Διαβάστε την ανακοίνωση του Bill Ward στην οποία υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι στα σχόλια των Iommi και Ozzy

0
75

Ο Bill Ward απάντησε για άλλη μια φορά στους πρώην συναδέλφους του στους BLACK SABBATH, επιμένοντας πως οι δηλώσεις του Tony Iommi και του Ozzy Osbourne, σχετικά με τον ίδιο που δεν ήταν σε θέση να παίξει ολόκληρα shows με το συγκρότημα, είναι ανακριβείς.

Συγκεκριμένα, ο Ward δημοσίευσε μια δήλωση μέσω της σελίδας του στο Facebook, στην οποία έγραψε:

“Και πάλι αισθάνομαι σε θέση όπου είμαι υποχρεωμένος να υπερασπίζομαι τις πράξεις μου για την περίοδο του 2011 έως και σήμερα, υποθέτω.
Τα σχόλια του Tony Iommi και μερικά του Ozzy, παραμένουν απογοητευτικές παρατηρήσεις, που κατηγορούν τον χαρακτήρα μου ως άνθρωπο και ως μουσικό.
Διαφωνώ απόλυτα με τα σχόλια τους. Αυτό που πιστεύω ότι είναι αρκετά αντίθετο από την εμπειρία μου, ειδικά το 2011, όταν κανείς δεν μίλησε για το ότι ανησυχούσε για την υγεία μου. Αν κρατούσαν τις πληροφορίες, που τόσο εύκολα μοιράζονται τώρα, για τον εαυτό τους το 2011, τότε ας είναι αυτή η αδυναμία τους.
Πώς μπορώ να κριθώ ότι δεν μπορούσα να κάνω μια περιοδεία όταν δουλεύαμε σε ένα νέο άλμπουμ; Πώς μπορώ να κριθώ το 2011 σε θέματα υγείας, όταν δεν υπήρχε κάτι τέτοιο που θα έθετε σε κίνδυνο μια μακροπρόθεσμη περιοδεία; Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά πως προετοιμαζόμουν για περιοδεία. Δεν ήξερα ότι θα κρινόμουν το 2011, αν είναι πράγματι αυτή η αλήθεια τους.
Το σχόλιο του Tony (και υποθέτω ότι ήταν σε σχέση με εμένα να περιοδεύω) ήταν, “δεν νομίζω ότι συνειδητοποιεί αρκετά πόσο δύσκολο θα ήταν γι’ αυτόν”.
Πώς μπορεί να το λέει αυτό ο Tony;  Ξέρω τι χρειάζεται για να βγεις σε περιοδεία. Τι υποτιμητικό και εγωκεντρικό πράγμα για τον Tony να λέει. Μεγάλη ανακρίβεια από την πλευρά του Tony.
Είχα παίξει σε όλες τις περιοδείες Ozzfests και των SABBATH μετά το reunion. Λοιπόν, έκαναν μια περιοδεία χωρίς εμένα πρώτα, νομίζω ότι απλά για να δούνε αν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς εμένα.
Λυπάμαι και δίχως καμιά καχυποψία λέω πως όλο αυτό ήταν ο φόβος τους, η δυσπιστία τους, και το σκεπτικό τους που έβαλαν back-up drummers στη σκηνή κατά το reunion και σε άλλες περιοδείες. Δεν μου άρεσε ότι το έκαναν, αλλά κατάλαβα ότι το ήθελαν. Εγώ έκανα τη δουλειά μου, παίζοντας drums στους SABBATH. Ποτέ δεν χρειάστηκα έναν εφεδρικό drummer και όχι δεν επιβεβαιώνω τους φόβους εκείνων που είχαν φόβους.
Έχασα μια ευρωπαϊκή περιοδεία μετά την μόνη καρδιακή προσβολή μου το 1998. Μπορώ να εκτιμήσω ότι τα συμφέροντα των BLACK SABBATH έπρεπε να προστατευθούν για χάρη μελλοντικών δεσμεύσεων προς τους οπαδούς, τους διοργανωτές και όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο Ozzy είπε, “το πιο λυπηρό πράγμα είναι ότι ο [Bill] χρειάζεται να καταλάβει πως έχει κάνει λάθος”. Ποιο ήταν το λάθος μου το 2011; Τι έπρεπε να κάνω όταν ένιωσα ενθουσιασμένος, σίγουρος και ισχυρός; Δεν υπήρχε τίποτα που δεν μπορούσα να κάνω και καμία ασθένεια δεν με κρατούσε πίσω, όπως δεν υπάρχει ακόμα και σήμερα. Δεν έχω κάνει κάτι λάθος και δεν έχω τίποτα να ομολογήσω. Το γεγονός ότι ο Oz είχε αντιδράσει με θλίψη μου λέει ότι είχε ήδη πουληθεί στη δική του κρίση για μένα. Και αυτό είναι πολύ λυπηρό να το ξέρω.
Ο Tony σχολίασε: “Είναι ανόητο, πραγματικά, γιατί δεν ήταν πάνω από τίποτα”. Πρέπει να αντιμετωπίσω αυτή τη δήλωση, δεν μπορώ να την αφήσω στη ζωή μου και στη ζωή της οικογένειάς μου και στη ζωή όλων εκείνων που επηρεάζονται από την αποτυχία μιας μπάντας.
Ήταν κάτι, αυτό σήμαινε τα πάντα σε χιλιάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Πάντα θα είναι κάτι και πάντα θα είναι κάτι αληθινό. Λέγοντας ότι δεν είναι τίποτα, απογοητεύουμε τους οπαδούς μας και προσβάλλουμε τη καρδιά των BLACK SABBATH.

Θα έχω την εμπειρία μου για το χρονικό διάστημα του 2011 και οι Tony και Ozzy θα έχουν τη δική τους. Και είναι απλό για μένα ότι είμαστε τόσο αντίθετοι όσο ποτέ.
Δεν θα ξεχάσω το τελευταίο τηλεφώνημα του Ozzy στις 23 Ιανουαρίου του 2012, που με ρωτούσε πότε θα έφτανα στην Αγγλία για να ξεκινήσω τις πρόβες. Γιατί με ρωτούσε κάτι τέτοιο αν το επίπεδο της απόδοσης μου το 2011 είχε ήδη κριθεί;

Λυπάμαι για την απώλεια της φιλίας του Ozzy.
Λυπάμαι για την απώλεια της φιλίας του Tony.

Τέλος, και το υπερασπίστηκα αυτό πολλές φορές, δεν μπορούσα να παίξω μια συναυλία ή δύο συναυλίες εδώ ή εκεί με έναν εφεδρικό drummer ή κανέναν εφεδρικό drummer. Για να έπαιζα σε αυτή τη μία συναυλία  θα έμπαινα σε μία ελιτίστικη θέση και δεν μπορώ να το κάνω για όλους τους άλλους οπαδούς που δεν μπορούσαν να δουν αυτή τη μία συναυλία.

Είναι τιμή μου που μου ήμουν μέλος των BLACK SABBATH και που έπαιξα μαζί με τον Tony Iommi, τον Ozzy Osbourne και τον Geezer Butler.

Long live BLACK SABBATH.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here