Πέθανε ο θρυλικός πληκτράς, Keith Emerson (EMERSON, LAKE & PALMER)

0
82

Ο Keith Emerson, ιδρυτικό μέλος και πληκτράς των θρύλων του progressive rock, EMERSON, LAKE & PALMER, πέθανε σε ηλικία 71 ετών. Την είδηση επιβεβαίωσε ο Carl Palmer στη σελίδα του γκρουπ στο facebook, γράφοντας: “Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Keith Emerson πέθανε χθες το βράδυ στο σπίτι του στη Santa Monica στο Los Angeles, σε ηλικία 71 ετών. Παρακαλούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα και τον πόνο της οικογένειάς του”.
Η αστυνομία λέγεται ότι βρήκε τον Emerson να έχει τραυματιστεί θανάσιμα από έναν και μοναδικό πυροβολισμό στο κεφάλι, αλλά δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Από την άλλη, μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα και τα site του Billboard και το TMZ, υποστήριζαν ότι πρόκειται όντως για αυτοκτονία, αφού υπήρχε η φήμη ότι έπασχε από κατάθλιψη εξαιτίας μιας εκφυλιστικής νόσου στα νεύρα του ενός χεριού του, που τον εμπόδιζε πολύ να παίζει πλήκτρα…
Η είδηση, όπως είναι φυσικό, σόκαρε τον κόσμο της μουσικής και πάρα πολλοί μουσικοί εξέφρασαν την οδύνη τους. Ο Carl Palmer, ντράμερ των ELP, δήλωσε: “Είμαι βαθύτατα λυπημένος με την είδηση του θανάτου του καλού μου φίλου και αδερφού μου στη μουσική, Keith Emerson. Ο Keith ήταν μία ευγενική ψυχή, του οποίου η αγάπη για τη μουσική και το πάθος του για την απόδοσή του σαν πληκτράς, θα παραγμείνουν ασύγκριτα για πολλά ακόμα χρόνια. Ήταν ένας πρωτοπόρος και νεωτεριστής, του οποίου η μουσική ευφυία επηρέασε όλους μας στον χώρο της rock, της κλασικής και της jazz μουσικής. Πάντα θα θυμάμαι το ζεστό χαμόγελό του, την αίσθηση του χιούμορ του, την συναρπαστική σκηνική του παρουσία και την αφοσίωσή του στην τέχνη της μουσικής. Είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα και παίξαμε αυτή τη μουσική μαζί”.
Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε ότι ο Keith Emerson, έκανε σπουδαία καριέρα με τους ELP, τους NICE, ενώ έκανε αρκετούς σόλο δίσκους κι έγραψε μουσική για ταινίες. Θεωρείται αναμφισβήτητα, ως ένας από τους κορυφαίους πληκτράδες όλων των εποχών, μαζί με τον Jon Lord και τον Rick Wakeman των YES.
R.I.P.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here