ENTHRONED SERPENT – “Ancient Witchcraft” (demo)

0
86

Καιρό είχα να πάρω στα χέρια μου ένα ολόφρεσκο, αχνιστό demo! Πριν μερικές μέρες λοιπόν, έλαβα το demo των «δικών» μας ENTHRONED SERPENT, το οποίο φέρει τον τίτλο “Ancient witchcraft”.

Όπως προδιαθέτει και το όνομα της μπάντας, τα παιδιά αρέσκονται να παίζουν ατόφιο black metal, στα βήματα μεγαθηρίων του είδους της δεκαετίας του ’90, όπως για παράδειγμα οι Νορβηγοί EMPEROR. Οι επιρροές όμως δε σταματούν εκεί, αφού έχουν και αρκετά στοιχεία Hellenic black metal, με τρανό παράδειγμα το τραγούδι “Condamned”, που μου φέρνει στο μυαλό KAWIR, χωρίς τα πνευστά φυσικά. Γενικά, υπάρχει μία μίξη Ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου με φόντο τα 90s.

Οι ταχύτητες τους είναι κυρίως mid-tempo με αρκετά ξεσπάσματα, αλλά και ακουστικά περάσματα. Αν και demo, είναι πολύ προσεγμένη δουλειά και κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένα EP πολύ καλού επιπέδου. Πέντε τραγούδια συνολικά (ένα εκ των οποίων intro), τα οποία μπορεί να μη σφύζουν πρωτοτυπίας, αλλά είναι αρκετά καλές συνθέσεις, ενώ ξεχωρίζω το προαναφερθέν “Condamned” και το “Elixir of Existence”, τα οποία χαρακτηρίζονται από μία ευφάνταστη lead κιθάρα. Δε θα παραλείψω να αναφερθώ στο σκοτεινό και μελαγχολικό intro “The calm before the storm”, το οποίο μου αρέσει τα μάλα!

Το “Ancient witchcraft” είναι ένα αρκετά καλό demo, το οποίο στρέφει τα βλέμματά μας προς μία νέα μπάντα στα δισκογραφικά δρώμενα, τους ENTHRONED SERPENT. Ελπίζω να μη μείνουν εκεί και να προχωρήσουν σε μία ολοκληρωμένη δουλειά, με τουλάχιστον ίδιο επίπεδο συνθέσεων, αν όχι καλύτερο.

Γιώργος Δρογγίτης

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here