MASTER RESET #interview

0
72

Δόσεις alternative metal αυτή την Κυριακή στο ROCK HARD LIVE στη σκηνή του Rainbow. Οι Αθηναίοι Master Reset μας παρουσιάζονται έχοντας ηχογραφήσει το ντεμπούτο άλμπουμ τους Nutshell Republic στα φημισμένα Fredman Studios της Σουηδίας ενώ υπόσχονται τη συνέχεια του έργου πολύ σύντομα. Απολαύστε τη συνέντευξη που παραχώρησαν σε συνεργασία με το Rock Hard στο Rock Overdose.

 

Γεια σου Στάθη, καλωσορίσατε σαν Master Reset. Θες να μας πεις αρχικά ποιος είναι ο ρόλος σου στη μπάντα και δυο λόγια για τα υπόλοιπα μέλη;

Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία. Είμαι κιθαρίστας της μπάντας από κοινού με το Γιάννη Βάρδα με τον οποίο μοιραζόμαστε επίσης και το κομμάτι της σύνθεσης. Τα φωνητικά πλέον έχει αναλάβει ο Νίκος Αντωνογιαννάκης, το μπάσο ο Νίκος Δανδουλάκης και τα τύμπανα ο Μπάμπης Ανταλουδάκης.

Το ντεμπούτο σας κυκλοφορεί ήδη; Τι περιλαμβάνει;

Το ντεμπούτο άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2011 από την Casket Music και ονομάζεται Nutshell Republic. Περιλαμβάνει 13 κομμάτια εκ των οποίων το Patterns έγινε και το πρώτο official video clip της μπάντας και μπορείτε να το βρείτε online και σε επιλεγμένα δισκοπωλεία (7+7, Metal era).

Fredman βλέπω στα credits, στούντιο με μεγάλη ιστορία στη metal. Πήγατε ως εκεί; Πώς ήταν σαν εμπειρία;

Δύσκολα εξαντλείται αυτή η εμπειρία ζωής για όλους μας σε λίγες γραμμές. «μετακομίσαμε» οι 3 από τους 5 (μπάσο και τύμπανα ηχογραφήθηκαν Ελλάδα) για περίπου ένα μήνα στη Σουηδία. Πολύ απαιτητικές οι συνθήκες αλλά και αντίστοιχο το αποτέλεσμα. Αντλήσαμε μοναδικές γνώσεις και εμπειρίες χρήσιμες τόσο για την εξέλιξη του καθενός μας ατομικά ως μουσικού, αλλά σίγουρα και στη δημιουργία της επόμενης δουλειάς μας.

master reset afisaΚαι το αποτέλεσμα; Πιστεύετε ότι σας δικαίωσε;

Χωρίς καμία αμφιβολία. Ευελπιστούμε ότι το σενάριο θα επαναληφθεί και για το επόμενό μας άλμπουμ.

Κάπως έτσι προέκυψε και η συνεργασία σας με την Casket Music;

Στείλαμε το άλμπουμ σε αρκετές εταιρίες, αλλά η πρόταση από την Casket ανταποκρινόταν σε μεγαλύτερο βαθμό στις προσδοκίες μας.

Το …”έγκλημα” ήταν προμελετημένο εξ αρχής; Πώς ξεκίνησε η μπάντα;

Ξεκίνησε από τον Γιάννη Βάρδα τον Στάθη Λιανό και τον Μιχάλη Σταυρακάκη το 2007. Στόχος όλων μας η δημιουργία δικής μας μουσικής που αντανακλά τις επιρροές και το προσωπικό στιλ του καθενός μας.

Οι επιρροές σας συμπίπτουν;

Εν μέρει, όλοι έχουμε ως αφετηρία «σκληρά» ακούσματα. Ωστόσο ακούμε πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής και όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στο να έχουν οι Master Reset τον δικό τους ήχο.

Και γιατί “Master Reset”;

Γιατί σηματοδοτεί την «επανεκκίνηση» του καθενός μας προσωπικά αλλά και της κοινωνίας ως συνόλου όταν αυτό καθίσταται αναγκαίο.

Φαντάζομαι δεν έχετε πρόβλημα να σπάσετε τα σύνορα της χώρας μας, ετοιμάζετε κάποια περιοδεία;

Εστιάζουμε αυτό τον καιρό στη δημιουργία του δεύτερου άλμπουμ μας. Προς το παρόν όλη η προσοχή μας είναι στραμμένη στην ολοκλήρωση μιας εξίσου προσεγμένης δουλειάς, παράλληλα όμως είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα από όπου και αν προκύψουν εντός και εκτός συνόρων. Έτσι και το live της Κυριακής!

Τι θα δούμε;

Την βραδιά θα ανοίξουν οι Weird Totem με δικά τους κομμάτια. Το δικό μας playlist θα περιλαμβάνει κομμάτια από το πρώτο άλμπουμ όσο και δύο νέα κομμάτια που θα περιέχονται στο δεύτερο μας άλμπουμ, καθώς επίσης και αγαπημένες διασκευές.

Η υπόσχεση μας είναι για δυνατά riffs, αστείρευτη ενέργεια και μια βραδιά που θα ταρακουνήσει όσους μας ακολουθούν μέχρι τώρα αλλά και τους καινούργιους μας φίλους!!!

Στέλλα Τσολάκου (RockOverdose.gr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here