Weekly Metal Meltdown (5-11/7, AMORPHIS / PARADISE LOST / ASHES OF ARES / GREEN CARNATION and more)

0
1584
Weekly




















Weekly

Μετά από μια μικρή διακοπή κάποιων εβδομάδων το Weekly Metal Meltdown επανέρχεται δυναμικά με καινούργια clips από επερχόμενες κυκλοφορίες. Βαρύ πυροβολικό όπως οι PARADISE LOST, AMORPHIS, ICE NINE KILLS, DIRKSCHNEIDER & THE OLD GANG, GREEN CARNATION, RASMUS, MAMMOTH, ASHES OF ARES, FEUERSCHWANZ feat. Doro, YEAR OF THE GOAT, αλλά και τα δικά μας παιδιά οι HONEYBADGER, VENUS και VALIANT SENTINEL προσφέρουν ωραία κομμάτια που δίσκους που θα μας απασχολήσουν  το επόμενο διάστημα. Ακούμε δυνατά.

Photo by Ville Jurrikkala

Tα είδωλα του gothic metal, οι PARADISE LOST αποκάλυψαν το δεύτερο single, “Serpent On The Cross” από το πολυαναμενόμενο 17ο άλμπουμ τους “Ascension” που κυκλοφορεί στις 19 Σεπτεμβρίου από την Nuclear Blast Records. Nα θυμίσουμε ότι το “Ascension” είναι το πρώτο τους άλμπουμ μετά από 5 χρόνια μετά από το “Obsidian” του 2020, η παραγωγή έγινε από τον κιθαρίστα Greg Mackintosh με mix και mastering από τον Lawrence Mackrory. Το “Ascension” είναι μια απόδειξη της μακροζωίας και της συνάφειας του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια της 35+ χρονικής καριέρας τους, που περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά στυλ των με gothic, death και doom που έχουν λατρέψει οι οπαδοί όλα αυτά τα χρόνια.
Σχολιάζοντας το τραγούδι, ο τραγουδιστής Nick Holmes λέει: «Ο σταυρός αντιπροσωπεύει τη σταθερότητα, την ευημερία, την ελπίδα και την ευτυχία. Το φίδι αντιπροσωπεύει τον τρόμο, την αγωνία και την αυταρχική θλίψη, που κρύβεται στις σκιές έτοιμο να πάρει τα πάντα μακριά».

Το thrash metal συγκρότημα VENUS με έδρα την Αθήνα, επιστρέφουν με το εκρηκτικό νέο single τους, “Uploaded Brains”. Συνδυάζοντας κοφτερό thrash με sci-fi dystopian αφήγηση, το “Uploaded Brains” καταδύεται με το κεφάλι σε μια ψηφιακή μετά θάνατον ζωή – έναν κόσμο όπου η συνείδηση ξεφεύγει από τη φθορά του τη σάρκα και εισέρχεται σε ένα απεριόριστο συνθετικό πραγματικότητα.
Το κομμάτι συνδυάζει την υπογραφή της μπάντας, επιθετικότητα με δυναμικά καθαρά φωνητικά, ζωγραφίζοντας ένα ζοφερό αλλά απελευθερωτικό όραμα μιας ψηφιακής  υπέρβαση. Με αυτή την κυκλοφορία, οι VENUS επεκτείνουν τον ήχο τους σε πιο σκοτεινό, πιο εννοιολογικό έδαφος, γεφυρώνοντας την παλιομοδίτικη thrash ενέργεια με την ψυχρή, φουτουριστική άκρη του σύγχρονου metal και μπάντες όπως οι VEKTOR, SYLOSIS και CRYPTOSIS μας έρχονται στο μυαλό διαβάζοντας τα παραπάνω.

Αφού έδωσαν τον τόνο με τα “It Takes Two To Tango”, “Time To Listen” και “Hellbreaker”, οι DIRKSCHNEIDER & THE OLD GANG (DATOG) αποκαλύπτουν την πιο εγκάρδια κυκλοφορία τους, το κομμάτι “Strangers In Paradise”.
«Το “Strangers In Paradise” είναι μια πραγματική rock μπαλάντα που προκαλεί ανατριχίλα και μπαίνει κάτω από το δέρμα σου – ένα εξαιρετικό τραγούδι από κάθε άποψη. Η αισθαντική φωνή της Manuela ανοίγει το κομμάτι καθώς συνοδεύει τα δικά της φωνητικά στο πιάνο, με μια στοιχειωμένη ομορφιά, πριν ο Peter συμμετάσχει με μια λαχτάρα και συναισθηματική φωνητική παράδοση. Στη συνέχεια, το τραγούδι ανεβαίνει σε ένα ισχυρό ρεφρέν όπου ο Udo τραγουδά πιο καθαρά, βαθιά και εμφατικά από ποτέ – ένα πραγματικό φωνητικό highlight για όλους τους θαυμαστές. Το βιρτουόζο κιθαριστικό solo του Mathias σε στυλ φλαμένκο προσθέτει μια εκπληκτική ανατροπή πριν οδηγήσει στο μεγάλο φινάλε, με τα χαρακτηριστικά αρμονικά ρεφρέν DATOG. Το «Strangers In Paradise» δεν είναι μόνο ένα ξεχωριστό κομμάτι στο επερχόμενο άλμπουμ «Babylon», αλλά είναι επίσης ένα ερωτικό γράμμα στο ίδιο το ταξίδι της ζωής. Ακόμα και σε στιγμές αμφιβολίας για το μέλλον, μας υπενθυμίζει ότι το να είσαι ζωντανός είναι ένα θαύμα και αξίζει κάθε αγώνα».
Το ακούμε παρακάτω ενώ να θυμίσουμε ότι το άλμπουμ θα βγει στις 3 Οκτωβρίου.

Οι Αθηναίοι desert rockers HΟΝΕΥΒΑDGER επιστρέφουν με το εκρηκτικό νέο τους single, “Panic Button”, μια ωμή, groovy έκρηξη για ανήσυχα μυαλά και ταραγμένες εποχές.
Εμπνευσμένο από τους εφιάλτες του πολέμου, την υπαρξιακή πίεση και τη συλλογική απογοήτευση, το κομμάτι αποτυπώνει τον παλμό ενός κόσμου που ακροβατεί στο χείλος της κατάρρευσης.
Οι HONEYBADGER στα δέκα τους χρόνια συνύπαρξης κάνουν ένα τολμηρό βήμα προς μια πιο αιχμηρή και άμεση μουσική κατεύθυνση. Με εναλλακτικούς ρυθμούς, πιασάρικα desert rock riffs και βαριά μελωδική ένταση, το “Panic Button”  ενώνει την ωμότητα με την ψυχή, δημιουργώντας έναν ήχο ταυτόχρονα συγκρουσιακό και λυτρωτικό.
“Δεν είναι απλώς άλλο ένα σκοτεινό τραγούδι. Είναι ένα soundtrack αφύπνισης για όσους έχουν φτάσει στα όριά τους με τη χειραγώγηση, τη συμμόρφωση και το ήσυχο χάος της καθημερινότητας. Αλλά τι γίνεται όταν τελικά πατάς αυτό το κουμπί; Όλα εκρήγνυνται… ή αποκτούν επιτέλους νόημα;”.
To ακούμε παρακάτω

Photo by Lars Gunnar Liestol

Οι Νορβηγοί progsters GREEN CARNATION άνοιξαν πανιά για ένα επικό ταξίδι. Το εναρκτήριο κεφάλαιο της αναμενόμενης τριλογίας τους “Shores of Melancholia” ξεκινά με το κομμάτι “In your paradise” που παραθέτουμε παρακάτω.
Οι prog auters ανακοινώνουν το πρώτο μέρος του “A Dark Poem”, μιας μεγάλης και ζοφερής τριλογίας άλμπουμ που εμπνεύστηκε από την ονειρική ωδή του Arthur Rimbaud στην Οφηλία του Σαίξπηρ. Στο “Shores of Melancholia” παραμένουν προσγειωμένοι στα πρωτόγνωρα βαριά hooks της μπάντας, αλλά αν και παραδεισένιο στα αυτιά, το lead single “In Your Paradise” είναι γεμάτο αμφιβολίες για τη διαστρεβλωμένη άποψή μας για τον κόσμο.
«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την πολυαναμενόμενη τριλογία μας. Ένα σκοτεινό ποίημα υπόσχεται να μεταφέρει τους ακροατές στις υψηλότερες κορυφές καθώς και στα πιο σκοτεινά εσωτερικά τους δωμάτια. Το εναρκτήριο κεφάλαιό του ξεκινά σε ένα μελαγχολικό μέρος που έχουμε συνδέσει εδώ και καιρό με τη μουσική μας».

Οι LIANT SENTINEL είναι ένα νέο power metal συγκρότημα από την Ελλάδα. Μόλις κυκλοφορήσαν το πρώτο τους επίσημο cover, μια δυναμική διασκευή του “Primo Victoria” των SΑΒΑΤΟΝ, την οποία την βλέπουμε παρακάτω.
Οι μπάντα αναφέρει: “Οι SABATON υπήρξαν σημαντική επιρροή για εμάς και θέλαμε να τους τιμήσουμε με τον δικό μας τρόπο.

Photo by Venla Shalin

Οι Φιλανδοί rockers RASMUS κυκλοφόρησαν μόλις το “Love Is A Bitch”, που περιγράφεται από τον τραγουδιστή Lauri Ylönen ως κομμάτι “μπαλαντέρ” για το συγκρότημα. Γνωστή για τη μουσικά σκοτεινή ατμόσφαιρά της, η μπάντα συνδυάζει ανατρεπτικά πιασάρικα μοντέρνα pop στυλ με κιθαριστική κρίση μεγέθους σταδίου σε αυτό το σαρδόνιο τραγούδι για τις σχέσεις. «Αυτό το τραγούδι ήταν πάντα μπαλαντέρ», λέει ο τραγουδιστής Ylönen. «Ποτέ δεν ταίριαξε με τα υπόλοιπα τραγούδια. Παρόλα αυτά, σκεφτήκαμε ότι ήταν ένα διασκεδαστικό τραγούδι και χαίρομαι που αποφασίσαμε να το βάλουμε στο άλμπουμ. Στιχουργικά, πρόκειται για κάποιον που σου φέρεται σαν σκατά, αλλά είναι πολύ καλός στο κρεβάτι για να φύγει».
Το “Love Is A Bitch” προέρχεται από το άλμπουμ “Weirdo” που κυκλοφορεί στις 12 Σεπτεμβρίου και πρόκειται για το 11ο studio άλμπουμ των THE RASMUS και το πρώτο με την Better Noise Music.

Photo by Sam Jamsen

Οι Φιλανδοί AMORPHIS κυκλοφόρησαν το νέο τους single “Bones”,  μια δυνατή προεπισκόπηση του επερχόμενου άλμπουμ τους “Borderland” που θα κυκλοφορήσει στις 26 Σεπτεμβρίου 2025 μέσω της Reigning Phoenix Music. Σε αντίθεση με το πρώτο single του άλμπουμ, “Light And Shadow” το οποίο παρουσίασε έναν πιο αναζωογονητικό τόνο, το “Bones” βουτά σε πιο σκοτεινό, βαρύτερο έδαφος. Αναδύεται από τα μυθικά βάθη των χιλιάδων λιμνών της Φινλανδίας, το κομμάτι προσφέρει βροντερά riffs και ανατολίτικα έγχορδα και πλήκτρα, δημιουργώντας ένα πυκνό, ανάγλυφο ηχοτοπίο. Παρά την έντασή του, το τραγούδι αφήνει χώρο για στιγμές ελπίδας, με αποκορύφωμα ένα καθαρτικό ρεφρέν που οδηγείται από τα καθαρά φωνητικά του Tomi Joutsen. Στιχουργικά, το “Bones” αντικατοπτρίζει τον αγώνα επιβίωσης που αντιμετώπισαν οι πρόγονοι της Φινλανδίας, προσθέτοντας βάθος και βάρος στην ηχητική του δύναμη.
«Ως σημείο εκκίνησης, ήθελα να αποδείξω ότι ακόμη και ένας πληκτράς μπορεί να δημιουργήσει ένα τραγούδι των AMORPHIS που βασίζεται σε ένα βαρύ riff, και προς έκπληξη όλων, το “Bones” αποδείχθηκε το πιο βαρύ τραγούδι του “Borderland”» αποκαλύπτει ο κιμπορντίστας Santeri Kallio.

Photo by Travis Shinn

Ο υποψήφιος για βραβείο Grammy τραγουδοποιός, τραγουδιστής, πολυοργανίστας και παραγωγός Wolfgang Van Halen ανακοινώνει σήμερα το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματός του MAMMOTH: Το “The End” θα κυκλοφορήσει στις 24 Οκτωβρίου 2025 μέσω της BMG. Τα δέκα κομμάτια δείχνουν ξεκάθαρα πώς εξελίχθηκε ο Wolf και η σύνθεση των τραγουδιών του από την αρχή της σόλο καριέρας του το 2020. Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στο θρυλικό στούντιο 5150, μαζί με τον φίλο παραγωγό Michael “Elvis” Baskette.
Για να γιορτάσουν, οι MAMMOTH, αποκάλυψαν επίσης το δεύτερο τραγούδι του άλμπουμ, “The Spell”. Το “The Spell” ακολουθεί το ομώνυμο κομμάτι “The End”, το οποίο κυκλοφόρησε ήδη τον Μάιο, για το οποίο ο ειδικός μακιγιάζ Greg Nicotero και ο σκηνοθέτης Robert Rodriguez γύρισαν ένα εντυπωσιακό μουσικό βίντεο εμπνευσμένο από την καλτ ταινία του Rodriguez “From Dusk Till Dawn”. Aκούμε το “The end” παρακάτω

Οι Αμερικάνοι ICE NINE KILLS κυκλοφορούν το νέο τους single με τίτλο “The Great Unknown”. Το κομμάτι  βελτιστοποιεί την επιθετικότητα και τη μελωδία σε μια μορφή με την οποία ασχολείται σταθερά η βασική βάση χρηστών μας”, αναφέρει μια δήλωση που αποδίδεται στον Spencer Charnas. “Αυτό το αρχείο ήχου αντιπροσωπεύει ένα πρωτόκολλο επέκτασης είδους, στοχεύοντας σε κάθετες δράσεις και sci-fi που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές μέσω ανάλυσης συναισθημάτων μεταξύ πλατφορμών”. Το “The great unknown”  έχει σχεδιαστεί για να διασυνδέεται απρόσκοπτα με τις τρέχουσες συνθήκες προσομοίωσης, καθώς τα κατηγορηματικά όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, οργανικά και συνθετικά, συνεχίζουν να βιώνουν επιταχυνόμενη διάβρωση.
Το ακούμε παρακάτω:

Photo by Elias Aravidis

Το αμερικανικό heavy metal δίδυμο ASHES OF ARES, με τα πρώην μέλη των ICED EARTH Matt Barlow και Freddie Vidales, έκανε πρεμιέρα ένα βίντεο κλιπ για το νέο τους single “Keep On Walkin'”, από το επερχόμενο στούντιο άλμπουμ “New Messiahs που θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιουλίου.
Σχετικά με το στοιχειωμένο single, “Keep On Walkin'”, ο Matt Barlow αποκαλύπτει: ” Το “Keep On Walkin” είναι ένα τραγούδι που έγραψα για τη γονεϊκότητα, λαμβάνοντας υπόψη τη σχέση μου με τους γιους μου. Εμπνεύστηκα μετά από μια βόλτα μια μέρα και σκέφτηκα αυτόν τον περίπατο ως το μέτρο μιας ζωής. Ήθελα να ξεκινήσω την αφήγηση με τα πρώτα βήματα του γιου μου και να τελειώσω αφού έχω πεθάνει και συνεχίζουν στο δικό τους μονοπάτι.
Το ακούμε πατώντας παρακάτω:

Photo by Stefan Heilemann

Οι modern folk metallers FEUERSCHWANZ και η metal βασίλισσα Doro, παραδίδουν τον ένδοξο ύμνο της χρονιάς για τους Vikings με το νέο τους συνεργατικό single “Valhalla”! Με βροντερά riffs, θορυβώδη ενέργεια και ενωμένη φωνητική δύναμη, το τραγούδι είναι μια θριαμβευτική πορεία μέσα από σκανδιναβικούς μύθους και μεταλλικές μάχες. M’ ένα «εμπρηστικό» επίσημο μουσικό βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν και οι δύο καλλιτέχνες, το “Valhalla” θα περιέχεται στο επερχόμενο studio album των FEUERSCHWANZ με τίτλο “Knightclub” που θα κυκλοφορήσει στις 22 Αυγούστου μέσω της Napalm Records.

Photo by Kim Vestbrandt

Στις 6 Σεπτεμβρίου οι Σουηδοί occult rockers YEAR OF THE GOAT επιστρέφουν με το ολοκαίνουργιο έργο τους, “Novis Orbis Terrarum Ordinis” από την Napalm Records. Σήμερα η μπάντα δεν μοιράζεται μόνο τις αρχικές λεπτομέρειες του άλμπουμ, το θεαματικό εξώφυλλο του άλμπουμ, αλλά και ένα ολοκαίνουργιο μουσικό βίντεο για το κομμάτι “Avaritia!”.  Φέρνοντας στο νου μια μουσικά, απειλητική πραγματικότητα που μας περιβάλλει σε αυτόν τον κόσμο με τον μαγευτικό ήχο των YEAR OF THE GOAT, η απόκρυφη rock  κολεκτίβα προσθέτει μια φωτιά στο χάος με το τρίτο στούντιο άλμπουμ της μπάντας.
Το “Novis Orbis Terrarum Ordinis” παρουσιάζει τις ρίζες των YEAR OF THE GOAT στους πιο σκοτεινούς ήχους των δεκαετιών του ’60 και του ’70, ενώ ποτέ πριν δεν ακούγονταν τόσο έντονοι. Σαγηνευτικά κομμάτια όπως το “Avaritia” που μόλις κυκλοφόρησε επιδίδονται στο καλύτερο απόκρυφο rock γεμάτο μαυρισμένο αίμα καρδιάς και ελεγειακές μελωδικές γραμμές που θα στοιχειώσουν τα όνειρά σας!

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here