτο χάος στο “From Chaos They Came” με επιθετικά διεστραμμένα riffs και συνοδεία το στιβαρό παίξιμο στα drums του Incubus. Αυτό που μου αρέσει στους δίσκους τους είναι το σωστό «πάντρεμα» της επιθετικότητας και ωμότητας του πρώτου κύματος του Black Metal με την μελωδία και την δημιουργία ατμόσφαιρας του δεύτερου κύματος. Σε αυτό το δίσκο το πετυχαίνουν νομίζω στο απόλυτο. Χαρακτηριστικά είναι τα “Wings Of Anu” και το “Vortex From The Celestial Flying Throne of Storms” που ο φρενήρης ρυθμός εναλλάσσεται σε σημεία με πιο αργό τέμπο δημιουργώντας μια παγωμένη ατμόσφαιρα. Γίνεται αντιληπτό από τα πρώτα τραγούδια πως τα φωνητικά είναι ελαφρώς διαφορετικά από τις προηγούμενες δουλειές τους και η γενικότερη παραγωγή είναι στεγνή και λιγότερο «ζεστή» από τον προηγούμενο δίσκο αλλά αυτό δημιουργεί ένα πιο σκοτεινό και ψυχρό feeling που είναι πιο κοντά σε αυτό που αρέσει τουλάχιστον σε εμένα- χωρίς να σημαίνει ότι δεν ήταν καλή η παραγωγή στον “Obscure…”. Επίσης σε άλλον ένα δίσκο υπάρχουν τα τραγούδια με αργόσυρτο τέμπο και ρυθμό όπως το “A Black Aeon Shall Cleanse” και το “The Flames of Infinite Blackness Before Creation” που σε ποτίζουν με μαυρίλα και σε πνίγουν στο απόλυτο σκότος. To “The Flames of Infinite Blackness Before Creation” είναι από τα πιο επιβλητικά τραγούδια τους και είναι αυτό που ξεχώρισα αμέσως με το πρώτο άκουσμα του δίσκου. Εξαιρετικές στιγμές του δίσκου είναι επίσης το καταιγιστικό “Mystical Blood” με το κόψιμο στην μέση του τραγουδιού και το καθηλωτικό riff που αλλάζει τελείως το ρυθμό και «σπάει» την ωραία μονοτονία του τραγουδιού αλλά και το Immortal-ικό “A Magnificent Crypt Of Stars”. Ο δίσκος κλείνει με ένα Outro που έχει δύο μέρη συνολικής διάρκειας 4:30 λεπτών περίπου, που είναι εντελώς αδιάφορα και θα μπορούσαν να μην τα είχαν βάλει καθόλου αλλά δεν επηρεάζει καθόλου την εικόνα και αίσθηση που άφησαν τα υπόλοιπα 52 λεπτά ακούσματος του δίσκου

To “Bloodshed…”είναι η φυσική εξέλιξη του “Obscure Verses For The Multiverse” και στέκεται άξια δίπλα στο “Ominous Doctrines of The Perpetual Mystical Macrocosm”. Αποτελείται από συνθέσεις που αναπνέουν, και αγκαλιάζουν άψογα τις αργές αλλά και τις πιο κοφτερές «παγωμένες» μελωδίες, δημιουργώντας μια ψυχρή διαστροφική ατμόσφαιρα σε όλη την διάρκεια του δίσκου. Τα καταιγιστικά riff που επαναλαμβάνονται και εναλλάσσονται με αντίστοιχα πιο αργόσυρτα υπήρχαν και στον “Obscure Verses for the Multiverse”, όπως υπήρχε και η μυστηριακή σκοτεινή ατμόσφαιρα και ωμότητα στον “Invoking the Majestic Throne of Satan” αλλά σε αυτό τον δίσκο τα πάνε όλα αυτά τα στοιχεία σε άλλο επίπεδο και αυτό είναι που κατατάσσει τον “Bloodshed across the Empyrean Altar Beyond the Celestial Zenith” στις καλύτερες δουλειές τους, αν όχι την καλύτερη.

8.5/10

Θάνος “Thanoz” Κολοκυθάς

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here