ALTZI – “All eyes on me” (RA Music)

0
201

Τον Rick Altzi τον γούσταρα πολύ στη συνεργασία του με τους GATHERING OF KINGS, αλλά ο τραγουδιστής αυτός έχει χαρίσει τη φωνή του σε άλμπουμ των AT VANCE ενώ έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς όπως για παράδειγμα με τους MASTERPLAN.

Το  “All eyes on me” είναι το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ και κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό. Ευκαιρία για λίγη νεοσουηδίλα, hard rock που θα ακουστεί ευχάριστα και θα μας κάνει να πάρουμε λίγο τα πάνω μας. Και έπεσα 100% μέσα! Οι δέκα συνθέσεις που έχει ο δίσκος αντικατοπτρίζουν αυτό που λαμβάνει χώρα στο σκανδιναβικό τμήμα της Ευρώπης. Πολύ μελωδία, αρκετά heavy κιθάρες και πολύ όμορφες μελωδικές στη φωνή. Μου αρέσει πάρα πολύ όταν τα πλήκτρα βγαίνουν μπροστά. Πάρα πολύ. Ειδικά όταν αυτά συνοδεύονται από ηλεκτρονικά στοιχεία το πράγμα γίνεται όλο και πιο όμορφο. Ο Altzi έχει πετύχει τη χρυσή τομή σε αυτό τον τομέα. Τα τραγούδια που κινούνται σε mid tempo ρυθμούς είναι ταμάμ για χαλαρό και μελωδικό άκουσμα. Είναι για απογευματινή ώρα, εκεί που πέφτει το σούρουπο, για να καταλάβετε τι θέλω να πω. Γιατί έχει μέσα τραγούδια σαν το “Run to you” που είναι από αυτά που σε κάνουν να αγαπάς το συγκεκριμένο είδος, το ευρωπαϊκό hard rock. Και το γουστάρω αυτό το τραγούδι γιατί τα πλήκτρα είναι μπροστά! ‘Η τραγούδια σαν το “You don’t believe in love”. Αυτό το «μελαγχολικό» που βγαίνει προς τα έξω και ανεβαίνει τόνο στο ρεφραίν! Εξαιρετικό! Και το άλμπουμ έχει αρκετές τέτοιες στιγμές! Δείγμα θετικό.

Πάμε και στα αρνητικά. Ο Altzi έχει πατήσει πάρα πολύ στους GATHERING OF KINGS. Θαρρείς και ακούς τον τρίτο δίσκο από το συγκρότημα! Με χαλάει; Και ναι και όχι. Θα περίμενα να διαφοροποιηθεί λίγο, να προσθέσει τη δική του ταυτότητα στα τραγούδια και όχι να αναμασήσει μία ήδη πετυχημένη συνταγή. Δεύτερον, ο δίσκος δεν έχει κανένα ξέσπασμα. Τα τραγούδια είναι όλα mid tempo, πράγμα που στις συνεχόμενες ακροάσεις κουράζει. Προσωπικά θα ήθελα δύο ή τρία γρήγορα τραγούδια έτσι για την αλητεία. Μεγάλο μείον γα μένα. Και τρίτον, ενώ σε όλα τα τραγούδια τα πλήκτρα δίνουν το τόνο το κομματιού, μέσα στο τραγούδι χάνονται αφήνοντας μία γεύση ότι χρειάζονται μόνο στην εισαγωγή.

Εν κατακλείδι, το “All eyes on me” δεν είναι κακός δίσκος. Έχει τα θετικά του έχει και τα αρνητικά του. Τα παρέθεσα παραπάνω για να έχεις μία εικόνα τι πρόκειται να ακούσεις. Προσωπικά πέρασα καλά ακούγοντας τον δίσκο. Στις συνεχόμενες ακροάσεις κουράστηκα. Αλλά για μία και έξω είναι ιδανικός. Να πιεις το καφεδάκι σου αδερφέ ένα απόγευμα στο μπαλκόνι σου τώρα που καλοκαιριάζει! Για αυτό το πράγμα είναι ιδανικό!

7 / 10

Ντίνος Γανίτης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here