Underground scans Vol. 13 (AZATOR, EARACLE, POWERGAME, SPILLAGE, TYTUS, PROJECT FRIGHT)

0
251












Πρώτο UNDERGROUND SCANS για τη νέα χρονιά. Συνεχίζουμε και φέτος το «σκάψιμο» και την εξερεύνηση στα «υποκαταχθόνια» πεδία, για να ανασύρουμε στο φως και στην επιφάνεια περιπτώσεις συγκροτημάτων και δίσκων που αξίζουν τη προσοχή μας. Ας δούμε τι έχει το menu για αυτή τη φορά…

Πρώτοι στη σειρά, οι AZATOR από την Αργεντινή. Μια τετράδα από πιτσιρικάδες, οι οποίοι στο “Horrors from aeons past” παίζουν ένα μείγμα black – thrash, με έντονες τις επιρροές από τους (πολύ) πρώιμους SODOM. Κακία και μοχθηρία, έρεβος και σατανισμός, όλα τα συμπαρομαρτούντα του είδους αυτού, θα τα βρείτε εδώ και μάλιστα σε γενναίες δόσεις. Μόνο που θα πρέπει οι δύο εξ αυτών, να αλλάξουν ψευδώνυμα. Αγαπητοί AZATOR, δεν μπορεί να έχετε στις τάξεις σας τον “Abaddon” και τον “Dead”. Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Πέραν αυτών, στο καθαρά μουσικό κομμάτι, τα πάνε καλά τα παιδιά. Είμαι σίγουρος πως εκεί έξω υπάρχουν αρκετοί «σατανόπληκτοι» που θα τους ακούσουν με ενδιαφέρον.
Μπείτε εδώ για τα περαιτέρω:
https://azator.bandcamp.com

 

Όταν είδα το εξώφυλλο του παρθενικού δίσκου των EARACLE με τίτλο “Rise of Colossus”, η αλήθεια είναι πως το έσκασα ένα χαμόγελο. Δεν είμαι από αυτούς που κρίνουν τη μουσική μιας μπάντας από το όνομά της ή το εξώφυλλο του άλμπουμ της, δεν το λέω γι’ αυτό. Απλά, θεώρησα, εσφαλμένα όπως απεδείχθη, πως οι Γερμανοί θα ασχολούνται με το NWOTHM. Μέγα λάθος. Power/thrash με τρομερά riffs, μεγάλα ποσά ενέργειας, τόνους δυναμικής και φωνητικά που μου θυμίζουν αυτά του συμπατριώτη μας Δημήτρη Λιαπάκη των πολύ καλών MYSTIC PROPHECY. Σύγχρονη οπτική πάνω σε κλασσικές αξίες του χώρου, δημιουργούν ένα άλμπουμ το οποίο θα κερδίσει κάθε μα κάθε φίλο συγκροτημάτων όπως οι MYSTIC PROPHECY, BRAINSTORM και FIREWIND. Πολύ καλή δουλειά, που είναι αλήθεια πως δεν περίμενα να με κερδίσει τόσο εύκολα και γρήγορα!
Η σελίδα τους στο facebook, αυτή:
https://www.facebook.com/earacle/

 

Παραμένουμε στη Γερμανία, για να πάμε αυτή τη φορά όντως σε NWOTHM χωράφια και να δούμε το δεύτερο άλμπουμ των POWERGAME, με τίτλο “Masquerade”. Δεν θέλει και ιδιαίτερο ταλέντο ή μαντικές ικανότητες για να μαντέψει κανείς τι γίνεται εδώ. JUDAS PRIEST, IRON MAIDEN, TANK, RAVEN, ANGELWITCH, RUNNING WILD (των δύο πρώτων δίσκων). Γκάζια, πραγματικά πολύ καλές κιθάρες, αλλά κάπως μέτρια φωνητικά με βέρα γερμανική προφορά, τα οποία βέβαια δεν πρόκειται να δυσαρεστήσουν κανέναν οπαδό της φάσης, αφού ως γνωστόν σκοπός του κινήματος δεν ήταν να βγάλει τραγουδιστές του ωδείου. Στα θετικά και μια καλή διασκευή στο “Blackout” των SCORPIONS. Να σημειωθεί δε, πως το instrumental “The chase of the falcon” αν είχε στίχους, θα ήταν ένας μικρός ύμνος. Είμαι σίγουρος πως αρκετοί από τους «αμανικοραφτάκηδες» εκεί έξω, θα κινήσουν κατά δω.
https://powergameheavy.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/powergame.heavymetal/


Αυτό ομολογώ πως μου ήρθε από το πουθενά. Οι SPILLAGE έρχονται από το Chicago (χμ…) και είναι «παιδί» του κιθαρίστα Tony Spillman, ο οποίος έχει δουλέψει κάποια χρόνια ως τεχνικός κιθάρας του Tommy Victor των PRONG και MINISTRY και του Bruce Franklin των TROUBLE. Δεύτερος δίσκος μετά το ομότιτλο ντεμπούτο, και χαράς ευαγγέλια για όλους όσους δηλώνουν doomsters εκεί έξω. Με έναν ήχο κάπου μεταξύ SOLITUDE AETURNUS, TROUBLE, SORCERER και PENTAGRAM, με κάποιες (λίγες) «πινελιές» από heavy rock οι οποίες κυρίως πηγάζουν από τα 70s πλήκτρα που απλά «στολίζουν» τις ultra heavy κιθάρες, το “Blood of angels” είμαι βέβαιος πως θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους οπαδούς του doom metal, όσον αφορά τη χρονιά που διανύουμε. Ειδική, ξεχωριστή μνεία πρέπει στα εξαιρετικά φωνητικά του Elvin Rodriguez, ο οποίος καταφέρνει και «πιάνει» πότε τον πάλαι ποτέ θεό Rob Lowe των SOLITUDE AETURNUS, πότε τον Eric Wagner των TROUBLE, πότε φτιάχνει το δικό του φωνητικό «μείγμα». Οκτώ τραγουδάρες, συν μια διασκευή στο “Dirty women”, συν παραγωγή Bruce Franklin, συν ταιριαστό εξώφυλλο Billy McGuffey. ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΑΜΕΣΑ.
Πληροφορίες εδώ:
https://spillage.bandcamp.com
https://www.facebook.com/spillagerocks?fref=ts

 

TYTUS και “Rain after drought” για τη συνέχεια. Ωραία πραγματάκια συμβαίνουν στη γειτονική Ιταλία. Κλασσικό heavy metal εμπλουτισμένο με power/speed συστατικά αλλά και ορισμένα στοιχεία μοντέρνου rock. Μη φανταστείτε nu rock και alternative τώρα, η μπάντα εμμένει καθόλη τη διάρκεια του άλμπουμ σε παραδοσιακά πλαίσια. Κιθάρες δυναμικές, φωνή γρεζαριστή, up tempo «κελαριστά» κομμάτια, ευάκουστα refrains… όλα μια χαρά! Η μπάντα ξεκινά δυναμικά τη πορεία της στο χώρο, και νομίζω πως έχει τα φόντα να πετύχει πράγματα. Ελάτε σε επαφή μαζί τους οι οπαδοί του NWOTHM
https://tytusband.bandcamp.com
https://www.facebook.com/TYTUSBAND

 

Πάμε να thrash-άρουμε τώρα. PROJECT FRIGHT λέγονται, και ο δίσκος τους “A heavy metal study of all things supernatural”. Τι συμβαίνει εδώ; Οι Paul Dontigney Jr. (κιθάρα, μπάσο, τύμπανα), Adam Fuchs (πλήκτρα, φωνητικά) και Mike Tigo (πλήκτρα, φωνή), επηρεασμένοι απ΄ την horror πλευρά του κινηματογράφου, φορούν μάσκες και κοστούμια και επιλέγουν να ασχοληθούν με αυτό και να «ντύσουν» τις λατρείες τους και τα πάθη τους με λυσσασμένη thrash μουσική. Ρυθμοί που ποικίλλουν, από στιβαρά mid tempo neck breaking άσματα ως ταχύτατες κλωτσοπατινάδες, ένταση, μοχθηρία, επιθετικός προσανατολισμός και όλα αυτά τα ωραία, σε έναν δίσκο που θα βοηθήσει τους thrashers να σπάσουν πολλά «άλατα». Για δείτε περισσότερα εντός
https://www.facebook.com/projectfrightOFFICIAL

 

Αυτά για την ώρα. Στην επόμενη ανασκαφή, τα ξαναλέμε!

Δημήτρης Τσέλλος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here