THE SILENT WEDDING – “Livin’ Experiments” (FYB Records)

0
61

Το ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κάνει όλο και περισσότερα βήματα μπροστά στο heavy metal, δεν είναι μυστικό. Ειδικά στον πιο ακραίο χώρο βγαίνουν όλο και καλύτερες μπάντες και κυκλοφορίες. Όχι μόνο εκεί όμως.

Οι THE SILENT WEDDING είναι μία μπάντα που μπορεί να μην είναι καινούργια, αφού ιδρύθηκαν το 2006 και κυκλοφόρησαν το ομότιτλο ΕΡ τους το 2008, αλλά τώρα κάνει το full length δισκογραφικό ντεμπούτο της με το “Livinexperiments”.

Ο ήχος τους είναι στηριγμένος στο μελωδικό heavy/power, αλλά με αρκετά progressive αισθητική, σύγχρονα περάσματα και μία πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα να πλανάται πάνω από τα κομμάτια, δημιουργώντας ένα αρκετά δικό τους και αρκετά λυρικό ηχητικό αποτέλεσμα, το οποίο από μόνο του κινεί το ενδιαφέρον.

Η ποικιλία των συνθέσεων, που δεν πέφτουν στη παγίδα της επανάληψης, τα πολύ καλά παιξίματα των μελών της μπάντας, και ειδικά η ιδιαίτερη φωνή του Μάριου, η οποία δένει πολύ όμορφα και με αυτήν της Ηλιάνας Τσαγκαράκη (exMEDEN AGAN) η οποία συμμετέχει στα “When witches dance” και “A cry from within”, είναι μαζί με την ποιότητα των συνθέσεων τα βασικά ατού του “Livinexperiments”.

Τα παιδιά το πιστεύουν πολύ και καλά κάνουν, και για αυτό το εξώφυλλο του άλμπουμ είναι από τον μεγάλο Travis Smith,ενώ το mastering έγινε από μία άλλη πολύ σημαντική μορφή, τον MichaelMiroRodenberg!

Ο ήχος όμως του δίσκου είναι για μένα ένα αρνητικό. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κακός, αλλά θα μπορούσε να είναι αρκετά καλύτερος και γενικά λίγο πιο προσεγμένες οι ηχογραφήσεις σε κάποια σημεία. Αλλά μιλάμε για ντεμπούτο στην τελική.

Κομμάτια όπως το «τσιμπημένο» “When witches dance”, η μπαλάντα (που προσωπικά μου έφερε στο μυαλό μέχρι και SAVIOUR MACHINE… μη βαράτε αν εσάς όχι!) “A cry from within”, το uptempo και πιο power-άδικο “Real temptations” και το “In vitro” δείχνουν τις ικανότητες του σχήματος και μας βεβαιώνουν ότι η επόμενη κυκλοφορία τους θα είναι ακόμα καλύτερη. Αν καταφέρουν και έχουν περισσότερη ισορροπία στην ποιότητα των συνθέσεων και ακόμα καλύτερη παραγωγή, σίγουρα θα πάνε ακόμα καλύτερα.

Όπως και να ‘χει το “Livinexperiments” είναι ένα ωραίο ντεμπούτο από μία μπάντα που έχει να δώσει σε ένα είδος που δεν είναι και στα πάνω του στη χώρα μας.

7 / 10

Φραγκίσκος Σαμοΐλης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here