GHOST AVENUE – “Ghost Avenue” (Pitch Black Records)

0
135

Οι GHOST AVENUE είναι ένα Νορβηγικό hard rock σχήμα που υπάρχει στη μουσική σκηνή εδώ και 11 χρόνια (γνωστοί παλαιότερα ως GHOST και μετονομασμένοι πλέον σε GHOST AVENUE). Έχουν ήδη μια κυκλοφορία στη ‘συλλογή’ τους και το ομώνυμο album που παρουσιάζουμε εδώ είναι η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά. Δεν θα αναφερθώ στη πρώτη τους δισκογραφική δουλειά όχι γιατί δεν το θέλω αλλά γιατί σε μια εποχή όπου η αγορά κατακλύζεται από ανάλογες μπάντες είναι δύσκολο να τα ακούς όλα και το βασικότερο να μπορείς να ξεχωρίσεις.

Ξεκινώντας θα πω ότι το album έχει 11 ‘γεμάτα’ τραγούδια. ‘Γεμάτα’ με την έννοια ότι μιλάμε για συνθέσεις που στην πλειοψηφία τους είναι τετράλεπτες και βάλε. Για αρχή λοιπόν πάμε καλά. Ξεκινώντας στα του μουσικού κομματιού θα πω ότι η μουσική των GHOST AVENUE είναι με έμφαση στην κιθάρα. Ωραία riffs που σε αρκετές περιπτώσεις είναι αρκετά ‘βρώμικα’ αλλά και ωραιότατα solos. Ξεκάθαρα υπάρχουν επιρροές από 80’s χωρίς όμως να αντιγράφουν κάτι συγκεκριμένο. Απλή και ξεκάθαρη μουσική που δεν κουράζει και αποδίδεται σωστά δίνοντας ένα έντονο και σκληρό αποτέλεσμα. Τα δε φωνητικά είναι ίσως το πιο δυνατό ατού των GHOST AVENUE. Πολύ καλή hardrock χροιά που τονίζει και την υπόλοιπη μουσική ειδικά σε κάποια από τα πιο μελωδικά κομμάτια όπως το “All I can say” και το “Legacy”.

Το κυριότερο μειονέκτημα από album αρκετών παρόμοιων συγκροτημάτων βρίσκεται στο ότι δεν υπάρχει κάτι στο album που να το κάνει να ξεχωρίσει από την μάζα. Ναι μεν δισκογραφικά έχουν μια ποιότητα αλλά θέλει και κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω αν οι GHOST AVENUE θα βρουν το ‘μαγικό’ αυτό στοιχείο, όμως αυτή τη στιγμή δεν το έχουν και μπαίνουν στο club της παραπάνω μάζας. Ναι, το ομώνυμο τους album είναι καλό και θα αρέσει στους φίλους του συγκεκριμένου είδους αλλά δύσκολα θα κάνει κάποιους να αναφέρονται στους GHOST AVENUEκαι το δεύτερο τους album ως σημείο αναφοράς.

7 / 10

Νίκος Ανδρέου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here