SISTER SIN – “Dance of the Wicked” (Victory)

0
74

Οι Σουηδοί SISTER SIN επανέρχονται δριμύτεροι με την επετειακή επανακυκλοφορία του album που αποτέλεσε το ντεμπούτο τους στη μουσική metal σκηνή, το “Dance of the wicked”. Δέκα χρόνια πέρασαν από την πρώτη του κυκλοφορία του και πλέον οι φίλοι της μπάντας (και όχι μόνο) μπορούν να αποκτήσουν ένα album που είναι ολοένα και πιο δύσκολο να βρει κανείς στην αυθεντική του έκδοση.

Για αρχή υπάρχει άλλο artwork, πιο «σοβαρό» θα έλεγα σε σχέση με το original. Τα οκτώ τραγούδια που περιλαμβάνονταν αρχικά υπάρχουν κι εδώ ενώ έχουμε και τέσσερα νέα (τρία demos κι μία διασκευή του “RockN Roll” των MOTORHEAD με τη συμμετοχή της Doro Pesch).

Ο ήχος είναι κλασικός 80’s και ποικίλει ανάμεσα σε hard rock και heavy metal. Εμφανείς οι επιρροές του συγκροτήματος και κυρίως αυτές των MOTLEY CRUE, TWISTED SISTER και SKID ROW βοηθώντας σε ένα νοσταλγικό flashback. Η φωνή της Liv Jagrell είναι πραγματικά καταπληκτική και δένει άψογα με το μουσικό στυλ των SISTER SIN ενώ το “Dance of the wicked” είναι και το μόνο album με τη συμμετοχή του Johnny Sinn στη κιθάρα. Υπάρχουν άγρια riffs και το στυλ έχει μια ακατέργαστη ομορφιά.

Όσο για τα demos, ποια demos; Εδώ δεν μιλάμε απλά για κανονικότατα τραγούδια, αλλά και για κομματάρες. Τολμώ να πω ότι από μόνα τους αποτελούν ένα σημαντικό λόγο απόκτησης του album. Και τα τέσσερα είναι σκέτοι δυναμίτες.

Θα με ρωτήσετε αν αξίζει να αγοράσετε την επανακυκλοφορία του “Dance of the wicked”. Ναι αξίζει. Σε συνδυασμό και με το bonus DVD που περιλαμβάνεται και περιέχει τα video clips που έχουν βγάλει οι SISTER SIN μέχρι σήμερα αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για τους φίλους του συγκροτήματος αλλά και μια εξαιρετική εισαγωγή σε αυτούς που θέλουν να το γνωρίσουν.

8 / 10

Νίκος Ανδρέου

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here