SLEAZE N’ ROLL FESTIVAL @Modu club 7-8/4/2017

0
70

Το SLEAZE N’ ROLL FESTIVAL τείνει να γίνει θεσμός για τη χώρα μας, καθώς το διήμερο 7-8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η τρίτη εκδοχή του festival. Σαν οπαδός του συγκεκριμένου είδους δεν θα μπορούσα να μην παραβρεθώ στην εν λόγω εκδήλωση, μιας και θα είχα τη δυνατότητα να δω και να ακούσω μερικές από τις ανερχόμενες μπάντες του συγκεκριμένου ιδιώματος. Το festival φέτος, διοργανώθηκε στο Modu club, έναν όμορφο χώρο που ταίριαζε στις απαιτήσεις των συγκροτημάτων σε σχέση με το Second skin όπου ομολογουμένως δεν είναι συναυλιακός χώρος. To festival χωρίστηκε σε δύο μέρες όπου την Παρασκευή έπαιξαν οι μπάντες της ελληνικής σκηνής και το Σάββατο οι μπάντες του εξωτερικού. Το billing του festival ήταν αρκετά ελκυστικό με μπάντες όπως οι WILD ROSE και HEART ATTACK από τη χώρα μας καθώς και οι NASTY RATZ (Tσεχία) και TOXIC ROSE (Σουηδία). Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Παρασκευή 7/4/2017  

Λόγω κάποιων οικογενειακών υποχρεώσεων δε μπόρεσα να είμαι από την αρχή της συναυλίας στο Modu και έτσι δεν κατάφερα να δω την εμφάνιση των GANZI GUN που άνοιγαν την πρώτη μέρα. Έφτασα λίγο πριν 20.30 και ήδη είχαν ανέβει στη σκηνή οι HEART ATTACK. Πρόλαβα το μεγαλύτερο μέρος του set τους το οποίο βασίστηκε στα τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο και δύο διασκευές. Η μπάντα όμως, παρά το όνομα που έχει φτιάξει στον κύκλο φάνηκε αισθητά άνευρη και σχετικά απροβάριστη. Μπορεί να είχαν τη δυναμική τους πάνω στο σανίδι αλλά δεν ήταν αρκετό για να καλύψει την μέτρια εμφάνισή τους. Κρίμα, πραγματικά, διότι στο δίσκο τους παρουσιάζουν δείγματα πολύ καλού hard rock το οποίο δεν αποδόθηκε όπως θα έπρεπε. Μέτρια έως κακή εμφάνιση. 

HEART ATTACK set-list: “Falling apart”, “Heart attack”, “Tell me”, “Send me an angel” (BLACKFOOT cover), “Playin’ with fire”, “Stalker”, “Livin’ a lie”, “I might lie” (ANDY TAYLOR cover)

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι SLEAZY LIZARDS που όπως πληροφορήθηκα, καθώς δεν τους γνώριζα, είναι μια ακουστική μπάντα που όμως καταφέρνει να βγάζει μια άκρως ωραία ένταση πάνω στη σκηνή. Με τη μουσική τους να βασίζεται στην country, η τριάδα ανέβηκε πάνω στη σκηνή. Οι Ελληνοαμερικάνοι κατάφεραν να μεταδώσουν την ενέργεια τους στο κοινό, παρότι ακουστικό show, και αυτό οφείλεται στην ενέργεια του frontman που δεν σταμάτησε λεπτό να “οργώνει” τη σκηνή. Πολύ καλή εμφάνιση από την τριάδα και μια διαφορετική γεύση στο festival. 

SLEAZY LIZARDS set-list: “Trip”, “Run”, “Matches ‘n’ bottles”, “Boots ‘n’ smoke”, “So far out”, “Bahama mama”, “Winter” “RnR kamikaze”. 

Και μετά από αυτό το μοναδικό show είχε φτάσει η ώρα για τους headliners, τους γνωστούς και μη εξαιρετέους WILD ROSE. Με τέσσερα άλμπουμ στην πλάτη τους και με την άνεση που είχαν πάνω στη σκηνή δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να κάνουν τον κόσμο να περάσει καλά. Φυσικά το κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο καθώς το μελωδικό τους hard rock/A.O.R δεν άφησε κανένα από τα περίπου 100 άτομα ασυγκίνητο. Τίμησαν το μεγαλύτερο μέρος της δισκογραφίας τους, πράγμα που ευχαρίστησε το κοινό το οποίο συμμετείχε πολύ ενεργά στα κομμάτια του συγκροτήματος τραγουδώντας τους στίχους. Έπειτα από περίπου μιάμιση ώρα που τελείωσε το σετ τους, όλοι ήταν άκρως ευχαριστημένοι καθώς έκλεισε η πρώτη μέρα του φεστιβάλ. 

WILD ROSE set list: “I’ll be there”, “Waiting for you”, “Too late”, “Another shot”, “I can’t stop loving you”, “Dream on”, “Not a day goes by”, “Desperate heart”, “Is this love”, “Fire in the night”, “Love games”, “Through the night”.

 

Σάββατο 8/4/2017

Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ βρέθηκα από νωρίς στο συναυλιακό χώρο για να μπορέσω να δω όλα τα συγκροτήματα. Κατά την είσοδό μου, όμως, στο Modu απογοητεύτηκα από την μικρή προσέλευση  του κόσμου σε σχέση με τη πρώτη μέρα. Τη βραδιά άνοιξαν οι HEAVENBLACK, μια νεοσύστατη μπάντα που μουσικά κινείται μεταξύ του hard rock και του heavy metal. Είχαν αρκετή ενέργεια πάνω στη σκηνή, χωρίς το παραμικρό άγχος, στη μισή ώρα που είχαν στη διάθεσή τους, μας παρουσίασαν τραγούδια από το επερχόμενο ΕΡ τους που θα κυκλοφορήσει μέσα το χρόνο που διανύουμε. Καλή αρχή, λοιπόν, με μια πολύ καλή εμφάνιση από τους HEAVENBLACK.

HEAVENBLACK set-list: “Outbound”, “Seventeen”, “Everdream”, “Jenna”, “Breathing the fire”. 

Τη σκυτάλη πήραν οι Ισπανοί STRANGERS που προσωπικά με εντυπωσίασαν με το καλοπαιγμένο A.O.R τους το οποίο σε σημεία είχε επιρροές από hard rock. Με δύο άλμπουμ στην κατοχή τους και με περίσσια άνεση, ανέβηκαν στη σκηνή του Modu και κατάφεραν με το παραπάνω να ξεσηκώσουν περίπου τα 60 άτομα που ήταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο. Πολύ καλό performance από τους Ισπανούς, με έναν πολύ χαρισματικό τραγουδιστή, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα κινητικός όπως και όλο το συγκρότημα. Πάρα πολύ καλή εμφάνιση από τους STRANGERS!

STRANGERS: “Beyond”, “Burning”, “Dreamers”, “Heroes”, “Angel”, “Waiting”, “Venom”, “Take me”, “Never stop”.

To περσινό highlight του φεστιβάλ ήταν χωρίς αμφιβολία οι NASTY RATZ. Όσοι ήταν σε εκείνο το show θυμούνται την εκρηκτική εμφάνισή τους. Με αυτό το σκεπτικό ήμουν έτοιμος να δω τη συναυλία του συγκροτήματος. Από τις πρώτες νότες, όμως, κατάλαβα ότι κάτι πήγε λάθος. Δεν ξέρω αν ήταν κουρασμένοι από τις συνεχόμενες συναυλίες, αλλά αυτό που είδα δε μου άρεσε καθόλου. Λάθη επί λαθών, ο Jake να μην μπορεί να τραγουδήσει, με ένα κοινό από κάτω που δεν μπορούσε να ακολουθήσει το συγκρότημα όσο και αν το ήθελε. Στο κενό έπεσαν και οι προτροπές του τραγουδιστή να μαζευτεί ο κόσμος μπροστά στη σκηνή. Έφτασε σε σημείο δε, να κατέβει και να αρχίσει να τους σπρώχνει ο ίδιος να έρθουν μπροστά! Κρίμα διότι έχοντας τις περσινές μνήμες όπου πραγματικά έσκισαν, απογοητεύτηκα  πολύ από την εμφάνισή τους. 

NASTY RATZ set-list: “Deep night”, “Sweet little sister” (SKID ROW cover), “Angel in me”, “Thing for you”, “Love at first fight”, “Price of love”, “Nasty”, “I don’t wanna cry”, “Snort me”, “I’ll cut you off”, “Made of steel”.

H ώρα για τους headliners TOXIC ROSE ήταν γεγονός. Corpse paint και καρφιά γέμισαν το χώρο και όσοι πήγαν υποψιασμένοι τι θα δουν δεν πάθανε σοκ σε σχέση με τον κόσμο που δεν είχε την παραμικρή ιδέα του τι παρουσιάζουν οι Σουηδοί. Στα 50 λεπτά που έπαιξαν φάνηκε στο ακέραιο ο επαγγελματισμός τους καθώς και τέλειο είχαν, τρομερή σκηνική παρουσία άκρως δουλεμένη με “χορογραφίες” που έκαναν τη συναυλία να φαίνεται ακόμα καλύτερη και γενικά φάνηκε ότι θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα. Με σύμμαχο όλα τα παραπάνω δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να μαγέψουν τον κόσμο που ήταν από κάτω και να τους δώσουν ένα 100% rock ‘n’ roll show! Εξαιρετική εμφάνιση σε όλα!

TOXIC ROSE set-list: “Reckless society”, “Black bile”, “Don’t hide in the dark”, “World of confusion”, “Sinner”, “Clarity”, “Set me free”, “We own the night”, “Fall down”, “Song for the weak”.

Λίγα λόγια για κλείσιμο. Το SLEAZE ‘N’ ROLL FESTIVAL είναι μία κίνηση που τα άτομα τα οποία το διοργανώνουνε το κάνουν με πολύ μεράκι και πολύ τρέξιμο. Είναι κρίμα, πραγματικά, να μην έχει την αποδοχή που θα έπρεπε να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ από τους οπαδούς του συγκεκριμένου ήχου. Το μεγαλύτερο ποσοστό παραπονιέται, πίσω από την ασφάλεια της οθόνης του υπολογιστή, ότι κουράστηκε να βλέπει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια συγκροτήματα. Όταν έρχεται η στιγμή που θα έρθει το φρέσκο πράγμα, γιατί τέτοια ήταν τα ονόματα, δεν θα πάει να τα δει λέγοντας την πιο φθηνή δικαιολογία  για τη μη παρουσία του στο χώρο. Και μιλάμε για ένα 2ήμερο φεστιβάλ με μια άκρως προσιτή τιμή εισιτηρίου για οχτώ συγκροτήματα. Δεν θα επεκταθώ παραπάνω. Θα πω ότι πέρασα πάρα πολύ καλά αυτές τις δύο μέρες, είδα συγκροτήματα που δεν ξέρω αν θα έχω τη δυνατότητα να ξαναδώ με τα κακά τους και τα καλά τους. Ένα μεγάλο μπράβο στη διοργάνωση για αυτό που πρόσφερε (καλό ήχο, merchandise ωραία στημένο από όλα τα συγκροτήματα, ωραίο χώρο σαν επιλογή) και ευελπιστώ του χρόνου να πάει ακόμα καλύτερα!

Ντίνος “Benjamin Breeg” Γανίτης 
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Αλεξίου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here