THE LEPPARD QUOTES!

0
231

Τι θα λέγατε να ρίχναμε μια ματιά σε κάποια ενδιαφέροντα γεγονότα, μάλλον άγνωστα, από την καριέρα αγαπημένων συγκροτημάτων, ξεκινώντας από τους DEF LEPPARD; Οπλίζουμε, και ξεκινάμε, δεν τηρούμε χρονολογική σειρά!

 

• DEAF LEOPARD, ήταν άλλωστε και το πρώτο όνομα της μπάντας, το είχε σκεφτεί ο Joe Elliot από το 1975, όταν ακόμα πήγαινε σχολείο, γιατί είχε σχεδιάσει ένα πόστερ, στο οποίο υποτίθεται ότι είχε απεικονίσει μια κουφή λεοπάρδαλη! Μέχρι τον Νοέμβριο του 1977,  όταν έκαναν την πρώτη τους πρόβα ως συγκρότημα, το είχε αλλάξει πια σε DEF LEPPARD.  Πρώτη σύνθεση της μπάντας, Joe Elliot, Rick Savage, Pete Willis, Tony Kenning (drums).

 

• Το πρώτο τους live, ήταν τα Χριστούγεννα του 1977, έπαιξαν μόλις 6 τραγούδια, μπροστά σε 6 φίλους τους! Διασκεύασαν, David Bowie και THIN LIZZY, ενώ είχαν και το πρώτο δικό τους τραγούδι με τίτλο “Misty dreamer”.

 

• “The Def Leppard EP”, κόστισε στην μπάντα, 600 λίρες και το μοίρασαν από μια εταιρία που ίδρυσαν μόνοι τους, την Bludgeon Riffola Records. Τύπωσαν μόνο 1000 αντίτυπα και σήμερα έχει συλλεκτική αξία, ειδικά οι πρώτες 150 κόπιες που έχουν και insert. Ακολούθησαν και άλλες εκδόσεις, αλλά η πρώτη έχει πάντα τη μεγαλύτερη αξία!

• Στις 12 Μαΐου 2016, κατά τη διάρκεια της Αμερικάνικης περιοδείας τους με τους REO SPEEDWAGON, κάνουν μια στάση στο Arkansas School for the Deaf, δηλαδή στο σχολείο για παιδιά με προβλήματα ακοής του Αρκάνσας. Είχε προηγηθεί ένα online petition στο οποίο τα παιδιά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο, ζητούσαν από την μπάντα, πριν το live στην πόλη τους, να τους επισκεφτούν. Η μπάντα φυσικά, δεν αρνήθηκε στα παιδιά αυτή τη χάρη, αφού αμέσως κατάλαβαν και τη σύμπτωση που υπήρχε πίσω από όλο το σκηνικό! Ποια ήταν αυτή; Η μασκότ του σχολείο είναι μια Λεοπάρδαλη! Έτσι οι DEF LEPPARD, συνάντησαν τους DEAF LEOPARDS!

 

• Ο Rick Allen όταν μπήκε στην μπάντα, τον Νοέμβριο του 1978, ήταν μόλις 15 ετών!

 

• Η τελευταία συναυλία για την περιοδεία  του “Slang”, έγινε σε έναν μικρό χώρο ονόματι Lemon Grove, στο Exeter University, μπροστά σε μόλις 200 άτομα. Τι είχε συμβεί; Υπήρχε ένας διαγωνισμός της Coca Cola, στα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, για το ποιο απ’ όλα σε ένα χρονικό διάστημα 4 εβδομάδων, θα κατανάλωνε τα περισσότερα κουτάκια του γνωστού αναψυκτικού! Οι τύποι λοιπόν από το  Exeter University, κατάφεραν να καταναλώσουν 10.000 κουτάκια και να κερδίσουν τον διαγωνισμό!

 

• Το γνωρίζετε ότι ο Phil Collen, πάσχει από αχρωματοψία;

 

• Οι DEF LEPPARD, είναι η πρώτη μπάντα στην ιστορία της μουσικής που έφτασε το 1 εκατ. πωλήσεις σε CD! Ήταν με το “Hysteria” και σε αυτό βοήθησε φυσικά και το ότι ήταν τα πρώτα χρόνια που πλασαρίστηκε το CD ως νέο format ακρόασης της μουσικής.

 

• Ερωτικά γράμματα, προφυλακτικά, λουλούδια, γυναικεία εσώρουχα κλπ καλούδια, έφταναν πάντα πάνω στην σκηνή όπου κ αν εμφανίζονταν η μπάντα! Το πιο περίεργο όμως αντικείμενο που έχει καταγραφεί, ήταν ένα ..κάθισμα τουαλέτας! Αυτό συνέβη, στο Ulster Hall του Belfast στην Βόρεια Ιρλανδία, το 1983!

• Η συνήθης ισχύς των στερεοφωνικών συστημάτων που έχουμε στο σπίτι μας, είναι κατά μέσο όρο 100Watts. Για να καταλάβετε τώρα την διαφορά ισχύος, κατά την περιοδεία “Seven days Weekend”, το ηχητικό σύστημα των Lepps, ήταν 100.000 Watts!

 

• “The Def Leppard Stage diving Team”. Μη πάει το μυαλό σας στους οπαδούς και στο stage diving! Όχι, όχι! Αυτοσαρκαζόμενη η μπάντα, επειδή πολλές φορές μέλη της έχουν πέσει από την σκηνή κατά τη διάρκεια των live, «έφτιαξε» αυτή την ομάδα για να αυτοσαρκαστεί! Μέχρι στιγμής, τρία μέλη τους ανήκουν τιμητικά στους  “The Def Leppard Stage diving Team”!

 

• Γνωρίζατε ότι τον πρώτο διάστημα μετά το ατύχημα του Rick Allen, κατά το οποίο έχασε το αριστερό του χέρι, η μπάντα έπαιζε με δύο drummers; Ο έτερος ήταν ο Jeff Rich των STATUS QUO. Όταν όμως ο Jeff έχασε μια πτήση και η μπάντα έπαιξε μόνο με τον Allen, για πρώτη φορά, κατάλαβαν ότι δεν χρειάζονταν δεύτερο drummer να τον συνοδεύει!

 

• Ιαπωνικές πρωτοτυπίες. Σε συνέντευξη στην Ιαπωνική, η μπάντα απαντούσε σε … κούκλες καθώς τον ρόλο των δημοσιογράφων τον είχαν αναθέσει οι υπεύθυνοι του καναλιού σε μαριονέτες! Για όνομα του Θεού!

 

• Το εξώφυλλο του “Adrenalize” το γνωρίζετε… Ποιανού το μάτι είναι όμως το ξέρετε;*

 

• Λοιπόν, βάλτε να παίζει το άλμπουμ “Retro Active”. Πηγαίνετε στο “Two steps from behind”. Πατήστε το fast forward μέχρι το 4’:51’’. Υπάρχει ένα τραγούδι που δεν αναφέρεται πουθενά!

 

• Πόσες αντίτυπα του “Pyromania” (σε CD format) πουλήθηκαν στην Αυστρία όταν αυτό πρωτο-κυκλοφόρησε; **

• Ποιο είναι το αποκρυφιστικό νόημα της περίφημης έκφρασης “Gunter, Gleben, Glausen, Globen” στην εισαγωγή του “Rock of ages”; Παρά τα όσα έχουν γραφτεί, απολύτως τίποτα! Απλά κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων του “Pyromania”, ο Matt Lung είχε βαρεθεί τόσο πολύ να μετράνε, 1…2…3… κατά την έναρξη του τραγουδιού, που του ήρθε σε κάποια φάση αυτή η έκφραση και άρχισε να την λέει σαν παράφραση της αρίθμησης! Μάλιστα είναι του ίδιου η φωνή που ακούγεται και στον δίσκο!

 

• Για έξι ολόκληρες ώρες, η British Telecom, μπλοκαρίστηκε από το πλήθος των τηλεφωνημάτων προς το Fan Club των DEFF LEPPARD, μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του Steve Clark!

 

• Τα άλμπουμ των DEF LEPPARD μέχρι και το “Euphoria”, έχουν συνολικά γίνει χρυσά 35 φορές, και πλατινένια άλλες 70!

 

• ΄Το 1980, μόλις είχαν κυκλοφορήσει το “On through the night” πριν καν γίνουν γνωστοί εκτός της πατρίδας τους, κατάφεραν να παίζουν support στους AC DC στην “Highway to hell” περιοδεία τους!

 

(Απαντήσεις στα κουίζ!!!)

*Miles Kendrick, ονομάζεται ο τυχερός του οποίου η κόρη του ματιού του εμφανίζεται στο εξώφυλλο του άλμπουμ. Μέχρι σελοτέιπ χρησιμοποίησε ο φωτογράφος για μην κλείνουν τα βλέφαρα του φτωχού Miles και να μπορεί να πάρει τις σωστές φωτογραφίες!

 

** Μόλις 4!!

 

Αυτά αγαπητοί μου φίλοι με τους DEF LEPPARD! Θα μπορούσαμε να γράψουμε και πολλά ακόμα, για μια μπάντα τόσο πετυχημένη και κάποια στιγμή θα επανέλθουμε! Προς στιγμήν, ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε λίγες μέρες με quotes από κάποια άλλη μεγάλη μπάντα!

 

Δημήτρης Σειρηνάκης