MAHAKALA – “Devil’s Music” (SMC/Secret Port Records)

0
72

Οι MAHAKALA πλέον είναι μια γνωστή υπόθεση στους περισσότερους από εσάς. Με τόσες και τόσες ζωντανές εμφανίσεις, ένα μεγάλο ποσοστό από τους Έλληνες metalheads, έχει έρθει σε επαφή με την μουσική τους. Τα σχόλια ποικίλουν από πολύ θετικά έως και πολύ αρνητικά. Το παράξενο είναι ότι δεν θα ακούσεις ποτέ μια μέτρια κριτική. Άλλη μια περίπτωση λοιπόν, που είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει καθόλου.

Στο ντεμπούτο όμως της μπάντας, ετοιμαστείτε για κάτι που δεν το περιμένατε. Καμιά σχέση με ότι είχατε συνδέσει την μπάντα στο παρελθόν. Οι MAHAKALA καταφέρνουν να εμφανιστούν με έναν ολοκαίνουργιο ήχο, βγαλμένο από τα γεννοφάσκια των 70’s, που γυρνά πίσω τον χρόνο, τότε που ο κύριος με το μουστάκι και τα κομμένα δάχτυλα έπαιξε τις πρώτες νότες του “Black Sabbath”.

Στο δελτίο τύπου λέει ότι παίζουν occult metal, αν και πιστεύω ότι ο χαρακτηρισμός που δίνουν οι ίδιοι, 70’s fueled satanic heavy metal, τους ταιριάζει περισσότερο. Οι BLACK SABBATH εδώ μπερδεύονται με τους MERCYFUL FATE, οι SLEEP με τους JUDAS PRIEST, οι ELECTRIC WIZARD με τους IRON MAIDEN και πάει λέγοντας. Εδώ το sludge γίνεται ένα με το doom και το κλασικό heavy metal και στο τέλος είναι απλά οι MAHAKALA.

Από το πολύ καλό εξώφυλλο, μέχρι την παραγωγή στην οποία έχει γίνει παρά πολύ καλή δουλειά, μιας και είναι πεντακάθαρη χωρίς να χάνει τίποτα σε βρωμιά και δυναμικότητα, είναι πλέον εμφανές ότι μιλάμε για έναν δίσκο που επιβάλλεται να του δώσετε μια ευκαιρία. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία νότα, νιώθεις το feeling μιας μπάντας που ξέρει τι κάνει, το διασκεδάζει και βγάζει όλα τα σκοτεινά μουσικά της απωθημένα στο studio.

Δεν ξέρω ποια θα είναι η συνέχεια για τους MAHAKALA. Μακάρι να συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν έτσι ευχάριστα και με τις επόμενες δουλειές τους και να μπορέσουν να σπάσουν τα σύνορα της χώρας μας. Αλλά όπως και να έχει, πάντα θα υπάρχει αυτό το σατανικά διαβολικό τερατούργημα που λέγεται “Devils Music, να κάνει τον τραγόμορφο άρχοντα να χαίρεται για τα παιδιά του. Από τις καλύτερες κυκλοφορίες της ελληνικής σκηνής για το 2013.

8 / 10

Γιώργος Καραγιάννης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here