A day to remember… 26/2 [GREAT WHITE]

0
245

ΟΝΟΜΑ ALBUM: “Hooked” – GREAT WHITE
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1991
ΕΤΑΙΡEΙΑ: Capitol Records
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Alan Niven, Michael Lardie
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:
Φωνητικά – Jack Russell
Κιθάρες – Mark Kendall, Michael Lardie
Μπάσο – Tony Montana
Τύμπανα – Audie Desbrow

«O Φλεβάρης και αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει». Και ο σοφός λαός έχει σχεδόν πάντα δίκιο. Έτσι, μετά από τα χιόνια και την κακοκαιρία ξεπρόβαλε ο ήλιος και η ζεστασιά. Τελευταίες μέρες του μήνα, και κάπου πιάνεις τον εαυτό σου να σιχτιρίζει που δεν μπορείς να πιείς έναν καφέ «παραλιάτο» με τέτοια λιακάδα. Και η λιακάδα απαιτεί και την κατάλληλη μουσική.

Μουσική σαν των GREAT WHITE. Μουσική σαν το “Hooked” που κυκλοφόρησε πριν από 30 ολόκληρα χρόνια. Μουσική που σαν φάρο τους LED ZEPPERLIN και τους AC/DC. Μουσική που κυκλοφορούσε από τη χώρα που ήξερε πώς να κάνει party! Για τέτοια μουσική μιλάμε! Όπως έγραψα και λίγο πιο πάνω, πέρασαν 30 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του συγκεκριμένου τεμαχίου! Ενός τεμαχίου που στην ουσία κάνει το «5 στα 5» για το συγκρότημα, το φτάνει μέχρι το Νο18 του Billboard 200, του χαρίζει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κόπιες και χρυσό δίσκο! Για τέτοιο άλμπουμ μιλάμε! Για μουσικούς όπως ο Jack Russell. Τι λαρύγγι θεέ μου! Τη χροιά διαολεμένη. Κοντρολαρισμένη φωνή, δουλεμένη, αψεγάδιαστη. Ακούστε ερμηνεία στο “Can’t shake it” αν δε το έχετε κάνει ακόμα! Μιλάμε για μουσικούς όπως ο Mark Kendall! Βελούδινο χέρι, χαϊδεύει την ταστιέρα και εκείνη απλά υπακούει στις ορέξεις του. Με riff όπως αυτό το “Desert moon”. Ταξιδιάρικο και αλήτικο!

Το “Hooked” είναι ένα εξαιρετικό άλμπουμ! Στην ουσία είναι ένα άλμπουμ χωρισμένο στα δύο. Η πρώτη πλευρά είναι ατόφιο, ανόθευτο rock ‘n’ roll, ενώ η δεύτερη πλευρά «φλερτάρει» πολύ έντονα με τα blues. Το κάνει όμως όλο αυτό έναν δίσκο δύο ταχυτήτων; Σε καμία περίπτωση. Το κάθε τραγούδι έχει «κάτι να πει», είτε στιχουργικά, είτε μουσικά. Είναι μία άρτια ραδιοφωνική μίξη, ένα άλμπουμ που άνετα παίζει «νεράκι» σε κάθε σταθμό του πλανήτη. Είναι το καλύτερο άλμπουμ της μπάντας; Σε καμία περίπτωση. Είναι ένα άλμπουμ που πρέπει να έχεις; Αν είσαι οπαδός της μπάντας επιβάλλεται. Θες να γνωρίσεις την μπάντα και θες να το κάνεις με αυτό το άλμπουμ; Όπως νομίζεις. Θα σου πρότεινα το “Once bitten”, έτσι για να «βγάλεις» γούστα και μετά πάρε και αυτό, γιατί όπως σου είπα και παραπάνω, μιλάμε για κόσμημα!

Ντίνος Γανίτης

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here