THERAPY? – HALF GRAMME OF SOMA (Gagarin205, 10/02/2024)

0
369
Therapy

Therapy

Μια ωραία βραδιά το Σάββατο στο Gagarin με τους THERAPY? να μας επισκέπτονται για άλλη μια φορά. Αυτή την φορά τον ρόλο του support είχε μια μπάντα που προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ.

Ο λόγος για τους Αθηναίους HALF GRAMME OF SOMA που είναι πλέον γνωστοί για το stoner/alternative metal ήχο τους και την συνεχώς ανερχόμενη πορεία τους τα τελευταία χρόνια. Όπως το περίμενα, η απόδοσή τους ήταν εξαιρετική και στα 45 λεπτά της εμφάνιση τους είδαμε ένα φοβερά δεμένο σχήμα που “ένοιωθε” πάνω στο σανίδι και σάρωνε κυριολεκτικά. Με εννέα συνολικά συνθέσεις αποτελούταν το set τους, μοιρασμένες ανάμεσα στα δύο τελευταία τους άλμπουμ “Groove is black” και “Slip through the cracks”, μου άφησαν άριστες εντυπώσεις και πιστεύω ότι ο κόσμος που ήταν εκεί γούσταρε πραγματικά και πέρασε πολύ όμορφα.

Στάνταρ στην προγραμματισμένη ώρα τους οι THERAPY? θα ανέβουν στην σκηνή στις 22:30, με τον κόσμο πλέον να έχει γεμίσει το venue. O ήχος ήταν εξαιρετικός και το τρίο θα βγει στην σκηνή με το “Nausea” για να ακολουθήσει αμέσως το “Isolation” με τον κόσμο να συνεχίσει να τραγουδά με πάθος. Όπως είναι γνωστό οι Ιρλανδοί βρίσκονταν στην περιοδεία για την προώθηση του τελευταίου τους (και 16ου παρακαλώ) πολύ καλού άλμπουμ “Hard cold fire” (και εδώ να σημειώσω την παντελή έλλειψη merchandise και από τις δύο μπάντες) και δεν θα μπορούσαν να λείψουν κομμάτι από αυτόν τον δίσκο. Έτσι αμέσως μετά θα ακολουθήσει το “Joy” και στην πορεία μέχρι το encore ακούστηκαν τα “Woe”, “Poundland of hope and glory”(ή fuck the British government όπως τους αρέσει να το αποκαλούν σύμφωνα με τον Andy), “Days collapse” και “The shoot the terrible master”.

Το “Unbeliever” ήταν το πρώτο από τα κομμάτια του ιστορικού album “Τroublegum” που ακούστηκαν (που πριν από λίγες ημέρες είχε σβήσει τα 30 κεράκια του) και επικράτησε ένα μικρός χαμός, τα “Μisery” και “Νeck Freak” θα ακολουθήσουν από δύο άλλα 90s αγαπημένα άλμπουμ της μπάντας για να προσγειωθούμε ξανά (ή μάλλον να εκτοξευθούμε καλύτερα) στο “Troublegum” με τα “Turn” και “Τrigger Inside”. Tα αθάνατα αυτά riffs που ξεσηκώνουν και νεκρούς έβαλαν φωτιά στο κοινό και η μπάντα πραγματικά ευδιάθετη και με αγάπη γι’ αυτό που κάνει, έδινε τον καλύτερο εαυτό της. Oσο πλησιάζαμε προς το encore ακούσαμε επίσης κομματάρες όπως τα “Stories”, “Τeethgrinder” (απόλυτος χαμός πραγματικά σε αυτό) και “Diane” και είμαστε όλοι με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά γι’ αυτά που ζούσαμε.

Το encore δεν άργησε να έρθει και για να μας καθησυχάσουν άμεσα, μας ενημέρωσαν ότι έχουν ακόμα έξι κομμάτια να παίξουν. Το “Opal mantra” θα ανοίξει την αυλαία ξανά μέσα σε πλήρη αποθέωση για να ακολουθήσει το θεϊκό riff του “Die laughing” και το Gagarin να οδηγηθεί σε παράκρουση. Για την συνέχεια είχαμε το “Potato Junkie”, όπου στο μέσο του θα ακολουθήσει ένα solo από τον τρομερό drummer Neil Cooper που είχε μάλιστα και τα γενέθλιά του και με ένα πέρασμα στο ενδιάμεσο από το “War pigs” των SABBATH. To “Knives” θα συνεχίσει την party ατμόσφαιρα της βραδιάς, θα ακολουθήσει το “Screamager” και για άλλη και φορά θα πάρει φωτιά το club (εδώ είχαμε και ένα μικρό πέρασμα από το “Breaking the Law” των JUDAS PRIEST) με το “Νowhere” θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την μαγική βραδιά.

Ήταν ένα live με εξαιρετική διάθεση τόσο από την μπάντα όσο και από το κοινό, ο ήχος ήταν τέλειος και το setlist πάρα πολύ ικανοποιητικό. Ακούσαμε το μισό “Troublegum”, κομμάταρες επίσης από τα 90s και μερικά πολύ ωραία καινούργια κομμάτια. Οι THERAPY? πραγματικά γουστάρουν να παίζουν στην χώρα μας, μας το είπαν, το είδαμε και το απολαύσαμε. Ήταν πραγματικά μια πολύ ωραία βραδιά και όσοι ήταν εκεί θα έχουν να λένε για καιρό για το πόσο καλά πέρασαν.

Γιάννης Παπαευθυμίου
Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσουρέας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here