Δεν ισχύουν τελικά οι φήμες ότι ο Steve Lukather θα παίξει κιθάρα στο καινούριο άλμπουμ των VAN HALEN, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου.
Η De Telegraaf, η μεγαλύτερη ολλανδική πρωινή εφημερίδα, ανέφερε πριν μερικές μέρες ότι ο Alex Van Halen δουλεύει πάνω σε μια συλλογή από προηγούμενες ακυκλοφόρητες και ημιτελείς ηχογραφήσεις των VAN HALEN, με τον Lukather να τον βοηθά στην ολοκλήρωσή τους. Ο ντράμερ των VAN HALEN φέρεται να δήλωσε για το νέο αυτό project, σε άρθρο:
«Ο Ed και ο Steve Lukather ήταν πολύ καλοί φίλοι και συνεργάζονταν συχνά. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να με βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία τόσο καλά όσο αυτός.»
Ο κιθαρίστας των TOTO από την πλευρά του, φαινομενικά έκπληκτος από το σχόλιο του Alex, φέρεται να απάντησε στο ίδιο άρθρο:
«Το είπε αυτό ο Alex; Ω, σε αυτή την περίπτωση η είδηση είναι αληθινή. Ο Ed, ο Alex και εγώ ήμασταν πολύ κοντά για χρόνια. Είναι αλήθεια ότι δουλέψαμε μαζί πάνω σε αυτό.»
Το περασμένο Σάββατο, ο Lukather δημοσίευσε μια διευκρίνιση στο Instagram του σχετικά με την πιθανή συμμετοχή του σε ένα νέο άλμπουμ των VAN HALEN, λέγοντας:
«Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: Από τότε που ο Alex Van Halen είπε ότι επρόκειτο να συνεργαστούμε, νομίζω πως υπάρχει μια τεράστια παρανόηση. Δεν θα παίξω ΠΟΤΕ ούτε μία νότα κιθάρας σε ένα κομμάτι των VAN HALEN! Ο Al μου ζήτησε να τον βοηθήσω να περάσει από έναν τεράστιο όγκο ηχογραφήσεων του Al και του Ed που έγραψαν και ηχογράφησαν, αλλά δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Προς το παρόν, αυτό είναι όλο. Το να πιστεύει έστω και για ένα δευτερόλεπτο κάποιος ότι θα έπαιζα σε κάτι τέτοιο είναι γελοίο. Έχω τεράστια αγάπη και σεβασμό γι’ αυτό, και… δεν παίζω καθόλου σαν τον Ed. Περισσότερο ως συμπαραγωγός ή κάτι τέτοιο. Είναι τιμή μου όμως που ο Al μου το ζήτησε.»
Photo by Rick Beato