SHINING: Ετοιμάζουν ειδική κυκλοφορία

0
80

 

ShiningLogo1H Dark Essence Records θα κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ με “διαφορετικά” κομμάτια των SHINING, από μια παλαιότερη εποχή του συγκροτήματος Αντί απλά να επανεκδώσουν τα αυθεντικά τραγούδια, οι SHINING αποφάσισαν όχι μονό να ηχογραφήσουν εκ νέου τα τραγούδια, αλλά να το κάνουν αυτό χρησιμοποιώντας μια σειρά από διάφορους τραγουδιστές. Το άλμπουμ, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις CD και LP, θα έχει τον τίτλο “8 ½ – Feberdrömmar I Vaket tillstånd” και θα κυκλοφορήσει Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Σχολιάζοντας την ιδέα πίσω από το άλμπουμ, o Niklas Kvarforth δήλωσε: “Κάποιοι από εσάς μπορεί να θυμάστε ότι πριν από πέντε χρόνια είχαμε αποκάλυψε τα σχέδια μας να ηχογραφήσουμε εκ νέου το ντεμπούτο album μας και την συμμετοχή έξι τραγουδιστών, να κάνουν τους τις δικές του ερμηνείες των τραγουδιών. Μπορεί επίσης να γνωρίζετε, ότι πρόσφατα έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά ενάντια στα bootlegs, κυκλοφορώντας παλαιότερα bootlegs από το web-shop μας. Οπότε σκεφτήκαμε ότι αφού το νέο full-length album είναι ακόμα στα σκαριά, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να συνδυάσουμε τα δυο αυτά project.”

“Το “8 ½ – Febedrömmar I Vaket tillstånd” αποτελείται από έξι τραγούδια από την εποχή του “Livets Ändhållplats” και “Angst”, με νέες ηχογραφήσεις από μπάσο και κιθάρες και την βοήθεια της μαγείας του Lars Fredrik Fröslie στα πλήκτρα, την οποία δυστυχώς δεν είχαμε ξεκινήσει να χρησιμοποιούμε πριν το έκτο μας άλμπουμ. Έξι τραγουδιστές, που όλοι τους έχουν μια “απόκοσμη” χροιά, έχουν ευλογήσει το άλμπουμ με την τρέλα τους, μερικοί από αυτούς ακόμη και στη μητρική τους γλώσσα. Η αρχική μου σκέψη ήταν ότι αυτό μπορεί να κατέληγε πολύ παράξενο. Αλλά αφού άκουσα μερικά από τα κλασικά τραγούδια μας στα γαλλικά, ουγγρικά και τα νορβηγικά, είμαι πεπεισμένος ότι ακόμα και οι πιο πιστοί οπαδοί μας θα εντυπωσιαστούν.”

Ο Martin Kvam της DARK ESSENCE RECORDS, μια από τις extreme δισκογραφικές της Νορβηγίας, δήλωσε: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που συνεργαζόμαστε με τον Niklas Kvarforth σε αυτή την ειδική έκδοση. Η DARK ESSENCE RECORDS έχει πάντα στόχο να συνεργάζεται με το ακραίο metal αλλά με καινοτόμες ιδέες, και αυτή η έκδοση είναι ένα τέλειο παράδειγμα. Το “8 ½ – Feberdrömmar I Vaket tillstånd” ρίχνει μια μάτια στο παρελθόν, αλλά την ίδια στιγμή φέρνει επίσης νέα ζωή και νέα στοιχεία για αυτά τα κλασικά τραγούδια.”

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here