TWISTED SISTER – “We are Twisted fucking Sister” DVD (Music Box Films)

0
275

Εδώ έχουμε στα χέρια μας ένα άκρως συλλεκτικό DVD το οποίο αποτελεί απόκτημα ανεκτίμητης αξίας για τους fans των TWISTED SISTER (ναι, όλους εσάς τους SMF εκεί έξω!) αφού έχει συγκεντρωμένο σε 135 λεπτά όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για τα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του ‘70 όταν ο Jay Jay French, o Dee Snider και οι υπόλοιποι ξεκινούσαν την πορεία τους στα βρώμικα clubs της ευρύτερης περιοχής της Νέας Υόρκης. Μιλάμε για την εποχή που το “We’re not gonna take it” και το “I wanna rock” απείχε μία σχεδόν δεκαετία, μιλάμε για το συγκρότημα εκείνο που ονειρευόταν ένα δισκογραφικό συμβόλαιο αλλά αυτό θα αργούσε να έρθει κάμποσα χρόνια και τέλος μιλάμε για μία δεκαετία όπου τα πάντα ήταν (ή έστω φαίνονταν) πιο αγνά, πιο χύμα, πιο rock n’ roll και ο Dee Snider ήταν ακόμη ο frontman που λατρεύαμε χωρίς καμία δίψα για βεντετισμούς και εφήμερης δόξας μέσα από reality shows.

Ναι, εδώ αποτυπώνεται ότι είχαμε προιδεαστεί ηχητικά στα CD “Club Days” όπου όλοι είχαμε ξαφνιαστεί με την πληθώρα ακυκλοφόρητου υλικού που μεταξύ μας απείχε αρκετά από το κλασικό 80’s ύφος των SISTER. Στο “We are Twisted fucking Sister” βλέπουμε ένα συγκρότημα που ξεκινάει κυριολεκτικά από το πουθενά, έχει σαν ήρωές του το glam κίνημα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που το 1972-1973 φτάνει στη Νέα Υόρκη και ταυτόχρονα θεοποιεί καλλιτέχνες όπως ο Alice Cooper και οι AEROSMITH. Αυτά είναι τα πρότυπα των TWISTED SISTER εκείνη την εποχή και αυτό αποτυπώνεται οπτικοακουστικά με τον καλύτερο τρόπο στο εν λόγω DVD.

Δηλώσεις όλων των συντελεστών και πρωταγωνιστών, σπάνια clips (έστω και με μέτριο ήχο) από τα clubs, εντυπώσεις και εμπειρίες οπαδών που ακολούθησαν πιστά το συγκρότημα σε μία περίοδο όπου οι TWISTED SISTER έκαναν sold-out όλα τα clubs της Νέας Υόρκης (μερικά έφταναν σε χωρητικότητα τα 3000 άτομα) και καμία εταιρία δεν ήθελε να τους υπογράψει! Εδώ έχουμε και ορισμένες από τις τελευταίες δηλώσεις του μακαρίτη A.J. Pero φορτίζοντας έτσι συναισθηματικά το documentary. Θα θέλαμε κάτι παραπάνω…; Προσωπικά, θα ήθελα να δω κάτι ακόμη από τα 80’s τα οποία δεν εκπροσωπούνται εδώ. Ναι, ξέρω…το DVD είναι για τα 70’s αλλά δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει άφθονο υλικό για την περίοδο 1985-1987 η οποία παραμένει σχετικά άγνωστη –όσον αφορά το αρχειακό της υλικό- στην πλειοψηφία των οπαδών των TWISTED SISTER. Ίσως, όμως, σε κάποιο από τα επόμενα documentaries της μπάντας…προς το παρόν, καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τις ακούραστες προσπάθειες ενός συγκροτήματος να ανέβει στην κορυφή (δίνοντας πάνω από 3000 συναυλίες προτού υπογράψει συμβόλαιο!). Άλλωστε, όπως λένε και οι AC/DC: “It’s a long way to the top if you wanna rock n’ roll”!

9 / 10

Σάκης Νίκας