Διαβάστε με ποιον τρόπο οι μεγάλες δισκογραφικές βγάζουν περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα!!!

0
125

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα, δημοσιεύθηκε στο Music Business Worldwide, όπου αποκαλύφθηκαν πολλά και σημαντικά νούμερα σε ότι αφορά το streaming στην μουσική.
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, λοιπόν, οι μεγάλες εταιρίες (Universal, Sony, Warner), βγάζουν περίπου 22,9 εκατομμύρια δολάρια/ημέρα από τις υπηρεσίες streaming, κάτι που μεταφράζεται περίπου σε 1 εκατομμύριο δολάρια/ώρα, για να το κάνουμε ακόμα πιο λιανά, 277,7 δολάρια/δευτερόλεπτο!!!
Το τελευταίο τρίμηνο του 2019, συγκεκριμένα, η Universal κέρδισε 1,03 δις, η Sony 669 εκατομμύρια και η Warner 589 εκατομμύρια. Αν υπολογίσει κανείς ότι το Spotify, για παράδειγμα, δίνει στον καλλιτέχνη περίπου 0,0004 δολάρια/stream, μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε που πάνε πραγματικά τα χρήματα και για ποιον λόγο, ολοένα και περισσότεροι καλλιτέχνες θέλουν να κυκλοφορούν την μουσική τους, μόνοι τους…
Εννοείται ότι οι φυσικές πωλήσεις έχουν πάρει την κάτω βόλτα για τα καλά, όμως το stream φαίνεται πως αρκεί για να κρατήσει ζωντανή την μουσική βιομηχανία.
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του Music Business Worldwide εδώ.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here