AHAB – “The coral tombs” (Napalm)

0
396
AHAB_RGB-scaled-e1673626828692.jpg

Oι AHAB στο “Coral tombs” πυροβολούν με βαριά ρίφ και στοιχειωμένες ατμόσφαιρες. Το συγκρότημα από τη Γερμανία έχει καταφέρει να χαράξει δική του πορεία στον ωκεανό του doom metal με πυξίδα το Funeral doom. Κατάρτια τους τα βαθιά death φωνητικά και οι ασήκωτοι ρυθμοί και πανιά τους οι ανα διαστήματα μελαγχολικές μελωδίες χωρίς παραμόρφωση και οι αιθέριες,  καθαρές φωνητικές γραμμές του Daniel Droste.

Η εναλλαγή αυτή έχει δουλέψει και στο παρελθόν και το “Coral tombs” δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι αργές ταχύτητες είναι σήμα κατατεθέν τους όχι μόνο στα τραγούδια αλλά και στις κυκλοφορίες αφού τους πήρε 8 χρόνια να βγάλουν το άλμπουμ αυτό. Ωστόσο στο νέο δίσκο επιχειρούν να δώσουν μια φρέσκια αύρα στις συνθέσεις τους. Με κομμάτια όπως το “Prof. Arronax Descent Into The Vast Oceans” που επιδίδεται σε σκληρά death metal ξεσπάσματα και το “Colossus Of The Liquid Graves” που ξεδιπλώνει μια πιο traditional γκρουβάτη πλην gloomy ριφολογία. Μάλιστα αυτά τα κομμάτια δίνουν και το εναρκτήριο λάκτισμα του δίσκου.

Από εκεί και πέρα ωστόσο διατηρούν την κλασσική τους φόρμα με σημεία τα οποία θα θυμίσουν post metal σε ορισμένες φάσεις. Η τεχνική κατάρτιση των μελών είναι άριστη και πιστέψτε με είναι δύσκολο να παίξεις τόσο στακάτα κι αργά. Μάλιστα ο ήχος τους έχει δυναμώσει περισσότερο με την παραγωγή να είναι εξαιρετική. Όμως στο σύνολό του το άλμπουμ είναι για τους μυημένους στον ήχο. Aπό κάποια ώρα και μετά ο δίσκος απαιτεί λίγη υπομονή αν δεν είσαι από εκείνους που κατεβάζουν μονοκοπανιά PANTHEIST. Οι ομολογουμένως όμορφες μελωδίες και τα βαριά θέματα μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις ότι παθαίνεις ασφυξία στο βυθό,το οποίο μπορεί να είναι καλό και κακό ανάλογα με το πως προσεγγίζεις τον ήχο. Τα μέλη του συγκροτήματος
μάλλον θα έβρισκαν ενδιαφέρουσα αυτή την προσέγγιση. Σε κάποια φάση κουράζουν οι επαναλήψεις κάτι που δε συμβαίνει ιδιαίτερα σε παλαιότερες δουλειές τους όπως το “Divinity of oceans”.

Οι AHAB αποδεικνύουν ότι έχουν τη συνθετική δεινότητα να σχηματίσουν κομμάτια που σε καθηλώνουν. Στο μέλλον ίσως χρειάζεται να ατενίσουν ακόμα πιο μακριά από τον ορίζοντα του genre που υπηρετούν.

7 / 10

Άρης Λάμπος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here