VARG VIKERNES: Συνελήφθη με την κατηγορία ότι ετοίμαζε “σφαγή”!!!

0
131

varg2011Ο mastermind των black metallers, BURZUM, Kristian “Varg” Vikernes (a.k.a. Count Grishnackh), σύμφωνα με τον Γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RLT, συνελήφθη σήμερα κοντά στην πόλη Salon-la-Tour, στην περιοχή Correze της Γαλλίας, με την υποψία ότι οργανώνει μία «σφαγή». Ο 40χρονος Vikernes, ο οποίος ζει μόνιμα στη Γαλλία σε μία φάρμα, με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά του, συνελήφθη από την μυστική υπηρεσία της Γαλλίας Direction Centrale du Renseignement Intérieur, η οποία δίνει αναφορά απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα στη φάρμα του Vikernes για όπλα και εκρηκτικά. Η Γαλλίδα σύζυγός του (με την οποία γνωρίστηκαν όταν ο ίδιος ήταν στη φυλακή), είναι μέλος σκοπευτικού συλλόγου και πρόσφατα αγόρασε (νόμιμα) τέσσερα τουφέκια. Επικεφαλής της έρευνας, είναι ο εισαγγελέας υπεύθυνος για την αντιτρομοκρατία.

Σύμφωνα, πάλι, με το RTL, ο Vikernes υπήρξε ένας από τους 530 υποστηρικτές που έλαβαν το μανιφέστο του Anders Breivik, του Νορβηγού που ήταν υπεύθυνος για τη βομβιστική επίθεση στο Όσλο, τον Ιούλιο του 2011 και την ομαδική σφαγή 77 ατόμων στο νησί Utoeya. O Breivik (όπως και ο Vikernes παλιότερα), καταδικάστηκε με την ανώτερη ποινή που μπορεί να επιβάλλει το Νορβηγικό δικαστήριο, δηλαδή 21 χρόνια κάθειρξη.

Ο Vikernes, είχε καταδικαστεί κι αυτός σε 21 χρόνια φυλάκιση, για τη δολοφονία του κιθαρίστα των MAYHEM, Øystein Aarseth (a.k.a. Euronymous) και για εμπρησμούς σε τέσσερις εκκλησίες. Παρότι οι τέσσερις αιτήσεις του για αποφυλάκιση είχαν απορριφθεί, τελικά αφέθηκε ελεύθερος τον Μάιο του 2009, αφού είχε εκτίσει 16 χρόνια και παρότι τον Οκτώβριο του 2003 είχε κάνει απόπειρα απόδρασης.

Παρουσίαση στον πρόσφατο δίσκο του, διαβάστε εδώ και συνέντευξή του στο ROCK HARD εδώ.

Breivik Vikernes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here