Weekly Metal Meltdown (8-14/11, MEGADETH, DREAM THEATER, KATATONIA and more)

0
305
Weekly 8-14-11




















Weekly 8-14-11

Μεγάλα ονόματα του σκληρού ήχου έχουμε αυτή την εβδομάδα αλλά και αρκετά ανερχόμενα. MEGADETH, DREAM THEATER, THERION, KATATONIA, 1914, THE OCEAN, ΒLACK STONE CHERRY, Einar Solberg (LEPROUS), γνωστά ονόματα όλα στον χώρο τους αλλά και το supergroup των ΒLACΚ SWAN, τους ανερχόμενους Τolkien inspired EYE OF MELIAN, τους RAVEN να διασκευάζουν ΜΕΤΑLLICA και τους δικούς μας BLACKEN και FACELESS ENVOY.
Καλή σας απόλαυση.

Photo by Ross Halfin

Το μουσικό video των MEGADETH για το νέο τραγούδι του συγκροτήματος “I Don’t Care” μόλις κυκλοφόρησε. Οι ασυμβίβαστοι thrash metal γίγαντες συνεργάστηκαν με τον σκηνοθέτη Keith J. Leman για το βίντεο, το οποίο συνδυάζει σκηνές της κουλτούρας του skate με δυναμικά πλάνα από τις εμφανίσεις του συγκροτήματος.
Ο ηγέτης των MEGADETH, Dave Mustaine, λέει για το “I Don’t Care”: “Πόσες φορές έχεις θελήσει να το πεις αυτό σε κάποιον; Ξέρω ότι το θέλεις! Βαθιά μέσα μας, αν είχαμε τα κότσια, θα λέγαμε σε περισσότερους ανθρώπους “Δεν με νοιάζει” πιο συχνά.”
Το “I Don’t Care” είναι το δεύτερο single από το επερχόμενο ομώνυμο άλμπουμ των MEGADETH, που αναμένεται στις 23 Ιανουαρίου. Η συνέχεια του “The Sick, The Dying… And The Dead!” θα κυκλοφορήσει μέσω της Tradecraft του Mustaine στη νέα δισκογραφική εταιρεία BLKIIBLK της Frontiers Label Group.

Photo by Terhi Ylimäinen

Οι Σουηδοί δεξιοτέχνες της μελαγχολικής βαρύτητας KATATONIA, παρουσίασαν μια στοιχειωτικά όμορφη ερμηνεία του κλασικού κομματιού των KISS “A World Without Heroes”! Τιμώντας το πνεύμα του πρωτότυπου άλμπουμ του 1981 (“Music from the Elder”), το συγκρότημα το μεταμορφώνει σε ένα βαθιά ατμοσφαιρικό ηχοτοπίο, που μεταφέρεται από τα αδιαμφισβήτητα συγκινητικά φωνητικά του Jonas Renkse. Παραμένοντας πιστοί στο πνεύμα του πρωτότυπου, μεταμορφώνοντάς το με τη δική τους ατμόσφαιρα και τα βαθιά συγκινητικά φωνητικά του Jonas Renkse, το συγκρότημα γεφυρώνει τους κόσμους της κλασικής rock και της σύγχρονης μελαγχολίας.
H κυκλοφορία του single συμπίπτει με την έναρξη της περιοδείας τους σε Ευρώπη και Βρετανία το 2025 με τους EVERGREY και KLORG.

Photo by Tim Tronckoe

Mε την Νapalm Records υπέγραψαν οι EYE OF MELIAN, το συμφωνικό project εμπνευσμένου από τον Tolkien, που ίδρυσαν ο Martijn Westerholt (DΕLAIN) και η Φινλανδή τραγουδίστρια Johanna Kurkela (AURI). Παράλληλα με αυτή τη συναρπαστική συνεργασία, το συγκρότημα αποκαλύπτει το νέο του άλμπουμ “Forest of Forgetting” που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 20 Φεβρουαρίου.
Ονομασμένο από ένα ισχυρό αρχέγονο πνεύμα τραγουδιού από τον κόσμο του J.R.R. Tolkien, οι EYE OF MELIAN αντλούν  βαθιά από τη μυθική του παράδοση και την ενσωματώνει στο μουσικό τους σύμπαν. Το “Forest of Forgetting” παρουσιάζει ένα μαγευτικό masterclass συμφωνικής αφήγησης, τόσο καθηλωτικό και ονειρικό που η πραγματικότητα παρασύρεται απαλά. Ως μια πρώτη ματιά σε αυτόν τον μαγεμένο κόσμο, το συγκρότημα κυκλοφορεί το single “Blackthorn Winter”. Αιθέριο και κινηματογραφικό, το κομμάτι αποτυπώνει τον χαρακτηριστικό ήχο των EYE OF MELIAN, που θυμίζει μουσική επένδυση ταινίας: πλούσια ενορχήστρωση, κομψές μελωδίες και μια απόκοσμη ατμόσφαιρα που προσκαλεί τους ακροατές να ξεπεράσουν το πέπλο και να εισέλθουν σε σφαίρες καθαρής φαντασίας.
Η Johanna Kurkela για το τραγούδι “Blackthorn Winter”: “Το τραγούδι «Blackthorn Winter» κατέληξε να γίνει ένα πολύ προσωπικό τραγούδι για μένα, αφού έγραψα τους στίχους για τη ζωή εδώ στη Φινλανδία, όπου ο χειμώνας μοιάζει σαν να μην τελειώνει ποτέ και το καλοκαίρι είναι η καλύτερη μέρα του χρόνου”.

Dream Theater
Photo by Mark Maryanovich

Μόλις ολοκλήρωσαν την τέταρτη υποψηφιότητά τους για Grammy, οι DREAM THEATER κυκλοφόρησαν ένα live video για το “Night Terror”, το τραγούδι που ήταν υποψήφιο για την καλύτερη metal ερμηνεία από το φετινό τους άλμπουμ “Parasomnia. Το video αποτελεί μια προεπισκόπηση της επερχόμενης ταινίας συναυλίας και άλμπουμ του συγκροτήματος, “Quarantième: Live à Paris”, ηχογραφημένο κατά τη διάρκεια της sold-out περιοδείας τους για την 40ή επέτειο στο Adidas Arena στο Παρίσι.
Σε μια δήλωση που αναγνωρίζει την υποψηφιότητα, οι DREAM THEATER δήλωσαν: “Είμαστε πραγματικά ταπεινοί και ευγνώμονες που λαμβάνουμε την τέταρτη υποψηφιότητά μας για Grammy. Μετά από 40 χρόνια μαζί, εξακολουθεί να σημαίνει πολλά. Όταν ξεκινήσαμε να γράφουμε το “Night Terror”, μας φάνηκε ξεχωριστό σε προσωπικό επίπεδο, οπότε το να το βλέπουμε να έχει τέτοια απήχηση είναι κάτι που δεν θεωρούσαμε δεδομένο. Ευχαριστούμε την Ακαδημία γι’ αυτήν την τιμή και συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους φέτος”.
Το “Quarantième: Live à Paris” κυκλοφορεί στις 28 Νοεμβρίου μέσω της Inside Out Music/Sony Music και περιλαμβάνει ένα set που καλύπτει όλη την καριέρα του, όπως τα “Metropolis Pt. 1”, “Panic Attack”, “Octavarium” και “Pull Me Under”. Η κυκλοφορία συνεχίζει την δυναμική των πρόσφατα κυκλοφορημένων live βίντεο για τα “Overture 1928 / Strange Déjà Vu” και “Barstool Warrior”.

Photo by Erik Mårtensson

Οι THERION ανακοινώνουν το live άλμπουμ τους “Con Orquesta”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιανουαρίου μέσω της Napalm Records. Οι Σουηδοί πρωτοπόροι του συμφωνικού metal έγραψαν ιστορία για άλλη μια φορά το 2024, εμφανιζόμενοι ζωντανά με πλήρη ορχήστρα, 17 χρόνια μετά τις τελευταίες μνημειώδεις συναυλίες τους αυτού του είδους. Μετά τις αξέχαστες εμφανίσεις τους στη Ρουμανία (2006) και την Ουγγαρία (2007), το θρυλικό συγκρότημα επέστρεψε στην ορχηστρική σκηνή με εντυπωσιακό τρόπο για την πρώτη τους εμφάνιση σε arena, γοητεύοντας ένα sold-out πλήθος 11.000 ατόμων στο Mexico City Arena. Αυτή η μνημειώδης εμφάνιση θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην κληρονομιά του συγκροτήματος , ζωντανεύει όμως για τους θαυμαστές ως περιορισμένη φυσική κυκλοφορία και είναι διαθέσιμη με εκπληκτική λεπτομέρεια σε DVD και BluRay.
Το πρώτο single που κυκλοφορεί είναι η εκτέλεση του “The Rise of Sodom and Gomorrah”. Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο τραγούδι των THERION  το οποίο έχει συγκεντρώσει σχεδόν οκτώ εκατομμύρια streams στο Spotify, αυτό το ξεχωριστό κομμάτι που κυκλοφόρησε αρχικά στο “Vovin” του 1998,  δείχνει εντυπωσιακά την τέχνη του συγκροτήματος. Συνδυάζοντας το metal με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα του Μεξικού, αυτή η ερμηνεία του αγαπημένου τραγουδιού είναι πραγματικά μοναδική.
Οι THERION  για το “The Rise of Sodom and Gomorrah”: “Το “The Rise of Sodom and Gomorrah” είναι το πιο δημοφιλές τραγούδι μας και ήταν μια προφανής επιλογή για αυτήν την εκδήλωση. Αλλά είναι επίσης ένα από τα πιο κατάλληλα τραγούδια για να ερμηνευτούν ζωντανά με ορχήστρα”.
To παρακολουθούμε παρακάτω:

Ας αφήσουμε τους Γερμανούς, εν προκειμένω τους THE OCEAN από το Βερολίνο, να διατηρήσουν το απόκοσμο σκοτάδι, αλλά να προσθέσουν ένα επίπεδο λαβυρινθώδους μουσικής πολυπλοκότητας στον φόρο τιμής τους με τη μορφή του κομματιού των NINE INCH NAILS  “Even Deeper”. Ο συναρπαστικός τους φόρος τιμής είναι το τρίτο single από το συνοδευτικό άλμπουμ “Best of Nine Inch Nails Redux” που θα κυκλοφορήσει παράλληλα με την επερχόμενη έκδοση της σειράς MER Redux Series “The Downward Spiral Redux”. Και τα δύο tribute άλμπουμ έχουν προγραμματιστεί για κυκλοφορία στις 28 Νοεμβρίου.
Σχόλιο των THE OCEAN για το “Even Deeper”: “Όταν οι NINE INCH NAILS κυκλοφόρησαν το διπλό άλμπουμ “The Fragile” το 1999, ήταν ένας δίσκος που μας άνοιξε τα μάτια από πολλές απόψεις”, γράφει ο κιθαρίστας Robin Staps, αναφέροντας τον πρώην τραγουδιστή τους Loïc Rossetti με τον οποίο το συγκρότημα ηχογράφησε αυτόν το φόρο τιμής: “Το καθαρό εύρος αυτού του άλμπουμ, η παραγωγή που συνδυάζει τα παχιά ηλεκτρονικά με σπασμένα, οργανικά και ακουστικά στοιχεία που είναι σκόπιμα ελαφρώς εκτός συντονισμού, κανείς άλλος δεν το είχε κάνει έτσι πριν. Αρχικά, θέλαμε να διασκευάσουμε το “The Great Below”, αλλά κάποιος είχε ήδη επιλέξει αυτό το κομμάτι, γεγονός που έκανε το “Even Deeper” τη δεύτερη επιλογή μας. Εκ των υστέρων, ήμασταν τυχεροί με αυτό. Είναι το τέλειο κομμάτι για εμάς και μου αρέσει να πιστεύω ότι καταφέραμε να το κάνουμε δικό μας, τιμώντας παράλληλα το πρωτότυπο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Simen από τους SPURV και στον Ορέστη από τους PLAYGROUNDED για τη συνεισφορά τους στο τρομπόνι και τα συνθεσάιζερ. Αυτό είναι επίσης ένα αντίο, ένα μεγάλο ευχαριστώ, και ένα χαιρετισμό στον Loïc, καθώς ήταν το τελευταίο κομμάτι που ηχογραφήσαμε μαζί του στα φωνητικά πριν την παραίτησή του από την μπάντα!

Καινούριο τραγούδι από τους BLACKEN με τίτλο “Breaking me down”. Η παραγωγή είναι του Φώτη Τάμπα (φωνή, κιθάρα). Τη μίξη και το mastering ανέλαβε για άλλη μια φορά ο Bob Katsionis, ενώ το artwork είναι του Michail R. Vozniak.
Το “Breaking me down” αποτελεί το πρώτο δείγμα της δεύτερης ολοκληρωμένης δουλειάς των BLACKEN η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

Οι FACELESS ENVOY επιστρέφουν με το “Ga-Ra”, ένα συγκλονιστικό νέο single που συνδυάζει τη σύγχρονη επιθετικότητα με μελωδική ακρίβεια. Το κομμάτι επεκτείνει το alternative death metal της μπάντας, που αναπτύχθηκε στην Αθήνα, συνδυάζοντας γρανιτένια riffs, δυναμική φωνητική αλληλεπίδραση και αδιάκοπο groove. Οι ακροατές που “ζουν” ανάμεσα στους GOJIRA, τους SEPUTURA και τους ORBIT CULTURE θα βρουν έναν φρέσκο ​​παλμό εδώ.
Το “Ga-Ra” αποτυπώνει τα βασικά θέματα της μπάντας, το χάος, την οργή, την ενότητα, και στη συνέχεια τους οδηγεί μέσα από μυώδεις ενορχηστρώσεις και ένα ρεφρέν που διαπερνά το βάρος των χαμηλών συχνοτήτων. Ηχογραφημένο στο Sound Symmetry Studio στην Αθήνα, το single μεταφέρει την αμεσότητα ενός live room, σφιχτό ρυθμικό κλείδωμα και γραμμές κιθάρας που κινούνται από οδοντωτές chugs σε widescreen μελωδία.
“Εδώ έρχονται οι σπάταλοι, δεν είπαν ποτέ ψέματα”.
To βλέπουμε παρακάτω:

Photo by Sofiia Ruda

Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ “Viribus Unitis” (σημαίνει “με τις ενωμένες δυνάμεις”), οι Ουκρανοί death metal battalions 1914 κυκλοφορούν ένα τελευταίο συναρπαστικό single. Το “1918 Pt 3: ADE (A Duty to Escape)” επιστρατεύει τα στοιχειωτικά σκοτεινά φωνητικά του Aaron Stainthorpe (πρώην των MY DYING BRIDE, HIGH PARASITE) στην ηχητική τους καταιγίδα. Συνδυάζοντας μαυρισμένο death-doom με ζωντανή ιστορική αφήγηση, προσφέρουν μια συντριπτική απεικόνιση αντίστασης και επιβίωσης. Ακολουθούμε τον πρωταγωνιστή του concept άλμπουμ, τον Ivan, μέσα από την απόδρασή του από την καταστροφική αιχμαλωσία σε νέες φρικαλεότητες πολέμου – ασυμβίβαστες, υποβλητικές και αξέχαστες.
Συνεχίζοντας το χρονικό του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι 1914 μετατοπίζουν ελαφρώς την εστίασή του, από την ακατέργαστη απεικόνιση του θανάτου και της καταστροφής σε θέματα συντροφικότητας, αντοχής και συναισθηματικών τοπίων όσων υπέμειναν τις φρικαλεότητες. Ενώ προηγούμενες κυκλοφορίες όπως το “The Blind Leading the Blind” (2018) και το “Where Fear and Weapons Meet” (2021) επικεντρώνονταν στη ματαιότητα και την οριστικότητα του πολέμου, το “Viribus Unitis” εξερευνά τους ανθρώπινους δεσμούς που σφυρηλατούνται υπό την πίεση και τη δύναμη όσων επέστρεψαν: «σπασμένοι», αλλαγμένοι, αλλά ακόμα ζωντανοί.

Photo by Jimmy Fontaine

Οι southern hard rockers από το Kentucky BLACK STONE CHERRY, θα κυκλοφορήσουν ένα ολοκαίνουργιο EP, με τίτλο “Celebrate”, ψηφιακά στις 6 Μαρτίου μέσω της Mascot Records. Το επίσημο μουσικό βίντεο για το δεύτερο single του EP, το ομώνυμο κομμάτι “Celebrate”, μπορείτε να το δείτε παρακάτω.
Οι BLACK STONE CHERRY είναι ένα συγκρότημα με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Ηard rockers με τεράστια καρδιά. Τέσσερις καταξιωμένοι τραγουδοποιοί με rock, metal, roots, blues, soul και hip hop στο αίμα τους. Παλιοί φίλοι με μια ενστικτώδη, συμπονετική αίσθηση για το τι νιώθει ο ένας ο άλλος.
Οι BLACK STONE CHERRY σχολιάζουν το νέο single και το clip: “Διασκεδάσαμε πολύ σκαρφιζόμενοι την ιδέα για το βίντεο του “Celebrate”. Eίχαμε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον σκηνοθέτη Kyle Loftus και συζητήσαμε όλοι μαζί ιδέες μέχρι που καταλήξαμε σε κάτι που μας ενθουσίασε όλους. Θέλαμε το video να δείξει πώς είναι να είσαι κολλημένος σε κάτι, είτε πρόκειται για μια βαρετή δουλειά είτε για το ίδιο σου το κεφάλι, και πώς κάθε μικρή ευκαιρία μπορεί να οδηγήσει σε μια μικρή νίκη. Το ίδιο το τραγούδι αφορά τον εορτασμό κάθε μικρού πράγματος στη ζωή, ακόμα κι αν πρόκειται απλώς για το να τα βγάλεις πέρα ​​η μέρα. Το βίντεο βγήκε καταπληκτικό με έναν καταπληκτικό ηθοποιό/μουσικό, τον Aaron Paulsen, ως πρωταγωνιστή και μας πιάνει ρίγος κάθε φορά που το βλέπουμε. Το κομφετί στο τέλος ήταν ένα από τα κύρια αιτήματά μας, καθώς θέλαμε να δείξουμε οπτικά πώς είναι να γιορτάζεις νοητικά μέσα στο μυαλό σου”.

Η Silver Lining Music θα κυκλοφορήσει το “No Life ‘Till leather-A tribute to Kill’ Em all” των MΕΤΑLLICA” αυτές τις ημέρες. Το τέταρτο single από τη συλλογή all-star είναι η διασκευή των RAVEN στο “Metal Militia”.
Το “No Life ‘Til Leather – A Tribute To Kill ‘Em All των METALLICA” ενώνει τους αγαπημένους των METALLICA, τους συνομηλίκους τους και τις επόμενες γενιές. Η πρώτη πραγματική περιοδεία των METALLICA ήταν με τους RAVEN το 1983, στο διάσημο εγχείρημα “Kill ‘Em All For One”. Έτσι, είναι ταιριαστό που οι RAVEN εμφανίζονται στο άλμπουμ με την δυναμική και αδιάλλακτη ερμηνεία τους στο “Metal Militia”. Με αδιάκοπη ενέργεια και ακατέργαστη ακρίβεια, οι RAVEN διοχετεύουν την αγριότητα του πρωτότυπου, ενώ παράλληλα σφραγίζουν τη δική τους αδιαμφισβήτητη ταυτότητα στο κομμάτι, μια τολμηρή δήλωση που αποτυπώνει το πνεύμα και την ένταση ολόκληρου του άλμπουμ.
“Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευτυχείς που μας ζητήθηκε να συμμετάσχουμε σε αυτόν τον φοβερό φόρο τιμής στους παλιούς μας συνεργάτες “, σχολιάζει ο συνιδρυτής τραγουδιστής και μπασίστας των RAVEN, John Gallagher. “Η διασκευή μας περιλαμβάνει πολλά πράγματα, όπως θα ακούσετε, στην καλύτερη παράδοση των ίδιων των παιδιών, αλλά νομίζω ότι αποτυπώσαμε αυτό το «γρύλισμα» των METALLICA…. Ειδικά αλλάζοντας μερικά βασικά στοιχεία! Με τον Mark στα φωνητικά, σήμερα όλα αποκαλύπτονται!”.
Όταν ρωτήθηκε ποιες ήταν οι σκέψεις του για τους METALLICA εκείνη την εποχή, ο John είπε: “Ναι, ήταν καλοί. Ήταν ενεργητικοί. Ήταν σαν παρέα, κάτι που είναι πάντα ελκυστικό γιατί ήμασταν, προφανώς, σαν παρέα. Δεν ήταν η νοοτροπία ενός ατόμου που ξεκινάει μια μπάντα και βγάζει διαφημίσεις και έχει μια ομάδα μισθοφόρων να έρχονται. Δεν υπήρχε τίποτα από αυτά.  Ο John συνέχισε: “Μας είπαν στην περιοδεία, “Μας αρέσει το άλμπουμ σας “All For One” επειδή έχετε διευρύνει τον ήχο σας χωρίς να κάνετε συμβιβασμούς σε αυτό που είστε”. Σκέφτηκα, “Α, λοιπόν, υποθέτω ότι το κάναμε. Εντάξει”. Έτσι έκαναν περίπου το ίδιο πράγμα. ‘Έπαιξαν το “Fade To Black”, το οποίο ήταν, όπως, “Αυτό είναι πολύ ωραίο. Αυτό είναι διαφορετικό”. Μερικά τραγούδια με πιο αργό ρυθμό, ακόμα γρήγορα πράγματα, αλλά λίγο ανακατεμένα.

Ο Einar Solberg των LEPROUS ολοκλήρωσε πρόσφατα τις ηχογραφήσεις πάνω στο επερχόμενο δεύτερο solo άλμπουμ του, τη συνέχεια του “16” του 2023. Την Παρασκευή αποκάλυψε το πρώτο του νέο solo κομμάτι από τότε που κυκλοφόρησε, με τη μορφή του τολμηρού και δυναμικού “Stella Mortua”, το οποίο ηχογραφήθηκε μαζί με την Ορχήστρα της Νορβηγικής Ραδιοφωνίας.
Εκτός από την όμορφη ενορχήστρωση, ο Einar συνοδεύεται για άλλη μια φορά από τον ντράμερ Keli Guðjónsson (AGENT FRESCO) και τον βιολονίστα Chris Baum (BENT KNEE) μαζί με τους νεοφερμένους Jed Lindgard στο μπάσο και Pierre Daniel στην κιθάρα. Το κομμάτι μιξαρίστηκε από τον Adam Noble (NOTHNG BUT THIEVES , BIFFY CLYRO) και η παραγωγή έγινε σε συμπαραγωγή με τον David Castillo.
Ο Einar σχολιάζει: “Το Stella Mortua” είναι ένα από τα πιο σκοτεινά και μεγαλοπρεπή κομμάτια που έχω γράψει ποτέ, μια σύντηξη progressive metal και κινηματογραφικής ενορχήστρωσης, ηχογραφημένη από την απίστευτη Ορχήστρα της Νορβηγικής Ραδιοφωνίας. Εξερευνά πώς ο φθόνος και η ανασφάλεια μπορούν να ευδοκιμήσουν ήσυχα κάτω από την επιφάνεια της επιτυχίας. Σε αυτόν τον κόσμο, οι δαίμονες φορούν σμόκιν και η υπερηφάνεια σιγά σιγά μετατρέπεται σε παράλυση.
To ακούμε παρακάτω:

Το all-star hard rock συγκρότημα BLACK SWAN με τους Robin McAuley (MCAULEY SCHENKER GROUP), Reb Beach (WINGER, WHITESNEKE), Jeff Pilson (FOREIGNER, ex-DOKKEN) και Matt Starr (Ace Frehley, MR.BIG) , είναι ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουν την κυκλοφορία ενός νέου στούντιο άλμπουμ, με τίτλο “Paralyzed”, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 13 Φεβρουαρίου μέσω της Frontiers Music Srl.
Οι BLACK SWAN κυκλοφορούν σήμερα ένα ακόμη απόσπασμα από το άλμπουμ, το “If I Was King”, που ακολουθεί το “The Fire And The Flame”.  Ο Reb Beach περιέγραψε το νέο single: “Το If I Was King είναι ένα από τα αγαπημένα μου επειδή έχει όλα τα στοιχεία ενός καλού τραγουδιού των BLACK SWAN. Είναι δυνατό με υπέροχα riffs κιθάρας και εκρηκτικά φωνητικά, αλλά αυτό το ρεφρέν έχει κάποιες διαφορετικές συγχορδίες από το συνηθισμένο. Μου κολλάει πραγματικά στο μυαλό”.
Ο Jeff Pilson πρόσθεσε: “Αυτό το τραγούδι δείχνει πραγματικά τους ΒLACK SWAN στα καλύτερά του. Υπέροχες μελωδίες και στίχοι, καυτές κιθάρες και δυνατοί ρυθμοί. Και περιμένετε μέχρι να δείτε το video!!!”. “Αυτό το κομμάτι δίνει τον τόνο για το τι θα ακολουθήσει με τις σκοτεινές και βαριές συγχορδίες έναρξης, χτίζοντας ένταση σε μια μεγάλη μελωδική χορωδία που είναι η πεμπτουσία των BLACK SWAN. Δείτε το video και αφήστε το να σας τραβήξει!”, συνέχισε ο Robin McAuley. Το “If I Was King» ρίχνει το γάντι και είναι αυτό που είναι το BLACK SWAN. Rock μουσική υψηλής ενέργειας με εκπληκτικές μελωδίες, στίχους και μουσικότητα. Ο Robin είναι τόσο ταλαντούχος στο να δημιουργεί εικόνες με τους στίχους του βασισμένους στη μουσική που δημιουργούν ο Jeff και ο Reb, αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα”, είπε ο Matt Starr.

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here