BONFIRE – “Live in Wacken” (LZ Records)

0
178

Ένα συγκρότημα με την ιστορία των BONFIRE δεν χρειάζεται συστάσεις. Οι Γερμανοί βετεράνοι της hard rock σκηνής, έχουν αφήσει την στάμπα τους στα μουσικά δρώμενα με αρκετά albums, τόσο studio όσο και live. Ήδη, τη στιγμή αυτή βρίσκονται στο studio ηχογραφώντας την επόμενη δουλειά τους και στο μεσοδιάστημα μας δίνουν ένα live album για να μετριάσουν την ανυπομονησία μας.

Θα πει κανείς, «Πάλι live album; Ήδη έχουν βγάλει πέντε!». Εδώ έρχεται το ενδιαφέρον της υπόθεσης. Tο Live in Wacken’ προέρχεται από την ηχογράφηση στο Wacken το 1999 η οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν «χαμένη». Δεκατέσσερα χρόνια μετά, η ηχογράφηση βρέθηκε και ασφαλώς κυκλοφορεί προς τέρψη όλων των μουσικόφιλων.

Το Live in Wacken” περιλαμβάνει ούτε λίγο ούτε πολύ δεκαεπτά κομμάτια. Υπάρχει ασφαλώς το πλήρες setlist του Wacken μαζί με κάποια bonus τραγούδια όπως οι live εκτελέσεις των “Bells οf freedom”, “Let me be your water” και “Black night”, το ακυκλοφόρητο Thank You” και μια επανέκδοση της μπαλάντας Hold me now”.

Καθώς η ηχογράφηση έγινε πριν από αρκετά χρόνια, ο ήχος ακούγεται πιο φυσικός και ακατέργαστος δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεστε μπροστά στη σκηνή του Wacken και δείχνει συνάμα την ποιότητα της μπάντας στο να αποδώσει τα μέγιστα σε ένα τόσο σημαντικό live. Μάλιστα «παίζουν» με τον ήχο τους δίνοντας σε κάποιες από τις επιτυχίες όπως τα SDI”, “Champion”, “Ready 4 reaction” μια διαφορετική ακουστική χροιά.

Το Live in Wacken” είναι ένα τίμιο live album από τους BONFIRE και θα μας κρατήσει «ζεστούς» μέχρι τη κυκλοφορία του επόμενου album του συγκροτήματος. Αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους δεν έχουν ακούσει κάποιο άλλο live CD των BONFIRE αλλά για τους σκληροπυρηνικούς φίλους της μπάντας που θέλουν να μεγαλώσουν τη συλλογή τους.

7 / 10

Νίκος Ανδρέου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here