Τουλάχιστον 27 οι νεκροί από φωτιά που ξέσπασε κατά την διάρκεια συναυλίας στη Ρουμανία

0
70

Στους 27 ανέρχονται οι νεκροί και πάνω από τους 180 οι τραυματίες, ύστερα από φωτιά που προκλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (30 Οκτωβρίου) στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, σε συναυλία μιας τοπικής metal μπάντας, τους GOODBYE TO GRAVITY. Το περιστατικό συνέβη στο club Colektiv, το οποίο στεγάζεται σε παλιό εργοστάσιο και είχε μόνο μία έξοδο, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του νέου δίσκου του συγκροτήματος, “Mantras of war”. Την εκδήλωση παρακολουθούσαν περίπου 400 άτομα, ενώ η φωτιά ξεκίνησε ύστερα από χρήση πυροτεχνημάτων.
Οι αρχικές δηλώσεις ανέφεραν ότι πραγματοποιήθηκε έκρηξη σε κάποιο υπόγειο στο κέντρο του Βουκουρέστι, αλλά οι αρχές αργότερα δήλωσαν ότι εκδηλώθηκε μόνο πυρκαγιά.


“Ο κόσμος λιποθυμούσε, λιποθυμούσε από τον καπνό. Ήταν το απόλυτο χάος, ο ένας ποδοπατούσε τον άλλον” αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας σε τοπικό μέσο, και συνεχίζει “ήταν μια τραγωδία που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν υπήρχε μεγαλύτερη οργάνωση από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης”.
Ο Sanda Nicola, ένας τοπικός δημοσιογράφος αναφέρει: “Μερικοί από αυτούς που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είχαν υποστεί εγκαύματα σε όλο τους το σώμα. Τα περισσότερα θύματα είναι έφηβοι και μαθητές. Οι νοσηλευτές αναφέρουν ότι πολλοί ήταν ξένοι και δεν μιλούσαν ρουμάνικα”.


Μάλιστα σε πρόσφατη δημοσίευση στη σελίδα του Colectiv στο Facebook αναφέρεται ότι στην εμφάνιση των GOODBYE TO GRAVITY θα υπάρξει “αυτοσχέδιο lightshow και εφέ με πυροτεχνήματα”.
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Klaus Iohannis, έγραψε στο Facebook ότι “είναι σοκαρισμένος και βαθιά λυπημένος”, και συνεχίζει “είναι μια πολύ λυπηρή στιγμή για όλους μας, για το έθνος και για εμένα προσωπικά. Αυτή την δύσκολη στιγμή, εκφράζω τα πλήρη συμπόνια και την συμπαράσταση μου στις οικογένειες όσων επηρεάστηκαν από αυτή την τραγωδία”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here