Kerry King: Ατάκες-δηλητήριο για Dave Lombardo και Tom Araya!!!

0
2286
King Lombardo

King Lombardo

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Rolling Stone, ο κιθαρίστας των SLAYER, Kerry King, ερωτηθείς για το αν έχει μιλήσει με τον αρχικό ντράμερ του συγκροτήματος, Dave Lombardo, ο οποίος βρίσκεται εκτός SLAYER για πάνω από μια δεκαετία, απάντησε ότι: «Όχι, ο Lombardo έχει πεθάνει για μένα.». Θέλοντας να εξηγήσει γιατί αισθάνεται έτσι, ο 59χρονος πρόσθεσε: «Έκανε αυτό το ξέσπασμα ότι ήμασταν σε πτήση για Αυστραλία και γνώριζε ότι δεν μπορούσαμε να απαντήσουμε για 14 ώρες, με εξέθεσε. Ήμουν ο μόνος που τον κράτησα στην μπάντα. Ο Tom (Araya), ήθελε να τον διώξει πριν απ’ αυτό και ο Jeff (Hannemann) είχε μόλις δεχθεί το δάγκωμα από την αράχνη (με αποτέλεσμα να προσβληθεί από ένα βακτήριο που τρώει τη σάρκα και τον ανάγκασε να σταματήσει τις περιοδείες), οπότε δεν έπαιζε ιδιαίτερα μαζί μας. Οπότε είπα: «Χρειαζόμαστε τον Dave. Οι οπαδοί δεν θα το καταλάβουν αν τον αντικαταστήσουμε τώρα. Και μετά προέκυψε το θέμα της Αυστραλίας. Με εξέθεσε και είπα: ‘Εγώ είμαι αυτός που σε κράτησε εδώ’. Οπότε σκέφτηκα ‘Γ..α αυτόν τον τύπο.’

Σχετικά με το τι συνέβη και προκλήθηκε η ρήξη με τον Lombardo, ο King είπε: «Είναι πολύ ευκολόπιστος. Άκουγε αυτή τη γυναίκα που ήταν η δικηγόρος του εκείνη την εποχή, και νόμιζε ότι είχαμε τα λεφτά των METALLICA, με τη διαφορά ότι ποτέ δεν είχαμε τόσα λεφτά όπως οι METALLICA. Οπότε αυτή του έβαζε ιδέες κι εκείνος πίστευε ότι θα έπρεπε να παίρνει περισσότερα».

Σε ότι αφορά στον Tom Araya, ουσιαστικά είπε ότι έμαθε πως ο frontman των SLAYER σκεφτόταν να αποσυρθεί από μία συνέντευξη που τον είδε να δίνει κατά τη διάρκεια μίας περιοδείας. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «νομίζω ότι κουράστηκε να είναι στο δρόμο και ήθελε να είναι στο σπίτι του. Κανείς μας δεν ψάχνει τους προβολείς της δημοσιότητας και ακόμα όταν ζούσε ο Jeff Hannemann, ήταν σαν ερημίτης. Δεν ήθελε τη φήμη. Εγώ, πάλι, την ανέχομαι, γιατί κάποιος πρέπει να το κάνει».

Παραδέχτηκε ότι είναι εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες κι αυτό οδήγησε στη σταδιακή διάλυση των SLAYER, αφού «όσο περνούσαν τα χρόνια, τόσο πιο διαφορετικοί γινόμασταν. Αν βρεθώ με τον Tom, θα πιούμε ένα σφηνάκι τεκίλα και θα χωρίσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε παρέα, γιατί είμαστε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, που όμως μαζί, φτιάχναμε σπουδαία μουσική και γίναμε σπουδαίες συναυλίες».

«Δεν έχω μιλήσει με τον Tom μετά την τελευταία μας συναυλία», συνέχισε. «Δεν του έχω στείλει ούτε ένα μήνυμα, ούτε ένα email. Έχω μιλήσει με όλους τους υπόλοιπους από το συγκρότημα, πάντως. Αν με καλούσε ο Tom, πιθανώς να απαντούσα. Μάλλον εξαρτάται από τον λόγο για τον οποίο θα με έπαιρνε τηλέφωνο, αλλά σίγουρα δεν εύχομαι να πάθει κάτι κακό αυτή τη στιγμή».

Ο Kerry King, συνέχισε, λέγοντας ότι δεν δίνει καμία πιθανότητα να βγει καινούργιος δίσκος SLAYER, αφού το σόλο σχήμα του, ακούγεται ήδη σαν τους SLAYER, όπως και φάνηκε να αποκλείει την πιθανότητα κάποιας νέας περιοδείας, αφού ετοιμάζεται να ξεκινήσει μία νέα καριέρα, που σκοπεύει να συνεχίζει τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Kerry King photo by Andrew Stuart

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here