POWERWOLF – “Preachers of the night” (Napalm)

0
61

Οι Γερμανοί POWERWOLF είναι μία ιδιαίτερη μπάντα. Συνδυάζουν τον χαβαλέ (στιχουργικά κυρίως με Λυκάνθρωπους, θρησκεία κλπ) με την ουσία και καταφέρνουν και δημιουργούν ένα συμφωνικό power αποτέλεσμα που πλέον είναι αναγνωρίσιμο και αυτό είναι στα συν τους.

Έχοντας κυκλοφορήσει κάποια πάρα πολύ καλά άλμπουμ (“Lupusdei” και “Blood of the saints”), φτάνουν αισίως στην πέμπτη κυκλοφορία τους, αλλά και την πιο αδύναμη ταυτόχρονα.

Το “Preachers of the night” είναι ένα τελείως… αναμενόμενο άλμπουμ για όσους έχουν ασχοληθεί με τη μπάντα. Καμία διάθεση για αλλαγή, καμία διάθεση για λίγο πειραματισμό, τίποτα. Και αν τα κομμάτια ήταν πολύ καλά τότε ίσως ενοχλούσε λιγότερο. Αλλά και η ποιότητα των κομματιών στο σύνολό τους δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Για κάθε πολύ καλό κομμάτι, φροντίζουν να έχουν και ένα αδιάφορο. Για κάθε “Amen & attack” (πρώτο βίντεο από το δίσκο), υπάρχει ένα “Kreuz feuer”. Για κάθεColeus sanctusυπάρχει έναCardinal sin”. Για κάθε “Sacred and wild”, ένα“Last of the living dead”.

Γενικά από τα 11 κομμάτια του δίσκου, τα 4 είναι απλά αδιάφορα, 1 συμπαθητικό, ενώ τα υπόλοιπα είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Γιατί τα “Amen & attack”, “Coleus sanctus”, “Sacred and wild”, “Secrets of the sacristy” και “In the name of God (Deus vault)” επιβεβαιώνουν το λόγο που η μπάντα έχει την απήχηση που έχει στο εξωτερικό.

Η πολύ καλή παραγωγή είναι εκεί, η ικανότητά τους να γράφουν εμπορικά (με την καλή έννοια) και χαρακτηριστικά ρεφραίν επίσης σε αρκετές στιγμές, αλλά το σύνολο είναι το πιο αδύναμο στη μέχρι τώρα πορεία τους. Ο δίσκος ακούγεται ευχάριστα και πάλι, αλλά αφήνει μία αίσθηση ότι η μπάντα έχει κολλήσει.

6.5/10

Φραγκίσκος Σαμοΐλης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here