Η συλλογή με καλοκαιρινά τραγούδια του Rock Hard που δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας

0
205

 

13 Αυγούστου, 2019 – 01:45

Κάποια μέρα στο τέλος της άνοιξης του ‘19, μπορεί και να ήταν νύχτα, συγκεντρώθηκε η ομάδα του Rock Hard στα γραφεία του περιοδικού (aka καφετέρια στα πέριξ της Ακρόπολης). Κατέφθασαν οι ενεργοί συντάκτες με τη σειρά, μετά από κλήση, πρόσκληση, ένταλμα σύλληψης, διαταγή κατάσχεσης χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, του τιμημένου αρχισυντάκτη Σάκη Φράγκου. Ο σκοπός ιερός, η δημιουργία του συνοδευτικού καλοκαιρινού cd/spotify συλλογή, δώρο σε όσους αντέχουν να διαβάζουν τα κείμενα μας…

Όπως λένε και οι αειθαλείς SAXON ήταν όλοι εκεί. O Γανίτης σαν σταρ του σινεμά, του sunset strip αν θέλετε , αγκαλιά με το νέο SABATON, ο χαμογελαστός πειρατής Μπούκης, με τα άπαντα των RUNNING WILD και νέα κόμμωση στο γένι, ο Φράγκος με την σοφία του μάστερ Γιόντα ζωγραφισμένη στο DREAM THEATER μπλουζάκι του που δεν ξεκόλλησε ποτέ από πάνω του μετά την ηρωική συναυλία μετά την ασφυξία στο Gazi Music Hall, ο Σαμοΐλης σημαδεμένος από την μοίρα του ντράμερ, με τις μπαγκέτες να ξεπροβάλλουν από το πίσω μέρος της φθαρμένης από τις περιοδείες βερμούδας του. Ο Αλατάς με τον Παπαευθυμίου βρεγμένοι ακόμα από την παρακολούθηση της συναυλίας των METALLICA στο Μάντσεστερ, επειδή για να φτιάξουν ατμόσφαιρα την είδαν στην τηλεόραση κάτω απ’ το ποτιστήρι στο εξοχικό του Αλατά, ο Κόης κρυφοκοιτάζοντας στο κινητό 80’s συλλογές και αγώνες wrestling, ο Νίκας ταπεινός οπαδός με την 156η μπλούζα KISS που αγόρασε όταν έμαθε για το project του Gene για τα παιδιά που υπέστησαν σοκ στο Τελ Αβίβ βλέποντας Eurovision. Ο Γιώτας, συνδεδεμένος με το ωράριο της πρωινο-απογευματινής δουλειάς, να ανταλλάσσει ημερομηνίες με την Χαρά, για το επόμενο άλμπουμ ημέρας, ο Σειρηνάκης και ο Κουκουλάκης σε σύνδεση με skype και φωνές από τουρίστριες να στοιχειώνουν τα μελωδικά όνειρα τους, ο Σαββίδης χαμένος στην μετάφραση να ρωτά για τις παλιές καλές ημέρες και να ακροβατεί ανάμεσα σε Bryan Adams και DESTRUCTION. Ο Τσουρέας με μια σακούλα βινύλια των SOCRATES να ρωτά για το πρωτόλειο Ελληνικό metal, o Δρογγίτης με το νέο look αλά VOLBEAT να μιλά για τη σκοτεινή πλευρά, ο Κλώνης να υμνεί το Σατανά αποστηθίζοντας VENOM για να τους τραγουδήσει στην κόρη του, ο progmaster Τοπιντζής … να διαφωνεί με τον Φράγκο για την αξία του πρώτου demo των CALIGULA’S HORSE και να βρίσκει απρόσμενο σύμμαχο τον Φίλη, κάποιοι άλλοι κρυμμένοι στη σκιά να απολαμβάνουν την γρανίτα τους και να φαντασιώνονται τους SCORPIONS στα Χανιά το 2025, να δίνουν την τελευταία συναυλία τους παρέα με Uli Roth k Michael Schenker…και η συλλογή; Ακολουθούν πραγματικοί αυτούσιοι διάλογοι που συγκλονίζουν και αποκαλύπτουν…
ΣΦ Συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα για να συζητήσουμε μια καλοκαιρινή συλλογή για τους αναγνώστες μας…

Μπασμπαγιάννης: Μπράβο Σάκη, σωστή επιλογή, άξιος αρχισυντάκτης.
Φράγκος: Ευχαριστώ Στέλιο μου.
Μπασμπαγιάννης: Μην ευχαριστείς Σάκη μου, χάρη σε εσένα μας έμαθε ο κόσμος και επιτέλους πείστηκαν οι BOC να βγάλουν νέο άλμπουμ, εμείς σε ευχαριστούμε.

Εκείνη την στιγμή η σερβιτόρα που έφερε τον παγωμένο βιενουά του Τσέλλου, γλίστρησε στην σέλα από το άλογο που είχε αφήσει έξω και έπεσε με τον παγωμένο καφέ στον ανυποψίαστο Ζέρη που διάβαζε για τις μεταγραφικές κινήσεις του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, παγώνοντάς τον διπλά…


Φράγκος
: Λοιπόν το ερώτημα είναι ποια είδη θα μπουν κι πια σχήματα θα προταθούν….
Τσουρέας: Σε τι format θα είναι Σάκη μου, η εμπειρία μου με τους υπολογιστές έχει διδάξει ότι το 64bit cd αποδίδει καλυτέρα, εκτός αν μιλάς για κασέτα χρωμίου.
Νίκας: Μόνο χρωμίου, κάθε καλοκαίρι μετά το Wacken πάω στο εργοστάσιο της BASF και αγοράζω 90αρες χρωμίου για καλύτερη απόδοση.
Κόης: Σάκη μάζεψε τους αναχρονιστικούς, οπισθοδρομικούς συντάκτες με κονκάρδα με τον πράσινο ήλιο, τι κασέτες και cd, μόνο Spotify.
Φίλης: Είμαι κάθετος στην εμπορευματοποίηση της μουσικής από μηχανές που δεν αποδίδουν στον καλλιτέχνη τα δικαιώματά τους. Μόνο ελεύθερο κατέβασμα και διαμοιρασμός σε κολεκτίβα με την συμμετοχή στα έσοδα του καλλιτέχνη.
Τοπιντζής: Η αρχική διαφωνία μου μετατρέπεται σε πίστη αν σκεφτεί κανείς ότι οι MOTORPSYCHO έρχονται στην Αθήνα κι εσείς ασχολείστε με μέσα διαμοιρασμού του 20ου αιώνα. Πιστεύω ότι το καλύτερο είναι μια πλατφόρμα με online επιλογή.
Γανίτης: Με τις τεχνοκρατικές συζητήσεις σας μου ανοίξατε την όρεξη. Εγώ παρήγγειλα δύο πίτσες για να μοιάζω στον Jon Oliva γιατί ζω βιωματικά το κείμενο μου στο BOTW για τους SAVATAGE. Από εκεί και πέρα αν η συλλογή δεν έχει CRIMSON FIRE, FIREHOUSE, NIGHTFLIGHT ORCHESTRA, MOTLEY CRUE εγώ αρνούμαι να συμμετάσχω στην συζήτηση των απύθμενα βαρετών και προβλέψιμων μεταλλάδων.
Τσέλλος: Τι metal ρε φίλε, τι metal άκουσες κάτι για RIOT CITY , VISIGOTH, ETERNAL CHAMPION, KRYPTON, μόνο σχήματα πολυεθνικών και rock thrash απολιθώματα, όλα μια αέναη επανάληψη του metal κατεστημένου των χατζημεταλλάδων που εξώθησαν το underground να γίνει underground.
Χασούρας: Έχει μια βάση ο φίλος αν σκεφτεί κανείς τον πόλεμο στην τελευταία μου κριτική των DISEMBOWEL.
Ζέρης: Πότε κάναμε band of the week τους BARONESS για παράδειγμα, μόνο RUSH, ABBATH, SAXON. Τα γνωστά και τετριμμένα, λες και παίζει ακόμα ο Ζάετς στον Παναθηναϊκό (Αναστεναγμός αλά Lee Dorian την περίοδο των NAPALM DEATH)
Δρογγίτης: Και που έπαιζε, χωρίς Βαρδινογιάννη, τι θα κατάφερνε ο λαγός, Νίκο μου, παράγκα το λέμε; Αλλά συμφωνώ έχουμε απομακρυνθεί από τον μέσο μεταλλά. Είμαστε απομονωμένοι σαν το Άστρο του θανάτου και περιμένουμε το τελικό πλήγμα των επαναστατών, ειδικά όταν υπάρχουν usb με 64 MB χωρητικότητα, φτηνά και παίζουν παντού ακόμα και στο αμάξι, την παραλία… Σύντομα και στο αστικό λεωφορείο που έχω φίλο τον ακτιβιστή οδηγό.
Κλώνης: Oι VENOM…
Ομαδική απάντηση: Σκάσε Aντίχριστε….
Φράγκος: Κι εγώ έχω φίλο τον οδηγό στο τρενάκι που περνά κάτω από στην Ακρόπολη και όταν έχει Ιάπωνες παίζει LOUDNESS και το προσωπικό του Takasaki, το δεύτερο, το καλό.
Τσέλλος: Τώρα μιλάμε Σάκη μου, τώρα μιλάμε.
Αλατάς: Αλμπουμάρα, είχε δυο riff του Hammett από το παλιό κινητό του που είχε χάσει και προφανώς ξέθαψε ο Ιάπωνας.
Παπαευθυμίου: Σάκη, εγώ δεν άκουσα τίποτα για Seattle, δηλαδή πάλι στο ορθόδοξο metal και μόνο;
Νίκας: Ούτε για AOR ακούσαμε τίποτα
Skype (Σειρηνάκης / Κουκουλάκης): AOR, AOR μόνο, από Κύπρο, Κρήτη, δίνουμε 12 βαθμούς στους Lordi τον χειμώνα στην Αθήνα και 13 στο Danny Vaughan στο ακουστικό σόου και ας μην αναγνωρίσουμε κομμάτι εκτός από τα TYKETTO.
Κλώνης: Οι VENOM…
Ομαδική απάντηση: Σκάσε Αντίχριστε….
Φράγκος: Σιωπή κτήνη, σιωπή… Άδειασε η καφετέρια και τρέξανε όλοι να κρυφτούν στο Μουσείο της Ακρόπολης. Πόση μουσική μόρφωση, να αντέξει καλοκαιριάτικα, ο απλός κόσμος;
Γιώτας: Σάκη, ξεχάσαμε να ανεβάσουμε σαν σήμερα το τρίτο άλμπουμ των LOVERBOY!!!
Νίκας: Είδατε ρατσιστές με την καλή μουσική.
Φράγκος: Θα με πεθάνετε ρε. Μια τα κείμενα του Μπασμπαγιάννη, σαν του Σαραμάγκο, κάνει οικονομία στις τελείες, δυο ανά σελίδα, μια οι ατάκες σας, είστε άρρωστοι ρε, άρρωστοι. Μουσικό περιοδικό είμαστε και το metal είναι ένα, προτείνετε τραγούδια λοιπόν.
Γανίτης: Ένα δεν είναι Σάκη μου, είδες στην Μαλακάσα πόσο κόσμο είχαν οι MAIDEN και πόσο είχαν οι ALICE IN CHAINS
Σειρηνάκης: Όχι και metal οι AIC ρε φίλε.
Τσουρέας: Εγώ άφησα την καρδιά μου στο Θέατρο Δάσους και τους DEAD CAN DANCE.
Σαμοΐλης: Συλλογή χωρίς Loreena McKennitt δεν γίνεται.
Αλατάς: Άσε μας ρε Ερωτευμένε Σαίξπηρ, METALLICA και είμαστε καλυμμένοι ακόμη και αν βρέχει.
Κόης: Με μια σωστή spotify λίστα είμαστε και στην πρωτοπορία και τα έχουμε όλα.
Φίλης: Μόνο bandcamp link, για να έχει δικαίωμα στο έργο του ο καλλιτέχνης.
Σαββίδης: Ρε παιδιά πώς ήταν οι MAIDEN στη Φιλαδέλφεια το 88, έχω ακούσει ότι έσπειραν ….
Κλώνης: Οι VENOM…
Ομαδική απάντηση: Σκάσε Αντίχριστε….

Κατσούρας
: Να γράψω το συνοδευτικό κείμενο της συλλογής για τη σημασία του metal στα 90’s όταν όλοι το σνόμπαραν. Έχω βρει κάτι καλά link στο διαδίκτυο.
Γιώτας: Σάκη αύριο έχει την τιμητική του το δεύτερο άλμπουμ των ROSE TATTOO, αλλά δεν βρίσκω κανένα να το κάνει.
Νίκας: Εγώ διαφωνώ με την τεχνολογία και το απάνθρωπο πρόσωπο της, αν γουστάρετε κασέτα 8καναλου για συλλογή μέσα, αλλιώς προετοιμάζομαι για το Firefest 2025 με το reunion RAINBOW με Turner κι εγκαταλείπω γιατί έχω διαρκείας για τους αγώνες του Προμηθέα και τις προπονήσεις.
Ζέρης: Σαριέγκι, TURBONEGRO, τα είπα όλα, χωρίς stoner είστε ένα μάτσο απολιθωμένοι χατζημεταλλάδες. Φεύγω να πάω στη Λεωφόρο να βάψω τα κάγκελα για τους αγώνες κυπέλλου.
Τσέλλος: Τόσο οπισθοδρομικό περιοδικό έχω να δω από το τεύχος του «Αγόρι» για τα μουσικά δρώμενα του 1989. Βαρέθηκα. Βάζω τα άπαντα των MANILLA ROAD και φεύγω γιατί έχω βρει καλοκαιρινή δουλειά στον κινηματογράφο.
Παπαευθυμίου: Έλα ρε φίλε, μπράβο, τι δουλειά!
Τσέλλος: Στην νέα έκδοση του «Κορίτσια στον ήλιο», την ταινία με τον Βόγλη και τα μύγδαλα, τη θυμάσαι;
Μπαξεβανίδης: Πώς δεν τη θυμόμαστε, ήταν βασική αιτία στο να εμπνευστεί ο DeMaio το “Mountains”.
Τσέλλος: Λοιπόν τον Βόγλη θα τον κάνει τώρα ο Τσιμιτσέλης, που η τρίτη ξαδέλφη του είναι φίλη ενός τεχνικού στο up the hammers VII και συχνάζουμε στο ίδιο μαγαζί για πρωτεΐνες και βάρη. Θέλανε ένα stuntman για τη σκηνή με το κοπάδι που παρατά ο Βόγλης κυνηγώντας την τουρίστρια…
Φράγκος: Γίγαντα θα αντικαθιστάς τον Βόγλη / Τσιμιτσέλη;
Τσέλλος: Περίπου! Θα είμαι off camera και θα σαλαγάω τα πρόβατα μην ξεμακρύνουν και μας βρίσει ο ιδιοκτήτης τους και αυθεντικός βοσκός.
Φράγκος: Καλά αυτός που θα είναι;
Τσέλλος: Αυτός θα είναι στο ΝΑΜΟΣ! Έχει κλείσει ξαπλώστρα για τη σεζόν, δίπλα στον Tom Araya που μετά τη Λεωφόρο, δεν άντεξε δίχως Έλληνες στο πλευρό του… Seasons in the sandbyss!
Τοπιντζής: Εγώ είπα τη γνώμη μου, κανονίστε μόνο ΠΑΟΚ, progressive και μαξιλάρι στη μέση. Έτσι κι αλλιώς μόνο εγώ είμαι στην μουσική ηχητική πρωτοπορία κι ο Κόης με την goth σκηνή. Σας αφήνω στην αντρίλα σας και πάω να ακούσω MOTORPSYCHO.
Μπούκης: Σάκη εγώ θα έχω πολύ δουλειά στο γραφείο, γιατί πήραμε εργολαβία το πειρατικό για την περιοδεία των RUNNING WILD στα νησιά, metal κρουαζιέρες αναψυχής για Ρώσους ολιγάρχες και κάνω το λογισμικό για την λειτουργία της σκηνής, άσε που έχει support τον Blackie Lawless και χρειάζομαι χώρο για τα προηχογραφημένα, οπότε ότι βάλετε στην συλλογή καλώς έχει. Α, ο καφές πλήρωσε εσύ και θα στα δώσει ο Γανίτης έχουμε συνεννοηθεί.
Skype (Σειρηνάκης / Κουκουλάκης): Είστε ένα μάτσο άμουσοι, με μούσια και δεν νιώθετε από μουσική, Sambora /Orianthi μόνο καλό καλοκαίρι από Κρήτη, Κύπρο και η μουσική δεν έχει όρια, έχει μόνο μελωδία.
Κλώνης: Οι VENOM…
Ομαδική απάντηση: Σκάσε Αντίχριστε…
Κόης: Καθάρισε για εμένα ο Τοπιντζής, πάω να ακούσω Bryan Adams εν όψει περιοδείας στην Ελλάδα επειδή βγήκε ο ήλιος και ζορίζομαι και ας φορώ αντηλιακό με δείκτη 50 plus.
Νίκας: Εύγε παιδί μου, θα σε δω στον Adams.
Γανίτης: Τον Eric:
Μπαξεβανίδης: Όχι ρε φίλε αυτοί δεν αντιλαμβάνονται την γνησιότητα του metal, δεν πέρασαν Ombre, Victoria, Renegade, Happening, Rock City, είναι σαν τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, μιλάνε για το Wembley του ‘70 και παίζουν για την πέμπτη θέση στο Ελληνικό πρωτάθλημα σήμερα. Σας αφήνω γιατί ως ατζέντης του Τσέλλου του έχω κλείσει θέση opening act στην spoken words tour του DeMaio να διαβάζει τα παραμύθια του Κόντογλου και σύντομα θα το ηχογραφήσουμε σε παραγωγή Bob Rock.

Φράγκος
: Τελικά θα βοηθήσει κανείς;
Τσουρέας: Σάκη θα ήθελα, αλλά έχω μια επίσκεψη γιατί βέθηκαν κάποια βινύλια επανακυκλοφορίες των MASTER’S HAMMER και πρέπει να προλάβω. Θα στείλω link με τα βινύλια που προτείνω να μπουν στη συλλογή.
Δρογγίτης: Σάκη συγγνώμη, αλλά έχω δραστηριότητα με το μικρό, τον προετοιμάζω για το επόμενο videoclip VOLBEAT, εσύ με νιώθεις ,ούτως ή άλλως εδώ μέσα όλοι στη συντήρηση είναι.
Φίλης: Πρέπει να φύγω, να με πάει ο Τοπιντζής στο Καράβι για Κρήτη, αν είναι progressive είμαι μέσα.
Φράγκος: Τελικά Στέλιο μείναμε οι δύο μας, τι λες να κάνουμε;
Μπασμπαγιάννης: Θυμάσαι κάτι συλλογές που έχουμε από τα χρόνια του Metal Invader, την πλάκα που κάναμε στο ράδιο που παρουσιάζαμε τους STEEL PROPHET ως νέα demo δουλειά των MAIDEN; Μάζεψε μερικά σχήματα που άξιζαν και δεν γνώρισαν επιτυχία και κάνε τα μια συλλογή, με link, spotify γιατί ζούμε πια στο 2019 και άσε τον κόσμο να καταλάβει γιατί διαβάζει Rock Hard… Για να ανακαλύψει όπως παλιά…. Πάω γιατί ο Τσέλλος μου πρόσφερε δουλειά
Φράγκος: Και σε σένα τέκνο Βρούτε; Τι;
Μπασμπαγιάννης: Θα κρατάω Φρέσκα τα μύγδαλα του Βόγλη / Τσιμιτσέλη και διαθέσιμα, γιατί η σκηνή είναι δύσκολη στο γύρισμα… Σου είπα ποιος είναι ο σκηνοθέτης; Ο Λάνθιμος και εμφανίστηκε με μπλουζάκι TOOL.
Κλώνης: Οι VENOM…
Φράγκος: Λέγε επιτέλους εσύ και οι VENOM…
Κλώνης: Οι VENOM λοιπόν, δεν αρέσουν πια στην κόρη μου, αλλά προτιμά πλέον METALLICA…
Φράγκος: Μπράβο Θοδωρή, σημαντική πληροφορία… Θα το μεταφέρω στον Αλατά να το μεταφέρει στον Hetfield.
Κλώνης: Σε ευχαριστώ Αρχισυντάκτη και αν μπορούσαμε να βάλουμε κάτι στην συλλογή από METALLICA; Θα το εκτιμήσει η μικρή:
Φράγκος: Πάω να ακούσω το νέο TOOL, είστε πιο δύσκολοι στην συνεργασία και από τον Malmsteen με τους τραγουδιστές του.

Καλές διακοπές και θυμηθείτε όσους δεν πήγαν ή γύρισαν, αξίζουν ένα καλό TOOL φέτος, ραντεβού στους MOTORPSYCHO.
Στέλιος Μπασμπαγιάννης

Διαβάστε επίσης

Η αγαπημένη μου συναυλία (BLACK SABBATH, 25/6/2005, Rockwave Festival, Terra Vibe)

11 Ιουνίου, 2020 – 01:15Θοδωρής Μηνιάτης

Είναι γεγονός ότι η χώρα μας έχει γίνει τα τελευταία 20 και κάτι χρόνια, μεγαλύτερος πόλος έλξης πολύ σημαντικών συναυλιακών γεγονότων και συγκροτημάτων, σε όλα τα είδη μουσικής. Η λίστα μεγάλη και…

[περισσότερα]

Η αγαπημένη μου συναυλία (VENOM – Metal Invader Athens Open Air 06/09/1997, OAKA)

5 Ιουνίου, 2020 – 01:45Θοδωρής Κλώνης

Είπαμε, η καραντίνα έχει κάνει τον Φράγκο να παραληρεί. Κληθηκαμε λοιπόν να γράψουμε λίγα πράγματα για την αγαπημένη μας συναυλία. Όχι την καλύτερη που έχουμε δει, την αγαπημένη μας.  Αν και για…

[περισσότερα]

Συναυλίες τη δεκαετία του ’80 – Μια “διαφορετική” άποψη!!!

1 Ιουνίου, 2020 – 11:00Στέλιος Μπασμπαγιάννης

(Ο Στέλιος Μπασμπαγιάννης, γράφει ένα χιουμοριστικό κείμενο, σχετικά με το τι θα γινόταν με τις συναυλίες, αν υπήρχε κορονοϊός τη δεκαετία του ’80, στην Ελλάδα της «αλλαγής». Οποιαδήποτε…

[περισσότερα]

Η αγαπημένη μου συναυλία (KATATONIA – The Bierkeller Manchester 06/05/2003)

1 Ιουνίου, 2020 – 10:30Γιώργος Δρογγίτης

Είμαι φανατικός οπαδός των Σουηδών από τότε που άρχισα να μπαίνω στα άδυτα του μεταλλικού ήχου. Ένα και μόνο άκουσμα του “I break” πίσω το 1997, έφτανε για να τρέξω με το πενιχρό χαρτζιλίκι μου και…

[περισσότερα]

Η αγαπημένη μου συναυλία (CULT OF LUNA / SUN OF NOTHING / NATIONAL PORNOGRAFIK, Fuzz Club, 10/01/2009)

29 Μαίου, 2020 – 03:00Νίκος Ζέρης

Δεν ήταν η πρώτη, ίσως να μην ήταν η καλύτερη, σίγουρα όμως ήταν η συναυλία-ορόσημο που με καθόρισε όσο καμία άλλη όλα αυτά τα χρόνια. Πριν από έντεκα σχεδόν χρόνια, σε μία όχι και τόσο διαφορετική…

[περισσότερα]