Συναυλίες μετά το φθινόπωρο του 2021; Δυσοίωνες προβλέψεις…

0
80

Ένα εξαιρετικά δυσοίωνο σενάριο για ολόκληρη την μουσική βιομηχανία κι όχι μόνο για τις συναυλίες, διατυπώθηκε σ’ ένα άρθρο στο περιοδικό New York Times, όταν πέντε ειδικοί στη δημόσια υγεία, εξέφρασαν την άποψή τους για το εκ νέου άνοιγμα των επιχειρήσεων στην Αμερική. Συγκεκριμένα, ειπώθηκε ότι οι συναυλίες δεν πρόκειται να επιστρέψουν πριν το φθινόπωρο του 2021, «το νωρίτερο»!!!
Συγκεκριμένα, ο Zeke Emanuel, αντιπρόεδρος για την παγκόσμια πρωτοβουλία και διευθυντής σε τμήμα υγείας του Πανεπιστημίου της Pennsylvania, αρχικά επέμεινε ότι η επιστροφή στην κανονική λειτουργία, «θα πρέπει να γίνει σταδιακά και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις σε περιβάλλον εργασίας που επιτρέπει κάτι τέτοιο, με ανθρώπους που έχουν μικρότερο ρίσκο». Δηλαδή είναι λογικό να ξεκινήσουν γρηγορότερα δουλειές που επιτρέπουν την απόσταση των δύο μέτρων ανάμεσα στους εργαζόμενους.
Στο κομμάτι των συναυλιών τώρα, κι αυτό όπως καταλαβαίνετε, δεν έχει να κάνει μόνο με την Αμερική (όπως άλλωστε και τα προηγούμενα), δήλωσε: «Μεγάλες συγκεντρώσεις –συνέδρια, συναυλίες, αθλητικά γεγονότα- όταν οι άνθρωποι λένε ότι θα επαναπρογραμματίσουν κάποια τέτοια γεγονότα για τον Οκτώβριο του 2020, για παράδειγμα, δεν έχω ιδέα πως θα μπορούσε αυτό να είναι μία λογική πιθανότητα». Όπως προέβλεψε ο Emanuel, «τέτοιου είδους γεγονότα, θα είναι τα τελευταία που θα επιστρέψουν» και το χρονοδιάγραμμα που έδωσε, είναι πάνω από χρόνο, συγκεκριμένα «ρεαλιστικά», είπε, «μιλάμε το νωρίτερο από το φθινόπωρο του 2021 και μετά»…
Ανοίγοντας δημόσιους και εργασιακούς χώρους, αναπόφευκτα αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μετάδοση του ιού ανάμεσα στους ανθρώπους, οπότε θα υπάρχει μία άνοδος και πτώση στον αριθμό των ατόμων που θα προσβληθούν, όπως συμβαίνει στο Hong Kong και τη Σιγκαπούρη και άλλα μέρη, όπου επιτρέπεται πλέον μεγαλύτερη δραστηριότητα. Υπάρχει ένα roller coaster, ένα πάνω-κάτω, οπότε το ερώτημα είναι: «Όταν ανεβαίνει, μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τεστ και ανιχνεύσεις επαφών, ώστε να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένους ανθρώπους και να τους απομονώσουμε, παρά να επιβάλλουμε το κλείσιμο στα σπίτια για όλον τον κόσμο, όπως κάναμε πριν;»
Όπως καταλαβαίνετε, αν ισχύει κάτι τέτοιο, που είναι επιστημονική άποψη και δύσκολα μπορούμε εμείς να την απορρίψουμε χωρίς τη γνώση των ειδικών, τα νέα είναι εξαιρετικά δυσοίωνα, για τα γκρουπ, τους διοργανωτές συναυλιών και  γενικότερα την μουσική βιομηχανία…
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here